reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Naala jeśli chodzi o zaśniad to nie ma leczenia farmakologicznego
Sprawdza się tylko poziom betaHCG najpierw co tydzień ( 4 razy ) później co miesiąc ( 5 razy) i później co dwa miesiące ( 3 razy) Jeśli beta spadnie do "0" należy powtórzyć wynik za miesiąc i za dwa...jeśli obydwa będą zerowe można rozpocząć starania o dzidzię i można pożegnać się z zaśniadem. Lekarze mówią że najlepiej ze staraniami zaczekać rok od diagnozy.Jeśli beta nie będzie spadać dostaje się skierowanie na onkologię i już tam prowadzą kobietę...najczęściej podają chemię
U mnie 17 dni po zabiegu beta była 112
24 dni po zabiegu 68
31 dni po zabiegu 53
i dzisiaj robiłam,ale wyniku nie mam jeszcze
Tendencja spadkowa zachowana więc jest ok !
Znam kobietki które miesiąc po zabiegu miały nadal betę w tysiącach (23000, 12000) i po odczekaniu roku mają śliczne i zdrowe dzieci !!!

Edyta....ja nadal nie mogę znaleźć pracy !!! A chciałabym bardzo zając się czymkolwiek żeby nie siedzieć i nie myśleć !!! BUZIAKI

reklama
Dorcia to wszystko idzie w dobrym kierunku:-) Z pracą wszędzie teraz ciężko, coś sensownego to chyba tylko po znajomości można znaleźć. A w jakiej branży szukasz? Wierzę, że taka bezczynność może dobić, człowiek nie wie co ze sobą zrobić i ma tysiąc myśli w głowie. Mam nadzieję, że uda się coś znaleźć i czas będzie Ci szybciej płynął:-)

Dziekuje Wam Nimfii,Kobietko22, Naala,Edyttko 89 za cieple slowa:-*

Nimfii -
lekarz, u ktorego sie lecze pracowal w klinice bezplodnosci/plodnosci:p i ogolnie ma bardzo dobre wyniki w Leczeniu bezplodnosci-nazywa sie dr Glinka. Ale i tak na dzisiejszej rozmowie pogadam z nim czy anty to koniecznosc....dam znac po wizycie...
Kobietka22
Ja bylam na cylkach stymulowanych(chybs tak sie to nazywa;-) najpierw bylam na anty- bo nie bylam gotowa na dzidzie. Jak odstawilam anty okres mialam nawet co 50 dni. Wtedy lekarz dal mi femoston conti...i piekne,regularne cylke byly (roznica max3dni) i tak do grudnia 2013 roku... niestety caly czas odkladalismy starania...:-( bo az wstyd sie przyznac ale praca byla dla mnie na 1miejscu:-(
W grudniu cykl wydluzyl sie wlasnie do wspomnianych wczesniej 38 dni...ale mysle,a nawet jesttem pewna,ze to przez stresy ktore przechodzilam w pracy..to byl bardzo ciezki okres.bralam leki na uspokojenie...Pozniej dostalam @po tych 40dniach ale to,jak sie pozniej okazalo byl juz 4tydz ciazy...ale na 1usg zrobionym po tym jak sie dowiedzialam(5/6tydz) bylo wszystko ok.
Z tym duphastonem,to nie wiem czy mialam niski progesteron. Tlumaczyl mi,ze musze brac od razu jak bedzie pozytywny test z racji tych wszystkich moich problemow....niestety jak juz wczesniej pisalam zaczelam brac po ok 5tyg..
Po tym calym zdarzeniu " przetasowalam"swoj system wartosci i priorytetow-oby nie za pozno:-( ale jak to sie mowi madry czlowiek po szkodzie....
Teraz, po tym wszystkim, chcialabym jak najszybciej rozpoczac starania... Pogadam dzis z lekarzem....
Edtyta 89-
Oczywiscie zgadzam sie z tum,ze warto konsultowac z innymi lekarzami...ale na jego "wytlumaczenie" ;-) napisalam jak to wygladalo powyzej.odpisujac kobietce22;-)

mAMUSIA SYNKA GRATULACJE ,SLICZNA CORECZKAno i jak pieknie,następna rozpakowana :D
naala no wysypka w sobotę zbladla już miałam nadzieję,na poprawdę a tu w niedzielę znowu wyszło,tera na klatce piersiowej z tyłu głowki ma duzo,aż się plakać chce.Jutro do lekarza na ważenie to i przegląd będzie co dalej z tą skorą:(
:no:

