reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Naala jeśli chodzi o zaśniad to nie ma leczenia farmakologicznego
Sprawdza się tylko poziom betaHCG najpierw co tydzień ( 4 razy ) później co miesiąc ( 5 razy) i później co dwa miesiące ( 3 razy) Jeśli beta spadnie do "0" należy powtórzyć wynik za miesiąc i za dwa...jeśli obydwa będą zerowe można rozpocząć starania o dzidzię i można pożegnać się z zaśniadem. Lekarze mówią że najlepiej ze staraniami zaczekać rok od diagnozy.Jeśli beta nie będzie spadać dostaje się skierowanie na onkologię i już tam prowadzą kobietę...najczęściej podają chemię
U mnie 17 dni po zabiegu beta była 112
24 dni po zabiegu 68
31 dni po zabiegu 53
i dzisiaj robiłam,ale wyniku nie mam jeszcze
Tendencja spadkowa zachowana więc jest ok !
Znam kobietki które miesiąc po zabiegu miały nadal betę w tysiącach (23000, 12000) i po odczekaniu roku mają śliczne i zdrowe dzieci !!!

Edyta....ja nadal nie mogę znaleźć pracy !!! A chciałabym bardzo zając się czymkolwiek żeby nie siedzieć i nie myśleć !!! BUZIAKI

reklama
Dorcia to wszystko idzie w dobrym kierunku:-) Z pracą wszędzie teraz ciężko, coś sensownego to chyba tylko po znajomości można znaleźć. A w jakiej branży szukasz? Wierzę, że taka bezczynność może dobić, człowiek nie wie co ze sobą zrobić i ma tysiąc myśli w głowie. Mam nadzieję, że uda się coś znaleźć i czas będzie Ci szybciej płynął:-)

Dziekuje Wam Nimfii,Kobietko22, Naala,Edyttko 89 za cieple slowa:-*

Nimfii -
lekarz, u ktorego sie lecze pracowal w klinice bezplodnosci/plodnosci:p i ogolnie ma bardzo dobre wyniki w Leczeniu bezplodnosci-nazywa sie dr Glinka. Ale i tak na dzisiejszej rozmowie pogadam z nim czy anty to koniecznosc....dam znac po wizycie...
Kobietka22
Ja bylam na cylkach stymulowanych(chybs tak sie to nazywa;-) najpierw bylam na anty- bo nie bylam gotowa na dzidzie. Jak odstawilam anty okres mialam nawet co 50 dni. Wtedy lekarz dal mi femoston conti...i piekne,regularne cylke byly (roznica max3dni) i tak do grudnia 2013 roku... niestety caly czas odkladalismy starania...:-( bo az wstyd sie przyznac ale praca byla dla mnie na 1miejscu:-(
W grudniu cykl wydluzyl sie wlasnie do wspomnianych wczesniej 38 dni...ale mysle,a nawet jesttem pewna,ze to przez stresy ktore przechodzilam w pracy..to byl bardzo ciezki okres.bralam leki na uspokojenie...Pozniej dostalam @po tych 40dniach ale to,jak sie pozniej okazalo byl juz 4tydz ciazy...ale na 1usg zrobionym po tym jak sie dowiedzialam(5/6tydz) bylo wszystko ok.
Z tym duphastonem,to nie wiem czy mialam niski progesteron. Tlumaczyl mi,ze musze brac od razu jak bedzie pozytywny test z racji tych wszystkich moich problemow....niestety jak juz wczesniej pisalam zaczelam brac po ok 5tyg..
Po tym calym zdarzeniu " przetasowalam"swoj system wartosci i priorytetow-oby nie za pozno:-( ale jak to sie mowi madry czlowiek po szkodzie....
Teraz, po tym wszystkim, chcialabym jak najszybciej rozpoczac starania... Pogadam dzis z lekarzem....
Edtyta 89-
Oczywiscie zgadzam sie z tum,ze warto konsultowac z innymi lekarzami...ale na jego "wytlumaczenie" ;-) napisalam jak to wygladalo powyzej.odpisujac kobietce22;-)

mAMUSIA SYNKA GRATULACJE ,SLICZNA CORECZKAno i jak pieknie,następna rozpakowana :D
naala no wysypka w sobotę zbladla już miałam nadzieję,na poprawdę a tu w niedzielę znowu wyszło,tera na klatce piersiowej z tyłu głowki ma duzo,aż się plakać chce.Jutro do lekarza na ważenie to i przegląd będzie co dalej z tą skorą:(
:no:

