reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Toleńko Kochana;
U Ciebie jest jest oki. To całe NT to jest ta magiczna przezierność karkowa - jeżeli Masz 2 cm to jak najbardziej jest oki :-) Można się zacząć martwić od 2.5 cm. Ja byłam w poradni genetycznej - tak więc doktor mi wszystko skrupulatnie wytłumaczył. Drugim wyznacznikiem jest kość nosowa - jeżeli ją widać to jest oki.
Marta z Na wspólnej miała NT 4cm a nie mm.
Wielu lekarzy podejmuje się tego badania - a do jego wykonania potrzebne są specjalne kwalifikacje i super sprzęt. Na pewno wszystko jest oki Tolusiu Kochana :-)
Dagunia;
ależ się uśmiałam :-D Widzę, że my razem takie panikary jesteśmy :-D
Ale Maluszek Wam niespodziankę zrobił - a może okaże się przy porodzie, że będą bliżniaki :-D
Całuję Was Kochane Babeczki, będzie dobrze :-)
Ptaszynka napisz jak u ginka ?

reklama
Cześć dziewczyny:)

Już się melduję, wczoraj wieczorem koniecznie musiałam zjeść pizzę z z włoska szynką, no i wróciliśmy późno :) no i władca pierścieni na TVN był :)
Melduję że wszystko w najlepszym porządku:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Nasz mały pasożyt ma 2 centymetry i wydawał się taaaki duży w porównaniu z ostatnim razem. Mój gin był bardzo zadowolony, troszkę marudził ze przez 2,5 tygodnia przytyłam prawie 2 kilo:szok: ale powiedział że jak na razie mam młodego słuchać a później to się będzie ze mną rozliczał.
Muszę wam powiedzieć że denerwowałam się troszkę rano a potem jakoś sie uspokoiłam i tak mi zostało już do wizyty. Kolejna za 3 tygodnie
Musiałam też zakupić pierwsze spodnie... śmieszne.

witajcie kochane :-)

Joasiu - dziękuje kochana za wytłumaczenie tego wskaźnika i uspokojenie Mnie :tak::tak: przyjżałam się dokładnie i ten wskaźnik jest 2mm u Mnie a nie 2cm :-D ale i tak zapytam jeszcze lekarza na wizycie którą mam w czwartek w mikołajki :-) może będzie prezent i dzidziuś pokarze się Nam co tam ukrywa :-p:sorry2:

post_ptaszynka - superowe wieści :tak: i widzę że zaczął się 3 miesiąc ale to zleciało ;-)

buziaczki dla Waszystkich brzuchatków:-D i dla pozostałych również ogromne całuski :-)

Ptaszynko
cieszę się ogromnie, że jest oki :-D mówiłam mówiłam mówiłam :-D ale ja Ciebie rozumiem ponieważ sama to przeżywałam. Może teraz jest spokojniej ( po tej ostatniej wizycie) ale jakiś strach zawsze pozostanie. Za każdym razem sprawdzam bieliznę czy jest oki... myślę jednak, że trudno się temu dziwić - przecież mamy jakieś doświadczenia....
u mnie zaczął się 13 tydzień i w sumie to nie wiem czy traktowaćto już jako początek drugiego trymestru, czy też końcówka pierwszego - róznie w różnych źródłach podają.

Toleńko - Widzisz - strach ma wielgachne oczyska :szok: cieszę się, że się Uspokoiłaś...
Dzisiaj widziałam powtórkę tego odcinka - on jej robił usg w 10 tygodniu - a najbardziej miarodajne jest w 12 - tak więc pewnie okaże się, że wszystko będzie oki :-)
zyczę Wam miłego popołudnia

Hej babeczki.

Post_ptaszyna - ja też tak tyję :D... Cieszę się, że wszystko wporzadku jest i maleństwo rośnie... Co do ciążówek to ja zaczęłam chodzić już od 10 tc bo mi brzusio wywalało i mnie bolał jak siedziałam. Najlepsze jest to, że kupiłam na poczatku jeansową tuniczkę ciążową i wczoraj po ok 2 tyg nienoszenia okazało się iż ledwo się brzusio w nią mieści. :tak: A mnie się wydawało, że już nic nierośnie...

JoannA - aż się boję w jakie nerwice wpędzimy dziecko kiedyś....:confused:

Pozdrawiam wszystkie babeczki

Dagusia;
Ja też jem dużoj i już nawet nie włażę na wagę, bo aż się boję. Co jest najśmieszniejsze, to to, że moja Druga Połowa cały czas mi mówi, żę ja nic nie jem - nawet Doniósł już to moim Rodzicom :szok: a ja futruję jak dzika :-tak to jest gdy siedzi się w domku na zwolnieniu :-D
A z tą nerwicą to Masz rację.... mój gin proponował mi psychologa, który zajmuje się właśnie takimi ciężkimi przypadkami jak my, ale jakoś rozeszło się po kościach...biedne te nasze Dzieciaczki - przecież jak my się denerwujemy to One to czują :-(

Cześć dziewczyny!:-D
I już mamy grudzień...

Ika_s - :wink:
JoannA25 - GRATULUJĘ
wspaniałych wyników 3D!:-D Dobre to z tym "kinolkiem".:rofl: Skończyłam germanistykę.
daga.p. - GRATULUJĘ zdrowej córeczki!:-D
post_ptaszyna - GRATULUJĘ! Tak trzymaj!:happy2:
tolka23 - bardzo się cieszę, że i u Ciebie wszystko dobrze GRATULUJĘ.:rofl:
Skoro lekarz tak powiedział, to nie ma powodu do paniki! Spokojna Twoja głowa!
Oto moje wyniki z USG genetycznego (tylko wartość NT-przezierność karkowa):
12tc- 1,1mm

Buziaki

Aniu u Ciebie wyniki doskonałe :-)
Stanęłam na wagę.... z moich 63 kg z początku ciąży zrobiło się 67 :szok: i niech mi ktoś jeszcze powie, że ja nic nie jem ...

reklama
Hej babeczki.

JoannA - ja dzisiaj wpadłam w depresję bo z braku aktualnego zdjęcia robiłam sobie komórą żeby wysłać. Patrzę a tu siedzi na fotelu jakies grube babsko. Normalnie załamka! :-:)surprised::sad::shocked2::no2::oo2::hmm: Jakoś patrząc w lustro niewidze tego... A tu jeszcze się obczytam ile ktośtam przytył i okazuje się, że jestem słoniem.

Ania_ajra - jeszcze niejest pewne, że córcia... Mamy 50/50...hehehehehe

Pozdrawiam ciężaróweczki i mamusie aniołków

Do góry