reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

angelstw .... (*) dla Twojej Zuzanki...bardzo mi przykro :-(

Dziewczyny zrobiłam dziś rano test.....wyszedł negatywny :-( Ale @ nadal nie mam......Ogólnie to powinna już przyjechać 4 dni temu......ale i tak wydłuzyłam jej czas do 10 maja....i nadal jej nie ma. Więc nie wiem co się dzieje....Łudzę sie że test był "trefny"...ale nie zamierzam jeszcze robić drugiego. Jutro mam wizyte u gin ...powiem jej że @ sie spóźnia ale na teście wyszła jedna kreska....Zobaczę co mi powie na ten temat......W razie coś za kilka dni znowu powtórze test....moze pojawią się II ..... oby ...

reklama
Misia no to kciukasy za II kreski!!!

Edytka mnie wcale nie dziwi takie podejście szefa - Norki takie są jak mawia mój mąż:-) Jemu były szef od pół roku obiecuje pracę i do tej pory jej nie ma....Zresztą mój mąż kiedyś pracował jako "pipa majster" hehe czyli od kominów i łaził po domach Norków. To co opowiadał to nadaje się do kabaretonu;-)

Hej dziewczynki:)

Witam nowe aniołkowe mamy. Światełka dla waszych maluchów
[*] Zostańcie z nami, w kupie raźniej. Dużo siły, wytrwałości i wiary Wam życzę!!!
Edyta a to niespodzianka was czekała:confused2: Powodzenia w szukaniu nowego mieszkanka-oby nowy właściciel był bardziej rozgarnięty;-)

OneMoreTime u mnie nie było testowania, bo cykl właściwie był stracony. Teraz zaczynam pierwszy cykl z duphastonem, ale bez większych starań. Liczę na to, że w końcu cykle mi się unormują. Także na listę puki co się nie wpisuję:-) Co do komunii to rzeczywiście nieprzyjemna sytuacja, musiało być Ci ciężko-ściskam:)

MisiaMonisia
kciuki za wizytę&&& Mam nadzieję, że jeszcze coś tam się wykluje, tylko puki co wstydliwe jest:))) Mi zawsze późno testy wychodziły i zawsze mega bladziochy:-)
Coś nam ta lista nie chce się specjalnie kurczyć. Kciuki za wszystkie staraczki%%%% i oczywiście ciężarówki też:-)Staraczki na "placu boju" :

MisiaMonisia - termin niechcianej @ 10 maja 2014 r.
Neta81 - termin niechcianej @ 11 czerwca 2014 r.
Lilijanna
- termin niechcianej @ lipiec 2014
OneMoreTime - termin niechcianej @ lipiec 2014 r.
Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
Joaro - termin niechcianej @ ???
Sysiq - termin niechcianej @ ???
Igusiad - termin niechcianej @ ???
Naala - termin niechcianej @ ???

misiamonisia moja koleżanka,która jest teraz w 11tc tak miała.nie dostała @ zrobiła test,wyszedł negatywny.po dwóch dniach powtórzyła i znowu był negatywny...poczekała kolejne dwa,zrobiła i był baaaardzo blady cień tej drugiej kreski,znowu odczekała dwa dni i kreska już była widoczna.także może u ciebie jest podobnie?

enya jak się czujesz?

a co z naszą koleżanką czekamynaigorka?????????? bo kojarzy mi się,że daaaaaawno jej tu nie było

Jestem po wizycie u gin. Prawdopodobnie jestem w 5tc :sorry:

Ale 20 maja mam jechac na badanie Beta HCG i 22 maja na kolejna wizyte.
Chyba ze @ sie pojawi to i tak mam sie zglosic......dostane skierowanie na rozyczke i cytomegalie.....tak jak zalecil specjalista.

Takze suwaczka jeszcze nie robie :-p. Za kilka dni i tak powtorze test ;-)

Ostatnia edycja:
Witam Was Dziewczyny!
Tak jak pisałam ostatnio, dziś zaczęło się plamienie, więc jutro @ na całego. pierwsza po poronieniu i czyszczeniu.
Minęło 33 dni, więc niecały tydzień dłuższy cykl niż zwykle to bywało.
Za kilka dni zaczynamy kolejne starania, więc 3majcie kciuki żeby się udało :-)
wierze mocno, że nasz Aniołek w niebie wstawi się za nami i, że po raz kolejny uda nam się za 1. razem.
I że znów będziemy szczęśliwymi oczekującymi Rodzicami :-)

angelstw po pierwszej @ zaczynasz staranka? nie za szybko? co na Twój gin?

Nie zrozum mnie źle że tak napisałam ale..
Moja gin mnie dziś OPR za to ze tak szybko zaczęłam........miałam dwie @ po poronieniu i bach....Niby fajnie.......ale powiedziała że tak prawdę mówiąc macica jeszcze nie doszła do siebie (poroniłam samoistnie/bez łyżeczkowania).....że najlepiej odczekać minimum 3 cykle ....

Ale w razie coś trzymam kciuki za Twoje staranka &&&&&&;-)

Gdyby nie zielone światło od lekarza nawet bym o tym nie myślała.
Pani Doktor powiedziała, że skoro przychodzi @ to znaczy tyle, że organizm jest już gotowy i zregenerowany, powiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań do starań i że zna mnóstwo przypadków które prowadziła, gdzie ciąża była w 1. cyklu po poronieniu bądź nawet nie doczekały @ po poronieniu. Miałam robione USG 2 tyg po poronieniu. Na USG macica ładnie odbudowana, oczyszczona, w jednym z jajników pęcherzyk owulacyjny, więc Doktorka powiedziała że nie widzi żadnych przeciwwskazań :) tego się trzymam a że psychicznie czuję się na siłach to ja również nie widzę przeciwwskazań.
Nigdy tego nie będziemy wiedzieć, jeśli się nie przekonamy, a ja wierzę że będzie dobrze :)

reklama
No to super :)
Ja usg nie miałam robionego po poronieniu.....a powinnam przecież miec.
I chyba raczej w ciąży nie jestem :-( Właśnie pojawiła sie plamka krwi :-(A taksie cieszylam:-(

Do góry