Enya
już wszystko dobrze?trzymam kciuki&&&&&&&&&
Karola ale numer,no to będziecie mieć parkę,czasem sa po dziewczynkach neutralne ubranka,ale możesz w razie co sprzedać może akurat się uda,fajnie będziecie mieć parkę,ale t już na 100%potwierdzone,że to chłopczyk będzie??
katherinne
jak tam?? ja nadal walczę z wysypką u Was to minęło szybko??

dzięki dziewczyny :-)

Zuzia sie urodziła 18.02 :-) poród szybki, bolało ale krotko :-) teraz zaczęła sie proza zycia, karmienie, kupki........ale dobrze ze juz szczęsliwie przyszła na ten świat :-) a ja jestem na chodzie, tyłek prawie cały, 3 szwy tylko musiał mi doktorek założyć......a Kurczak siostra zachwycony ale jak ona placze to on wieje do swojego pokoju i każe mi ja szybko uspokoic.....

onemoretime
chłopca juz mam, wiecej nie planuje....chociaz moj chlop sie rozochocił i mowi, ze jak tak dobrze mi poszło na porodówce to moze jeszcze jedno..........chyba, ze on je urodzi......

Kwiatuszek robiłam jeszcze ft3, ft4 i anty TPO - wszystko w normie. anty TG nie robiłam, myślisz że ma to sens, o czym może świadczyć? Kurcze irytuje mnie to, że człowiek do wszystkiego musi sam dochodzić i kombinować. Od tego powinni być lekarze, ale chyba nie ma sensu na to liczyć. Moja gin i tak uważała, że nie ma sensu robić tych badań. A jednak wyszło, że to tsh nie halo jest.

Ja robilam te same badania rok temu, bo u mnie problemy tarczycowe sa przez wzgląd na to że moja mama choruje. W tym roku mialam je powtarzac oczywiscie, ale w ciązy akurat ich nie robiłam, teraz zrobie pewnie za miesiac :tak: natomiast jak chodzi o samo hasimoto to oprucz badan z krwi mozesz sobie zrobic USG tarczycy i moze ci wniesie coś do informacji na ten temat :tak:

edyta89 tak bede prowadzic obserwacje NMPR :tak: plus jeszcze testy owulacyjne, juz kiedys używalam. Antykoncepcji hormonalnej na pewno "podziekuje" bo musze najpierw poczuc sie w pelni zdrowa i oczyszczona z tej calej chemi, żeby miec psychiczna gotowosc do ewentualnych staranek.

Mamusia Synka iudany ten Twój mąż,,to może jeszcze jedno?'' to pieknie, że wszystko tak ładnie sie skończyło i w domu sobie radzisz z dwojeczką dzieci,jak Kurczaczek zaakceptował Pisklaczka to dobrze,bo czasem sa problemy jak się pojawi młodsze rodzeństwo
Katherinne a przypomnij mi,czym smarujecie Stasia ,jakies maści od dermatologa czy z apteki kremy typu emolium itp.

Ja to zanim pomyślę o drugim dziecku,to siebie do ładu muszę doprowadzić,nie chodzi o wagę-choć ona dla zdrowia powinna być niższa,ale też o żylaki,trzeba mieć je pod kontrolą i leczyć przed ciążą co by potem nie było czegoś nie ciekawego z tych żył,jakieś zapalenie itp bo jednak w ciąży to potem jest ograniczone leczenie takiego zapalenia, min bierze się zastrzyki z heparyną na rozrzedzenie krwi a w razie porodu ryzyko jak i sn a o cc to mozna zapomnieć.
Także przyszłe brzuchatki,zadbajcie tez o te żylaki,żeby to kontrolować i leczyć jeśli są.

Ostatnia edycja:
Nimfii no właśnie ja miałam usg tarczycy i wszystko było ok, także myślę że tego hashimoto nie mam. Byłam dzisiaj w szpitalu sprawdzić to moje tsh i chciałam nawet zbadać to anty TG ale w szpitalu, w którym byłam nie robią tego badania także chyba sobie odpuszczę. Tym bardziej, że usg było ok. Sama nie wiem, jest tyle badań które można wykonać i wpaść przy okazji w paranoję:-)

reklama
Nisiao, tanno-hermal. Ale teraz nie smarujemy. Smarowaliśmy jak było duże nasilenie i wyglądał baaardzo źle. Buźka zrobiła się w końcu gładka. A teraz znowu się zaczyna robić. Jak się pogorszy to będziemy smarować. Na razie jest tylko typowo trądzikowo.

Do góry