reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

kwiatuszek śliczna córeczka

ruda tak jestem po usg i lekarz obstawia na 85% dziewczynkę, ale dopiero w przyszły czwartek potwierdzi.

Ja mam ambitne plany napisać do końca miesiąca pracę magisterską, także najprawdopodobniej nie będę zaglądać za często na bb.

reklama
Magda, gratulacje!!! Jupppiiii :) Rewelacyjne wieści :)

Ruda, obejrzałam ten odcinek o położnych z zapartym tchem i jak głupia z szerokim uśmiechem wycierałam cieknące po policzkach łzy, gdy matki brały takie drące się brudaski w ramiona. Nie da się nie wzruszyć. Kompletnie się nie da. Jak mi kiedyś przypadnie taka rola, to chyba się cała obsmarkam ze szczęścia.

Magda piękna beta! Wielkie gratulacje! :) :) :) :) a jak progesteron? Kiedy wizyta ? :)

Ja juz po :) Maluszek cudnie rośnie :) ma 3,86cm, co wg USG daje 10t6d. Serce ładnie bije :) maluszek ma dwie półkule mózgu, organu wew w brzuchu ładnie widać :)
Za tydz i jeden dzień idę na prenatalne do niej, mialo byc za 2 tyg, ale jej nie ma, więc nie wiem, czy te 11t4d to nie za mało .. Ale nie ważne, jest super!

Loi, Magda gratuluje super wieści!!!!!

Moje Julo chore, rano brzydko smarkał, potem kaszlał wiec Pulmicort poszedł w ruch :-( dzisiaj mialam wolne ale jutro juz musze isc do pracy, mąz nie weźmie wolnego bo niedawno zmienil prace i zaraz ide po prośbie do sasiadki czy sie Mlodym zajmie :-( niby po Pulmicorcie mu lepiej i juz nie kaszle ale moze lepiej zeby posiedzial w domu po u niego to od razu zapalenie oskrzeli albo płuc :-( mam doła :-( a dzis byliśmy na fluorowaniu zabków :-D raz jeszcze w srode idziemy w przyszłym tygodniu :-)

Witam nowe aniołkowe mamy
[*] każdy kolejny mały Aniołeczek w niebie bardzo mnie zasmuca bo wiem jak boli taka strata, przykro mi :(

Juchu powodzenia w pisaniu pracy, ja też w tym miesiącu chciałabym zakończyć moją ale zobaczymy jak to pójdzie, trzymam kciuki za ciebie :)

Magda jeszcze raz gratulacje, nie wiem czy to bliźniaki ale trzeba się cieszyć, zapowiada się pięknie :) :)

Loi pięknie że twój maluszek tak ładnie rośnie i nawet wam pomacha do zdjęcia :) Możesz być spokojna

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :))

Ja w dobrym nastroju, na chrzcinach o których wam pisałam wszystko było ok, nikt się nie pytał o nasze plany dotyczące dzieci i żadnych głupich komentarzy więc bardzo mi się podobało. No i się ociepliło, w końcu mamy wiosnę, cieszę się bardzo :)

Witam nowe Aniołkowe mamusie!!! Dla Aniołków zapalam światełko!!!
Magda
super beta:) gratuluje:)
Loi ciesze się, że z Maluszkiem ok:) a nie za często to usg? Mój gin jak byłam na ostatniej wizycie powiedział, że nawet nie będziemy słuchać serduszka Maluszka tylko zrobimy same usg bo miałam w ciągu miesiąca 4 usg i powiedział, że za dużo tego. Że nie ma niby badań potwierdzających szkodzliwość usg,ale też nie ma badań potwierdzających, że jest całkiem bezpieczne więc lepiej robić ich jak najmniej. W USA, Danii, Kanadzie, Anglii robi się tylko 3 usg w ciągu ciąży bo wolą dmuchać na zimne.
Majra, Anii jakbym słyszała o swojej Ali. Malolat pyskuje, sprzeciwia się. Wszystko jest na nie. Mnie doprowadza to do szału, a jak jest M to już całkiem ma w nosie co się mówi.
Anii a jak sobie radzisz bez męża?
Juchu, Edytka witajcie w klubie. Też mam zamiar skończyć pisać w tym miesiącu prace, ale co z tego wyjdzie to niemam pojęcia. Bardzo bym chciała.
Juchu fajnie jakby się potwierdziło, że będzie dziewczynka. Miałabyś parkę.
Pleni mam nadzieje, że lekarz weźmie się za to stawianie macicy i da na to jakieś leki. Kciuki za wizytę!!!!!
Mamusia synka zdrówka dla synka. Ja łącze się z Nim w bólu alergii wiosennej. Mam to samo,ale w ciąży z Alą akurat nie miałam żadnych objawów, więc licze, że może i tym razem się uda chociaż jedną wiosne mieć spokojną bez łzawiących oczy, kataru i kichania.

Ja wczoraj i dzisiaj czuje się troche lepiej. Mam nadzieje, że to początek dobrego.
Zapowiada się wyjazdowy tydzień więc mam nadzieje, że szybko zleci i będzie już czwartek i wizyta u gina. Czekam na nią z utęsknienie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, ja wiem, że wiele z Was uważa, że z jakimkolwiek testowaniem lepiej poczekać, aż się okres spóźni, żeby się negatywnie nie rozczarować, ale dla mnie i tak jak przyjdzie okres zawsze będzie pytanie, czy to okres, czy nie wyszło, więc w sumie ten argument 'psychologiczny' do mnie nie przemawia. Nie miałam żadnego monitoringu itp., więc nie wiem, kiedy miałam dokładnie owulację. W najlepszym wypadku 10 dni temu, w najgorszym 7. Myślicie, że jeśli jutro pójdę na bHCG to coś wykaże, jeśli jestem w ciąży?

Do góry