misiamonisia jutro idź do lekarza bo nie wydaje mi się to normalne, lepiej się upewnić co się dzieje
enya ja wiem że jest OK u Ciebie również :-) do testu pappa też mam takie nastawienie jak ty, ale jak ci każą zrobić to już zrób, abyś tylko się potem nie denerwowała przez głupią statystykę
no w Norwegii to trzeba samemu o siebie zadbać;-) to pierwsze usg choć państwowe, było wymuszone przeze mnie a lekarz który je robił miał to i tak w d... co tam zobaczy, pięć razy mnie uprzedził że może nic nie być widać bo jest za wcześnie, tym czasem to był 7 tc a dziecko wymiarami wskazywało na 8
a to drugie usg co miałam to już prywatnie, zapłaciłam za wizytę 1000 kr ale warto było :-) jeżeli po świętach tu wrócimy i będzie trzeba to znowu pójdę prywatnie, szkoda tylko że mieszkam na takim zadupiu że do prywatnej kliniki mam 3-4 godziny drogi i to jest już cała wyprawa, dzień wolny dla męża itd...
jeszcze nie gratulowałam Ci mieszkanka :-) niech się mąż zabiera do pomocy
kiedy będziecie mogli się wprowadzić?
a tak jeszcze dla humoru: dowiedziałam się że w Oslo jest polski ginekolog przyjmujący prywatnie za również nie małe pieniądze i on twierdzi że badanie szyjki macicy w ciąży jest niewskazane bo może zaszkodzić tzn doprowadzić do rozwierania się jej a w razie infekcji też badanie ginekologiczne jest niewskazane bo może "popchnąć" infekcje w stronę dziecka (!) masakra, to jest właśnie ich filozofia i troska o dziecko i kobietę w ciąży
alza cieszę się że wszystko pod kontrolą :-) który to tydzień?