reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

OneMoreTime To faktycznie spory zestaw. Ja zaczynałam też od 3x2tabl. duphastonu... Clexene i acard to na krzepliwość krwi? Tym bardziej trzymam kciuki, by teraz było wszystko w porządku. W ciąży z córeczką byłam nawet w szpitalu ok 7-8tc ze względu na plamienie/krwawienie... Ale się udało - czego i Tobie życzę!
.

tak, to są leki na rozrzedzenie krwi :tak: stąd te plamienia pewnie :baffled:

reklama
Anglestw (*) dla Zuzi

OneMoreTime ....Nikoś ma ubytek w serduszku (2,1 mm).....Moż być tak zeto zarośnie, a może byc tak ze sie powiekszy.....Czego oczywiscie bym nie chciała :no: We wrześniu/październiku będziemy mieli kontrole u kardiologa.

Pamiętacie jak w 31 tc wylądowałam w szpitalu bo Mały pchał sie na świat?....wtedy wyszło ze ma arytmię. Później powiedziano mi że jednak z serduszkiem wszystko ok......A po porodzie okazało się ze to jakis ubytek.

OneMoreTime ja też biorę m.in. taki zestaw jak Ty czyli clexane i acard i to nie ma wpływu na krwawienie. Tzn jak jest duze krwawienie to trzeba odstawić ale jak małe plamienie to mi lekarz kazał dalej brać. Na szczęście u mnie oprócz jednego dużego krwawienia w styczniu to potem już nic nie było. Wierzę, że u Ciebie to tylko nic nie zagrażające plamienie i lada moment będziesz na półmetku, czego Ci z całego serca życzę :-)

Wtich nie jesteś inna ani dziwna to jest po prostu Twój sposób na poradzenie sobie z tym wszystkim, zapewne taki właśnie masz charakter. Ja po pierwszej stracie w 11 tc szybko wróciłam do pracy i normalnego funkcjonowania, ale wszystko przeżywałam w samotności. Po stracie Oli w 23 tc załamałam się totalnie, nie miałam już pracy do której mogłam wrócić i tak wszystko się zawaliło. A zawsze się uważałam za silną, i tak mówili o mnie inni, nie ma żadnych reguł zachowania, więc nawet nie myśl że z Tobą jest coś nie tak!! :tak:;-)

Gloria mimo wszystko mam nadzieje że przyjaciółką jakoś się ułoży, a starania staraniami, ale do męża zawsze warto się "poprzytulać", ja nie mierze temperatury, bo zawsze coś mi się z nią nie zgadza jedynie obserwuje śluz i też z tym różnie bywa :baffled::confused:
Misia jakiego Ty masz przystojniaka:-):tak: i myśliciela :happy: aż gęba się sama cieszy na widok takiego Skarba, a co do ubytku w serduszku wiele takich wad "zarasta" po jakimś czasie po porodzie, mam nadzieje że u Was też tak będzie :tak:

Justyna witaj,
[*] dla Twojego Aniołka, przykro mi że i Ciebie to spotkało.Tak jak pisze Ovli, powrót do pracy może Ci pomóc, u mnie za pierwszym razem też tak było. Zostań za nami, tutaj możesz liczyć na wsparcie w każdej chwili.

One na Twoim miejscu też bym zwlekała ile się da, a na pewno znajdziecie odpowiedni moment żeby Modemu przekazać wieści i może "wyprosi" tą siostrzyczkę;-):happy:

Angelstw
[*] dla Zuzanki, może gdzieś tam z Oleńką razem brykają :*

Olasec a jak Ty się czujesz? miałaś już usg połówkowe?

Pozdrawiam wszystkich ze słonecznej stolicy ;-):*

co do Clexanu i acardu odstawienie. Jesli jest wskazanie do brania lekow p\zakrzepowych to odstawia sie tylko acard a heparyna zostaje ewentualnie koryguje sie dawka. Po zaprzestaniu krwawienia\ krwotoku wraca sie do acardu. acard dziala 7 dni dlatego wczesniej trzeba sie z tego leku wycofac przed porodem. clexane bierze sie do samego konca ale towniez rakze od 7 do 14 dni po porodzie.

one jaka dawke biezesz kwasu?

monisia. Jak sie nazywa ta wada?

Pozdrawiam was wszystkie

hej dziewczyny, mam mały problem... poroniłam jakoś tak tydzień przed świętami i do tego miałam jeszcze zabieg a dziś czuję się tak jakbym miała owulację. To wogóle jest możliwe? (hcg w dniu zabiegu miałam około 1000)

85justyna Pierwsza owulacja po łyżeczkowniu występuje po 2 do 4 tygodniach. Więc jak najbardziej jest to prawdopodobne.

