reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Loi mam je zrobic za tydzień w środę,chyba że coś by się działo to szybciej,narazie biore zuravit 3x dziennie po 3 tabletki mam brać przez 7 dni
Przez 4 dni Nospe forte a potem jakby bruch bolal to znowu ,no i ten magnez.
Mamusia synka ja nie wiem,jestem zakręcona i może pominelam,że jesteś w ciązy,w kazdym badz razie,życze wszystkiego dobrego zdrowej ciąży i nudnej :)czyli masz przytulanki zmuszelką,ja myslę że to dobry objaw,choć mało przyjemny.Ale przechodzisz książkowo,skoro są takie objawy.Życzę wszystkiego dobrego i powodzenia na jutrzejszej wizycie.

Tak się zastanawiam,jakbymmiala przodujące łożysko to na usg było by to widać przy badaniu tak?

Ostatnia edycja:
reklama
Nisiao, tak byloby widac, ja mialam w tej ciazy taka sytuacje, ze do 12 tc kosmowka wchodzila mi do szyjki i stad mialam plamienia, chodzilo wlasnie o to, by przy powiekszajacej macicy wszystko sie "dzwignelo" i nie bylo wlasnie lozyska przodujacego, czyli nachodzacego na szyjke. I udalo sie, poszlo do gory i nawet nie jest z przodu. A lekarze wlasnie mowili o 16tc, ze wtedy juz powinno byc widac.

cześć babeczki
oj trochę mnie nie było
Pleni - już jest po porodzie z tego co pamiętam moje gratulacje :)
ja mam dużo do opowiedzenia ,w sobotę pojechałam do teściów i musiałam oskubać kurę na szczęście teściowa mi pomogła i mam już kurę zamrożoną za darmochę dostałam od szwagierki.
W niedzielę byłam u babci posprzątać bo w sobotę się nie wyrobiłam potem był grill,a w nocy z niedzieli na poniedziałek o 3 nad ranem przyjechał sobie pan kombajnem kosić rzepak koło domu teściów :szok: nie zmrużyłam oka po prostu , w poniedziałek wróciliśmy i niby już miałam napisać do Was ,ale miałam pana co robił nam wodomierze i ciągle coś chciał skończył o 18 ,a zaczął o 14 długo mu zeszło upał był potworny i potem padłam , wczoraj miałam bieganie po przychodni i up i kisiłam ogóry ,a dziś mówię wejdę do Was chociaż też dziś robię sałatki ogórkowe tym razem muszę skoczyć do sklepu po parę rzeczy i biorę się do roboty ,za wszystkie trzymam kciukasy mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
pozdrawiam i całuję :*
A ty jak zwykle 50 tysięcy zajęć na dobę :-)
jak niepalenie?
buziaki!

Hej Dziewuszki!
Nisiao, spokojniejsza już jesteś. Wyobrażam sobie jak się denerowałaś.
Przegapiłam czy były jakieś wieści od Pleni? Ostatnią, jaką widziałam to, że mieli Ją pionizować. Kiedy wychodzi, jak malutka Zoja? Wiecie coś?
Hop! Hop! Pleni jesteś gdzieś? No nie będziesz miała już tyle czasu na bycie tutaj, ale czekam niecierpliwie na Twoją relację co słychać. Uściskaj Zojkę! I pokaż zdjęcie. Tyle wszyscy czekali na ten CUD.

no ja właśnie też w tej sprawie co malgonia :D Pleni co tam? i co u Babianki? i ponownie proszę o wrzucenie fotek na Tecze co by mi nie umkneły tak ważne posty :D z buziaczkami waszych maleństw hehe pozdrawiam

ja ju.z 3 dzień w pracy narazie jest znośnie, nic zmykam sie nacieszyc małą, pleni i babianka pozdrowqienia dla maluszków i całuski od e-cioci

emy- jak tam "polska pogoda" :D od upałów bidulo nieodsapniesz co?

a tu moja mała (tak właśnie trzyma te rączki w niektórych sytuacjach)

methotrexat może?
Tak dokładnie ten lek.

katherinne a skad lekarz wie czy sie cos dzieje czy nie? spoglada w oczy i wrozy o dobrze jest, nic sie nie skraca, nic sie nie rozwiera ????? w pierwszej ciazy chodziłam do takiego, a 18 tydz. to nie jest dobry czas na zagladanie tam bo przepowiadajace sa, a 20 tydz. to tez nie dobry czas bo cos tam i wyladowałam w 19tyg. z bolami brzucha i pleców na zastrzykach z kaprogestu a tydzien pozniej w szpitalu z poronieniem zagrazajacym :-( porażka ten lekarz byl...................
Nie zawsze lekarze się decydują na badanie.Ja od chwili przyjęcia na oddział byłam badana tylko raz pierwszego dnia 4 marca ,a mała urodziła się 28 kwietnia i wtedy tuż przed cc miałam dopiero badanie na fotelu .Profesor wydał bezwględny zakaz badania mnie na fotelu do końca ciąży .Takżze z tym różnie bywa.
Koleżanka obok z łózka leżała w szpitalu od 10 tc .z niewydolnością szyjki ,gdzie profersor podczas operacji wprowadzał pęcherz płodowy z pochwy do macicy i ją "łatał" i również żaden z lekarzy w jej przypadku nie mógł jej badać ginekologicznie .
Wszystkie nieprawidłowości od 16 tc widać już na USG i tylko na tej podstawie nas obserwowali .

Dziewczyny JESTEM.lekarz sprawdził szyjkę i pobrał plynu tego z pochwy u jest czysty nie był to plyn owodniowy tylko te uplawy,patrzyl nic nie ma sladu zeby cos bylo nie tak.Nie robil nawet usg bo powiedzial,że nie z lenistwa tylko poprostu nie chce zzbyt czesto tym bardziej że przedwczoraj było robione i zastanawia sie czy to przy siusianiu nie było i czy to nie z moczu ,mam zrobić ponownie badanie moczu czy to nie mocz był taki czerwony....przepisal mi nospe forte 2x1 i magnez Aspargin 2x1
Ciezko mi sie uspokoic bo takiego szoku doznalamrano,tak se wystraszylam strasznie.
Dobrze ,że jest dobrze .

nisiao dobrze że wszystko w porzadeczku:)))
kobietka to Ty prawdziwa gospodyni jesteś:) kurę oskubałaś i ogóry na zimę zakisiłaś:pP
loi i jak wypoczęłaś na Kurpiach??

my teraz w Błoniach za Warszawą będziemy mieszkać od 1 września, mój m będzie miał bliżej do pracy o połowę. Czynsz 1300zł plus jakies drobne oplaty za 2 pokoje więc nie jest źle:) w Wawie za kawalerkę 1100zl płaciliśmy plus prąd około 500 zł za pół roku

reklama
Do góry