reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej, witam nowe aniołkowe mamy. Bardzo mi przykro, że tyle kobiet to spotyka.
Gloria to córcia Wam strachu napedzila. Dobrze, że już się uspokoilo, niech jeszcze trochę posiedzi u mamy w brzuszku :-)
Alza ja to wieki nie byłam na weselu!
Co do tesciowych to moja jest spoko, jest tak leniwa, że rzadko przychodzi :p Mam nadzieję, że to się nie zmieni :-D
A u mnie nowy cykl. Ten trwal 55 dni! Teraz biorę Clo i zobaczymy jak to będzie. Pytanie do dziewczyn, które były stymulowane, jak Clo mam od 2-6 dc po 1 tabl. to kiedy iść na pierwszy monitoring? W 10 dc, czy później?
Glowy sobie nie dam uciac ale wydaje mi sie ze ja chodzilam na monitoring w 12 dniu cyklu a tez bralam 2-6 dc x1tbl.

reklama
Gloria to dobrze, że już lepiej. Niech sobie dzidzia posiedzi jeszcze u Ciebie w brzuszku.

Ja dziś byłam na spacerku Wiktorek pobiegal sobie teraz szykujemy się do snu, spokojnej nocy wszystkim: )

Doczytałam, ale padam na pysk.dobranoc.

Matko, co z tymi teściowymi? Ja też się od mojej nasłuchałam, że ona to całą ciążę z brzuchem mogła wszędzie ganiać i byłl świetnie. I brzmiało to tak, jakbym była jakaś gorsza.

U nas sąsiad kiedyś robił remont własnym sumptem. I coś sknocił przy montażu wanny. W efekcie powstała dziura w pionie od kibelka w takim miejscu, że jemu nic nie ciekło a nam się lały fekalia z każdym razem, jak ktoś spuszczał wodę - a nad nami było sporo pięter. W dodatku przez dwa tygodnie się do niego dobijaliśmy do mieszkania z hydraulikami ale choć słychać było kogoś w środku, ignorował dobijanie się (ten człowiek do najnormalniejszych nie należał moim zdaniem).

Alza, my mieliśmy kołyskę. W pozycji zablokowanej. Nie kołysaliśmy. Syn nie lubił.

Magdalena 26 mi sie przypomnialo jak kilka lat temu mialam sytuacje, ze u sasiadki dwa pietra wyzej pekl wezyk i mnie zalała, oprocz lazienki dostał jeszcze przedpokoj i duzy pokoj bo woda plynela szczelinami w plytach (stary blok) a sasiedzi bezposrdenio pod nia czyli ci nad emna nawet sladu nie mieli zadnego. Jesli wy macie zkarecona wode to az dziwne ze zalewa tych niezj, ja poszukalabym winy u siada ktory mieszka nad Toba, moze nie jest nawet swiadomy ze cos mu cieknie. A zeby u mnie bylo ciekawiej to ja sie skanpelam ze cos jest nie tak bo mi korki wywalao jak zapalam swiatlo w pokoju i sie okazało, ze woda znalazla ujscie i cieklo z dziury od zyrandola :)

Hej,nie moge was nadrobic.

Dziewczyny,nie wiem o co chodzi,przepraszam,ze nie o kolyskach,duphastonie i tesciowych,ale od kilku dni chodzi mi to po glowie.Jestem chuda,zawsze bylam,ale ostatnio w ciagu jakichs 3 tygodni przytylam 3 kilogramy:szok: Jak dla mnie to szooook.W dodatku chyba wszystko co do grama rozmiescilo sie na brzuchu i na boczkach,ciezko mi zakladac buty.Nie wiem o co chodzi,niby ciesze sie,ze przytylam,bo zawsze bylo z tym ciezko,ale w takim tempie?Czy to wina tabsow anty.. czy ta tarczyca zwariowala do reszty i teraz zamiast 0,017 jest 117?Moja kolezanka nawet podsunela mi pomysl,ze moze jestem w ciazy!:confused: Kurka,zglupialam:oo2: A Wy co na to?Nie zebysmy z S nic nie teges... Sama nie wiem

Alza też się zastanawiałam nad kołyską ale taką większą z funkcją blokowania ale jednak wybrałam łóżeczko ale jak kupisz to musisz się koniecznie pochwalić i napisać jak się sprawdza :)

Adriana już i tak rozwaliliśmy pół łazienki i okazało się, że to gdzieś w pionie pod nami, robiąc remont wymieniliśmy rury ale włączyliśmy się do starej kanalizacji. Ważne, że wiadomo co jest grane i można naprawiać :) dzisiaj się dowiedzieliśmy od sąsiada pod nami, że poprzedni lokatorzy zalewali ich nagminnie i wszyscy znali problem szkoda tylko, że tego nikt nie naprawił raz a porządnie.

reklama
MisiaMonisia nie biore nic,w poniedzialek mam wizyte.Mialam robione usg tarczycy,nic niepokojacego tam nie ma,jest lekko powiekszona.Sluchajcie,powiedzcie mi,czy powinam zbadac sobie przeciwciala przeciw tarczycowe zanim pojde do endo czy na razie poczekac i zobaczyc co mi powie?Przez kilka dni mialam takiego mega dola,ze az sama balam sie siebie,maz stwierdzil,ze moze mi przydalaby sie wizyta u psychologa,czasami i ja o tym mysle.

Do góry