reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

pleni: dzięki! Ja mam provag w takim żelu, ale stosuję jak mi się przypomni... :zawstydzona/y: Nic mi lekarka nie mówiła o zwiększeniu ochrony. To jestem trochę zawiedziona, bo uważam ją za najlepszego specjalistę, z jakim do tej pory miałam do czynienia... Kupię sobie tę lacibios femina, chociaż Agaty Młynarskiej nie lubię. ;-)
I powtórzę za OneMoreTime: a ten plivafem f drogi jest? to żel do higieny czy tabletki?

reklama
anilek ja biorę lacibios bo na mnie działa, a provag średnio, mają inne składy, kup co uważasz, może nawet coś dopochwowego bo szybciej działa ale pytaj farmaceutę lub ginkę, proszę bierz coś, tym bardziej, że męczyłaś się leczeniem tych wyhodowanych paskudztw, nie chcę Cię straszyć bo tego nie znoszę, ale waginozy i różne zakażenia bakteryjne pochwy są niebezpieczne, mogą prowadzić do przedwczesnego porodu, infekcji wewnątrzmacicznej itd. nie muszą, ale mogą za to lubią wracać po leczeniu. a to już wystarczy żeby działać. Ja nie używam tego żelu provag bo biorę doustne probiotyki a wolę im nie przeszkadzać w przemieszczaniu się (wędrują przez układ pokarmowy do pochwy czyli przez odbyt do pochwy i ją kolonizują nie pozwalając namnażać się patogenom, brzmi odpychająco ale tak działa).

plivafem kosztuje ok 20-25 zł, to żel do higieny intymnej można stosować w ciąży, jest lepszy od lactacydu w kwestii ochrony przed infekcjami.

onemoretime już go cisnęłam o posiew, zgodził się choć uważa, że pochwa to tymczasowe miejsce bytowania wielu tworów i po kilku dniach od badania może być kolejna infekcja, nie zrobił jednak, ale go teraz przyduszę. powinien wykonać mi czystość pochwy do 20 tygodnia a nic nie zrobił, posiew dopiero przed porodem czy nie ma GBS lub gronkowców - ważne przed porodem właśnie, ale jedno takie badanie w ciąży to za mało. a od kwestii skurczy tym bardziej się nie wywinie, jak nie to pójdę do szpitala na kilka dni, niecha sami sprawdzą, przecież ja się wykończę przez te skurcze.

Ostatnia edycja:
Loi, tylko ja nie mam zadnych realnych przeslanek ku temu, zeby myslec, ze mi sie udalo. Zadnych objawow na podparcie.

Dziewczyny, w tym serialu o poloznych, ktory Ruda podrzucila, wszystkie kobitki przed porodem cos wdychaly z takiej rury - co to?

katherinne ja miałam tylko wysoką tempkę bo akurat mierzyłam i sen w dniu testu, że zrobiłam test i były II.. tym większy szok przeżyłam :-p, co do rury to pewnie gaz rozweselający, nie jestem pewna bo nie oglądałam jeszcze :-)

Loi super że maluszek rośnie!!!:p
Madziu powoli gratuluję bo betka piękna;-)
Juchu fajnie = będziesz mieć parkę:-)

Ja jestem na etapie doła, mój mąż dzisiaj wyjechał i dopadł mnie kryzys. Dwa dni temu zrobiłam meżowi po urodzinach naszej córki awanturkę i postanowiłam że leczyć się już nie będę....Oczywiście na następny dzień kryzys "leczeniowy" zginął natomiast cała reszta została:no: Puszczają mi nerwy, dookoła słychać o ciążach aktorek gdzie bach i jest a biednemu to zawsze wiatr w oczy....

Loi gratuluję, bardzo się cieszę że Maluszek zdrowo rośnie

Magda gratuluję pięknej betki;-)

Katherinne
3mam kciukiiii &&&&&&&&&&&

A u mnie jutro przed południem wizyta u gina, zobaczymy co powie.. Dobrej nocki dziewczyny!

No, teraz to juz musze pojsc. Zrobilam sobie test sikany i wyszlo mi cos dziwnego. Byc moze jest to po prostu taka konstrukcja tego testu, choc nigdy mi sie nie zdarzylo, a pare testow w zyciu robilam (lacznie z takim szukajacym ew.nieplanowanej ciazy, wiec sie intensywnie wpatrywalam) i tego jeszcze nie widzialam. Test jest negatywny, ale jak sie z calych sil wpatrze i wyteze wzrok to widze jakis delikatny zarys, jakby cien, tan gdzie powinna byc kreska. To nie jest kreska, to nie jest nawet rozowe, ot widac gdzie ten pasek z antygenami hCG zostal wmontowany. Teraz jestem ciekawa, czy ten test jest tak skonstruowany niefortunnie (wspolczuje nastolatce, ktora go zrobi i sie rownie intensywnie postanowi wpatrzyc), czy moze poziom hCG jest za niski na ten test ale jest. Zobaczymy. Jest zadanie dla Naukowca-Eksperymentatora.

reklama
Do góry