85justyna Pierwsza owulacja po łyżeczkowniu występuje po 2 do 4 tygodniach. Więc jak najbardziej jest to prawdopodobne.
MisiaMonisia Mam nadzieję, że serduszko synka samo sobie poradzi. Ja swoją córeczkę też musiałam kontrolować, a przede wszystkim zwracać uwagę czy się za szybko nie męczy (np. podczas jedzenie, później czołgania, raczkowania itp.). Córka miała niedomkniętą przegrodę (nie pamiętam czy mi mierzyli ubytek), a także zwężenie zastawki aorty płucnej. Na ostatniej kontroli strasznie się wyrywała i lekarz mało co widział na USG - ale uznał, że jeśli nic się nie będzie działo, to nie musimy już przychodzić.
gloria6 Dziękuję za listę. Nigdy nie robiłam tych badań (w ciążę też nie planuję już zachodzić) - chciałabym tak ogólnie się przebadać. Które z tych badań powinnam zrobić? Na te w 20-22dc też powinnam być na czczo? Co mnie skłania do zrobienia badań - na wszelkie tabletki anty źle reaguję (od tycia, ciągłych plamień, po spadek libido do zera), plamienia przed @ (nawet do 10dni), bolesność i obrzmienie piersi przed @ (próbowałam brać Castagnusa, ale po pierwszym opakowaniu zrezygnowałam - przesunął mi okres o 10dni i spanikowałam). Lekarz uważa, że taka moja natura i nie zleca żadnych badań.
Wydaje mi się, że nie powinniśmy odtrącać pomocy innych - oni też nie wiedzą jak się zachować. Jeśli nie chcemy o tym rozmawiać - to trzeba im powiedzieć, że jeszcze nie teraz... A obecność innych osób naprawdę pomaga. Choćby miały tylko z nami posiedzieć.