reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam wszystkie dziewczyny,jak tam po świetach?
Ja z narzeczony wróciłam od swoich rodziców najedzeni:-) :) I wychodzi na to że chyba coś kiełkuje,bo w tym miesiącu jeszcze nie miałam @.100% pewność będę miała dziś bo mam wizytę u lekarza:)
Pozdrawiam was wszystkie

reklama
Gloria a długo męczysz się z bezsennością? Bo ja u siebie zaobserwowałam, że gorzej śpię w czasie pełni. Śnią mi się koszmary itd. Z melisą próbowałaś?

MisiaMonisia to na sali jakiejś robicie? Ja robiłam w domu i umęczyłam się okropnie!

Dziewczyny... Mija 12 t.c. Poronienie miałam 12t.3d. Czuje stres na plecach. Ciągle śni mi się, że widzę krew na bieliźnie albo brudzenie. Niech ten test podwójny już będzie...

Co do kwasu foliowego to ja wybrałam w kratkę jedno opakowanie femibionu i nic poza tym. Za dużo zwracałam.

Wymiotuję coraz mniej, poprawa jest zauważalna. Zdarzają się dni, kiedy mam tylko mdłości i trochę skurczów żołądka :)

Alza przy takich przebojach jak Twoje to nie dziw, ze wkleslo Ci brzuch! Cieszę się, ze wymioty trochę przechodzą :) Najgorszy jest ten tydzień, w którym poronilyśmy... Sama czekam z wielkim strachem do końca 9 tygodnia :/ Co do snow- mi tez non stop sni się szpital, krew :(

Anik dzieki :) Pocieszylas mnie :)

Renia zaciskam kciuki!!

Alza będzie dobrze :) Kiedy masz ten podwójny test?

Wynajelismy sale ponieważ jak w domu robiilismy chrzciny na 17 osób to było ciasno. A teraz doszło jeszcze kilka osób więc nie miałabym jak ich posadzić.
Fakt ze czeka nas dużo przewożenia wszystkiego....nie tylko jedzenia które zrobię w domu ale i naczyń itp
Ale damy radę ;)

Martusia ja mam najlepszy sposób na odchudzanie- ciąża ;)

MisiaMonisia a obsługę będziesz miała? Dla mnie najgorsze było właśnie to ciągłe siedzenie w garach. A wszystko miałam przecież przygotowane...
Na test idę 6.04. Niby już niedługo, jakoś zleci. Jutro jedziemy do moich rodziców i zostajemy do soboty, bo tata ma urodzino-imieniny. Pocieszam się, że będzie dobrze...

Dzisiaj czuję się na tyle dobrze, że robię podejście nr 2 do odstawienia leków :)

Hej mi brzusio późno się pokazał bo wymiotowalam przez pierwsze miesiące. Waga zamiast rosnąć spadła, ale potem nadrobilam.
Renia trzymam kciuki: )

Wstalismy z małym o 9 wypilam kawkę i dałam mu syropek bo zaczął mi kaslac. Dam mu jeszcze wit c.
Mam nadzieję ,że nie rozwinie się mu nic poważnego. Cała zimę był zdrowy.

Wczoraj zrobiłam pranie, dziś małego ciuszki wstawie do prania.

Miłego dnia dziewczyny.

Alza z bezsennoscia mam problem juz jakies 4 tygodnie i jest tylko gorzej. A to mi niewygodnie a to zgaga nie daje usnac a to maz chrapie i mnie wkurza a to pies sie rozpycha a to nabije sobie glowe jakims tematem i go bezsensownie rozpamietuje i tak co noc cos. W pierwszych tyg ciazy spalam duzo a teraz to tyle co nic. Juz predzej w dzien usne na drzemke niz w nocy. Melisy nie probowalam jeszcze.
A myslicie ze moge chodzic na basen? Bo zdania sa podzielone. Jedni mowia ze to dobry ruch w ciazy a drudzy ze w basenie za duzo bakterii. Jutro spytam doktorki.

Gloria myślę, że możesz iść na basen, ale lekarza warto się poradzić jak masz wątpliwości.

Miałam gości kuzynka wpadła na kawkę z synkiem. To trochę czas mi zlecial mały się bawi w łóżeczku, a ja chyba herbatkę wypije sobie.

Alza sama będę obsługiwać (kiedyś pracowałam jako kelnerka, chodziłam po weselach do obsługi więc mam wprawę ;) )....no i w razie coś mogę liczyć na pomoc męża siostry i mojej bratowej :)

reklama
Gloria zgaga mnie męczy cały czas, najbardziej wieczorem. Do tego mdli mnie na widok mięsa i przetworów mięsnych, jedyne co mi nie szkodzi to ziemniaki, zielony ogórek i jogurt grecki.
Też nie mogę spać,mam straszne problemy z zasypianiem, a jak zasnę to budzą mnie albo mdłości albo zgaga, na siusiu potrafię wstać 4 razy w ciągu nocy przez co też nie śpię. Zawsze spałam na brzuchu a teraz przez fasolkę staram się spać na boku ale jest mi niewygodnie i nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji. Dlatego korzystam i drzemię w ciągu dnia.
Co do basenu to zapytaj lekarza ale nie powinno być przeciwwskazań, moja przyjaciółka chodziła na basen przez całą ciąże :)

Renia trzymam kciuki :)

Alza dobrze, że już Ci lepiej :) a strach zawsze pozostanie też tak mam. Pomimo, że mój okres poronienia minął to drżę przed następną wizytą. Jedyne co mogę ci poradzić to myśleć pozytywnie ;)
Koszmarne sny też mam, jeden miałam tak autentyczny, że się obudziłam i już miałam budzić P, żeby mnie zawiózł do szpitala zanim sobie uświadomiłam, że to tylko sen :/

Misiamoniasia duża impreza Ci się szykuje :D

Do góry