reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej,nie moge was nadrobic.

Dziewczyny,nie wiem o co chodzi,przepraszam,ze nie o kolyskach,duphastonie i tesciowych,ale od kilku dni chodzi mi to po glowie.Jestem chuda,zawsze bylam,ale ostatnio w ciagu jakichs 3 tygodni przytylam 3 kilogramy:szok: Jak dla mnie to szooook.W dodatku chyba wszystko co do grama rozmiescilo sie na brzuchu i na boczkach,ciezko mi zakladac buty.Nie wiem o co chodzi,niby ciesze sie,ze przytylam,bo zawsze bylo z tym ciezko,ale w takim tempie?Czy to wina tabsow anty.. czy ta tarczyca zwariowala do reszty i teraz zamiast 0,017 jest 117?Moja kolezanka nawet podsunela mi pomysl,ze moze jestem w ciazy!:confused: Kurka,zglupialam:oo2: A Wy co na to?Nie zebysmy z S nic nie teges... Sama nie wiem

No to jak cos teges to zrob test [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hona ja na pierwszą wizytę u endokrynologa miałam zrobione wyniki TSH, FT4, FT3. Wzięłam też wszystkie pozostałe wyniki, które robiłam do kliniki niepłodności. Na wizycie dodatkowo zrobiła mi USG tarczycy i kazała na następną wizytę przynieść te same wyniki (bo już mi przepisała Eutyrox) plus anty TPO i anty TG w celu potwierdzenia Hashimoto. Teraz na kolejne wizyty przychodzę tylko z TSH i FT 4. Ja na Twoim miejscu od razu poszlabym z kompletem badań.Który masz dc? Może coś tam kiełkuje? :-D
Gloria to ja chyba się przerejestruje i pójdę 14 dc. Jestem ciekawa jak na mnie to Clo zadziała.

Hona a ty masz nadczynność czy niedoczynność? Bo ja mam niedoczynność i utylam też byłam chuda kiedyś aż za bardzo pamiętam, że jak się dowiedziałam o chorej tarczycy to miałam już 5 kg na plusie potem doszły jeszcze leki psychotropowe i przybyło mnie aż 10kg i co ciekawe jak odstawiłam leki psycho przed ciążą to schudłam od sierpnia do listopada 8 kg, a leki na tarczyce brałam nadal i mimo to schudłam więc nie wiem gdzie u mnie problem chyba w tych lekach od psychiatry bo mam na nich ogromny apetyt: /

Dziewczyny a jaki najlepiej kupić materacyk do łóżeczka? Łóżeczko mam z możliwością wyjęcia boku więc potem Ala będzie miała małe łóżko więc myślę czy nie kupić lepszego materacyka.

Hona jak bierzesz antykoncepcję, to jak najbardziej mogłaś przytyć. Poza tym jedyne, co przychodzi mi do głowy, to większe chwilowe zatrzymanie wody i mniejsze kupy ;) Postaraj się wypijać z litr wody więcej i może weź jakiś błonnik. Zważ się za kolejne 3 tygodnie. Ja w swoich normalnych cyklach miałam wahania wagi w granicach 3 kg. To nie jest jakoś szaleńczo dużo. Poza tym waż się tylko rano, po kupie, bez ubrań, przed śniadaniem. Różnica w wadze przed i po obiedzie potrafi być nawet i 2 kg.
Co do tarczycy, to przy niedoczynności jest się z zasady grubszym, wolniejszym. Leczenie tylko pomaga utrzymać prawidłową wagę. Przy nadczynności jest się nerwowym chudzielcem, ale nie wiem, czy po lekach się tyje.

Magdalena łóżeczko jest jak najbardziej sensowne, tylko Olek śpi jeszcze w swoim. Po co mamy kupować takie samo drugie? Pomyślałam, że za pół roku Olkowi kupimy łóżko z małymi barierkami a Stasiek wtedy przejdzie do łóżeczka Olka. Kołyska jest o wiele mniejsza, dziecko mi w niej nie zginie ;) No i ma kółka, łatwo będzie mi nią operować po domu :)
Co do materaca, to my kupiliśmy Olkowi w Ikei i jestem baaaardzo zadowolona. Pomijając wszelkie zalety spania na nim, to ma dwa pokrowce, które zdejmujesz, wsadzasz do pralki i zakładasz, wnętrzności nie da się zasikać ;) Olek śpi na nim już prawie 2 lata i nie jest nawet wyleżany.

Ostatnia edycja:
Mamcia wychodzi na to,ze mam nadczynnosc.Chyba dziewczyn z niedoczynnoscia jest znacznie wiecej.Kurcze,no niby wiem,ze przy tabsach anty mozna przytyc,ale biore drugi miesiac i dopiero teraz zauwazylam.Wazylam sie 3 tygodnie temu,bylo 52,i jakby tego bylo malo,dzis rano weszlam na wage,kolejny kg na plus,czyli to juz 4 plus w ciagu 3 tygodni.Przez chwile myslalam ,ze moze to waga zeswirowala.Ale jednak nie.Alza ci do moich kupek :D to ja standardowo raz na trzy dni :errr:,wiec tu bez zmian.
Baslan no raczej nie bede nic extra robic,chociaz myslalam,zeby powtorzyc tsh.

reklama
Do góry