MisiaMonisia Mam nadzieję, że serduszko synka samo sobie poradzi. Ja swoją córeczkę też musiałam kontrolować, a przede wszystkim zwracać uwagę czy się za szybko nie męczy (np. podczas jedzenie, później czołgania, raczkowania itp.). Córka miała niedomkniętą przegrodę (nie pamiętam czy mi mierzyli ubytek), a także zwężenie zastawki aorty płucnej. Na ostatniej kontroli strasznie się wyrywała i lekarz mało co widział na USG - ale uznał, że jeśli nic się nie będzie działo, to nie musimy już przychodzić.

gloria6 Dziękuję za listę. Nigdy nie robiłam tych badań (w ciążę też nie planuję już zachodzić) - chciałabym tak ogólnie się przebadać. Które z tych badań powinnam zrobić? Na te w 20-22dc też powinnam być na czczo? Co mnie skłania do zrobienia badań - na wszelkie tabletki anty źle reaguję (od tycia, ciągłych plamień, po spadek libido do zera), plamienia przed @ (nawet do 10dni), bolesność i obrzmienie piersi przed @ (próbowałam brać Castagnusa, ale po pierwszym opakowaniu zrezygnowałam - przesunął mi okres o 10dni i spanikowałam). Lekarz uważa, że taka moja natura i nie zleca żadnych badań.

Wydaje mi się, że nie powinniśmy odtrącać pomocy innych - oni też nie wiedzą jak się zachować. Jeśli nie chcemy o tym rozmawiać - to trzeba im powiedzieć, że jeszcze nie teraz... A obecność innych osób naprawdę pomaga. Choćby miały tylko z nami posiedzieć.

kaira, biorę standardową dawkę kwasu 0,4 a właściwie biorę kompleks witamin Pregna Plus.

justyna, nie mam pojęcia, ale generalnie owulacja występuje ok. 14 dnia cyklu, więc jeśli minęło ok. 2 tyg. to może faktycznie być owulka. Skoro są tu dziewczyny, które nie doczekały @ po #, bo zaciążyły to wszystko jest możliwe :tak:

Misia, nie jestem zorientowana w tych sprawach jeszcze, ale zawsze możesz liczyć na kciuki za zdrowe serduszko Nikosia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-) Jestem przekonana, że już wkrótce wszystko wróci do normy :tak:

Coraz bardziej męczą mnie mdłości... :baffled: i do tego jeszcze katar i ból głowy...:baffled:
Pogoda dzisiaj piękna, więc pójdę sobie gdzieś na słoneczku posiedzieć, na pewno dobrze mi to zrobi :tak:

Ostatnia edycja:
85justyna Pierwsza owulacja po łyżeczkowniu występuje po 2 do 4 tygodniach. Więc jak najbardziej jest to prawdopodobne.

MisiaMonisia Mam nadzieję, że serduszko synka samo sobie poradzi. Ja swoją córeczkę też musiałam kontrolować, a przede wszystkim zwracać uwagę czy się za szybko nie męczy (np. podczas jedzenie, później czołgania, raczkowania itp.). Córka miała niedomkniętą przegrodę (nie pamiętam czy mi mierzyli ubytek), a także zwężenie zastawki aorty płucnej. Na ostatniej kontroli strasznie się wyrywała i lekarz mało co widział na USG - ale uznał, że jeśli nic się nie będzie działo, to nie musimy już przychodzić.

gloria6 Dziękuję za listę. Nigdy nie robiłam tych badań (w ciążę też nie planuję już zachodzić) - chciałabym tak ogólnie się przebadać. Które z tych badań powinnam zrobić? Na te w 20-22dc też powinnam być na czczo? Co mnie skłania do zrobienia badań - na wszelkie tabletki anty źle reaguję (od tycia, ciągłych plamień, po spadek libido do zera), plamienia przed @ (nawet do 10dni), bolesność i obrzmienie piersi przed @ (próbowałam brać Castagnusa, ale po pierwszym opakowaniu zrezygnowałam - przesunął mi okres o 10dni i spanikowałam). Lekarz uważa, że taka moja natura i nie zleca żadnych badań.

Wydaje mi się, że nie powinniśmy odtrącać pomocy innych - oni też nie wiedzą jak się zachować. Jeśli nie chcemy o tym rozmawiać - to trzeba im powiedzieć, że jeszcze nie teraz... A obecność innych osób naprawdę pomaga. Choćby miały tylko z nami posiedzieć.

Nie, te na 20-22 nie trzeba byc na czczo.
Wiesz, ja te badania mialam zlecone ze wzgledu na to ze dlugo nie moglam zajsc w ciaze naturalnie wiec zaczelismy szukac przyczyny a te badania po pierwsze pomogly ocenic czy mam owalucje i stwierdzic PCOS. wiec jesli chcesz tylko profilaktycznie sie zbadac to wlasciwie nie wiem co ci poradzic.:baffled: jesli nie planujesz ciazy to chyba jednak nie sa Ci potrzebne .

reklama
Planuję je zrobić ze względu na powyższe objawy, które mnie niepokoją a mogą mieć związek z tarczycą (również to, że miałam problem z donoszeniem ciąż - oba porody przed terminem). Wolę być spokojniejsza, że wszystko jest w porządku - a że mam możliwość darmowych badań, to szkoda by było nie skorzystać.

Do góry