Enya
już wszystko dobrze?trzymam kciuki&&&&&&&&&
Karola ale numer,no to będziecie mieć parkę,czasem sa po dziewczynkach neutralne ubranka,ale możesz w razie co sprzedać może akurat się uda,fajnie będziecie mieć parkę,ale t już na 100%potwierdzone,że to chłopczyk będzie??
katherinne
jak tam?? ja nadal walczę z wysypką u Was to minęło szybko??

dzięki dziewczyny :-)

Zuzia sie urodziła 18.02 :-) poród szybki, bolało ale krotko :-) teraz zaczęła sie proza zycia, karmienie, kupki........ale dobrze ze juz szczęsliwie przyszła na ten świat :-) a ja jestem na chodzie, tyłek prawie cały, 3 szwy tylko musiał mi doktorek założyć......a Kurczak siostra zachwycony ale jak ona placze to on wieje do swojego pokoju i każe mi ja szybko uspokoic.....

onemoretime
chłopca juz mam, wiecej nie planuje....chociaz moj chlop sie rozochocił i mowi, ze jak tak dobrze mi poszło na porodówce to moze jeszcze jedno..........chyba, ze on je urodzi......

Kwiatuszek robiłam jeszcze ft3, ft4 i anty TPO - wszystko w normie. anty TG nie robiłam, myślisz że ma to sens, o czym może świadczyć? Kurcze irytuje mnie to, że człowiek do wszystkiego musi sam dochodzić i kombinować. Od tego powinni być lekarze, ale chyba nie ma sensu na to liczyć. Moja gin i tak uważała, że nie ma sensu robić tych badań. A jednak wyszło, że to tsh nie halo jest.

Ja robilam te same badania rok temu, bo u mnie problemy tarczycowe sa przez wzgląd na to że moja mama choruje. W tym roku mialam je powtarzac oczywiscie, ale w ciązy akurat ich nie robiłam, teraz zrobie pewnie za miesiac :tak: natomiast jak chodzi o samo hasimoto to oprucz badan z krwi mozesz sobie zrobic USG tarczycy i moze ci wniesie coś do informacji na ten temat :tak:

edyta89 tak bede prowadzic obserwacje NMPR :tak: plus jeszcze testy owulacyjne, juz kiedys używalam. Antykoncepcji hormonalnej na pewno "podziekuje" bo musze najpierw poczuc sie w pelni zdrowa i oczyszczona z tej calej chemi, żeby miec psychiczna gotowosc do ewentualnych staranek.

Mamusia Synka iudany ten Twój mąż,,to może jeszcze jedno?'' to pieknie, że wszystko tak ładnie sie skończyło i w domu sobie radzisz z dwojeczką dzieci,jak Kurczaczek zaakceptował Pisklaczka to dobrze,bo czasem sa problemy jak się pojawi młodsze rodzeństwo
Katherinne a przypomnij mi,czym smarujecie Stasia ,jakies maści od dermatologa czy z apteki kremy typu emolium itp.

Ja to zanim pomyślę o drugim dziecku,to siebie do ładu muszę doprowadzić,nie chodzi o wagę-choć ona dla zdrowia powinna być niższa,ale też o żylaki,trzeba mieć je pod kontrolą i leczyć przed ciążą co by potem nie było czegoś nie ciekawego z tych żył,jakieś zapalenie itp bo jednak w ciąży to potem jest ograniczone leczenie takiego zapalenia, min bierze się zastrzyki z heparyną na rozrzedzenie krwi a w razie porodu ryzyko jak i sn a o cc to mozna zapomnieć.
Także przyszłe brzuchatki,zadbajcie tez o te żylaki,żeby to kontrolować i leczyć jeśli są.

Ostatnia edycja:
Nimfii no właśnie ja miałam usg tarczycy i wszystko było ok, także myślę że tego hashimoto nie mam. Byłam dzisiaj w szpitalu sprawdzić to moje tsh i chciałam nawet zbadać to anty TG ale w szpitalu, w którym byłam nie robią tego badania także chyba sobie odpuszczę. Tym bardziej, że usg było ok. Sama nie wiem, jest tyle badań które można wykonać i wpaść przy okazji w paranoję:-)

reklama
Nisiao, tanno-hermal. Ale teraz nie smarujemy. Smarowaliśmy jak było duże nasilenie i wyglądał baaardzo źle. Buźka zrobiła się w końcu gładka. A teraz znowu się zaczyna robić. Jak się pogorszy to będziemy smarować. Na razie jest tylko typowo trądzikowo.

Do góry