reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hona życzę ci tego aby się obrócił :-) mi Alan boksował żebra więc nie było za ciekawie a do tego jeszcze straszny miałam nacisk na pęcherz.A co do bólu to w tyg to normalka nie ma już miejsca w brzuszku każdy ruch boli.Ja na takim etapie jak ty wogóle nie mogłam spać nie wspomnę o wysypaniu się:-D:-DAle nie martw się jeśli się nie obróci to będziesz miała cesarkę da się przeżyć:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Angel dzieki.Wiem,ze da sie przezyc,ale wolalabym rodzic naturalnie.To moja pierwsza ciaza,nie chcialabym,zeby musieli mnie ciac,choc oczywiscie nie mam na to wplywu,i jezeli uparciuch nie bedzie sie chcial odwrocic to bedzie cc.A moze niepotrzebnie sobie tym zaprzatam glowe,moze juz nietoperzuje?Jutro sie wyjasni.Lece na spanie dziewczynki,oczy sie kleja.Papatki,jutro sie melduje z wiadomosciami:tak:

Emka - Ty się po lutym "pocieszałaś" słodyczami a ja po zeszłym wrześniu winkiem. gdyby nie ta ciąża to chybabym wpadła w alkoholizm :zawstydzona/y:

Martussia - jejj ale Twój suwaczek zapierdziela!!! :tak:

Angel - dzięki za pocieszenie, ale tak bym chciała chociaż trochę więcej mieć tej energii. a u Ciebie to prawidłowo - mały łobuz widzi że mama codziennie sprząta więc codziennie dba o to żeby miała co sprzątać i żeby się nie nudziła :-D

As - Karolcia rośnie na modelkę

Magda - trzymam mocno kciuki za II &&&&&&&&&&&&&&&&

Malgonia - przykro mi że Cię choróbsko dopadło. antybiotyku nie brałam ale na początku tej ciąży miałam wyjątkowo uciążliwe przeziębienie - kichałam dosłownie co 5 minut, przy każdym kichnięciu byłam pewna że mi ta fasolka w końcu wyleci od tych wstrząsów. jeśli organizm jest osłabiony i nie jest gotowy na przyjęcie fasolki to jej nie przyjmie. teraz musisz się już zdać na los. jeśli ginekolog mówi że ten antybiotyk jest bezpieczny to bym mu zaufała. życzę dużo zdrówka i daj znać co i jak

Karola - Alusia jest przesłodka, rób dużo zdjęć, będziesz miała później co wspominać. już się nie mogę doczekać mojej księżniczki. na szkole rodzenia mówili że przed porodem albo się zaczyna sprzątać albo się śpi całymi dniami - jak tak patrzę na siebie to raczej ciężko mi uwierzyć w ten przypływ energii, prędzej w to spanie ;-)

Agnieszka_257 - te pierwsze dni w pracy na pewno będą ciężkie. mnie np. wkurzało to że ja miałam ochotę wyć a świat wokół kręcił się jak gdyby nigdy nic. a w pracy wiedzieli o ciąży?

Nadzieja2013 - bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, zapalam światełko
[*] dla Twojego Aniołka. pytasz co masz robić - przede wszystkim daj sobie czas na żałobę, na oswojenie się z tym co się stało. a co do tych badań to jeśli lekarz je zaleca to na pewno warto je zrobić, żeby w następnej ciąży odpowiednio wcześnie włączyć leki. doczytałam teraz o tym co Ci lekarz powiedział - ja bym na Twoim miejscu zmieniła ginekologa, bo jeśli masz chorobę zakrzepową a on Ci nie przepisał w ciąży żadnych leków to nie za dobrze o nim świadczy - Acard byłby minimum w tej sytuacji a wg mnie powinnaś przyjmować zastrzyki Clexane na rozrzedzenie. jeśli nie masz możliwości zmiany lekarza to zrób badania i na ich podstawie wymuś na nim przepisywanie Ci tych zastrzyków - jeśli masz chorobę zakrzepową to będziesz miała je refundowane bo w przeciwnym wypadku są pieruńsko drogie. wiele z nas nie ma problemów z krzepliwością (w tym ja) ale brało te zastrzyki jako profilaktyka poronień, więc na pewno nie zaszkodzą a mogą bardzo pomóc

Hona - powodzenia na wizycie &&&&&&&&&&&&&&&

odważyłam się dzisiaj spakować torbę do szpitala :szok::szok::szok:

magda88 jej to już dziś:) dziś testowanie,oby się udało,żeby były piękne dwie kreski:)
Anilek77 Ty też niedługo testujesz?
nadzieja dziwnie ten lekarz odp.jakby nie wiedział jakie mogą być komplikacje?hmmm:no:

zbieram się do pracy.Pewnie wieczorkiem dopiero tu wejdę doczytać co u Was.Czy znowu przybędą nowe fasolki?trzymam kciuki za testowanka :tak:
Ja już chcę byle do niedzieli,żeby się w końcu okazało co i jak.Co dzień rano się budzę i myślę o tym,ale im bliżej tym mniej nadziei.Pesymizm mnie dopadł :no:

Madzia dawaj tempke na wykres i oznacz jako zaburzona...dopuki @ brak jest szansa powtorz za dwa dni test jak malpiszon nie przylezie &&&&&&

Witam nowe Aniolkowe Maminki
[*] dla Waszych Anioleczkow

Witajcie
wszystko pomierzone , posprawdzane i jest dobrze, NT 1,7, tylko kości nosowej nie można było poszukać bo maleństwo lezało na buźce, raz gin stwierdził że to moze to, ale to jeszcze do sprawdzenia, coś tam jeszcze sprawdzał co świadczy o samopoczuciu dziecka
biggrin.gif
, tak mi powiedział, i też jest ok, zdjęć nie dostałam, nie wiem jaki dzidziol jest długi , się nie mogę doszukać w karcie, ważne że wszystko ok.

W końcu wiem jakie jest moje IgG, z pierwszych badań wynikało że powyżej 650 co nic mi nie daje, a teraz wiem że wynosi aż 928
shocked.gif
no.gif
i naprawdę nie wiem co mam o tym myśleć, IgM 2 tyg temu 3,35 teraz 3,16 a awidność z maja wysoka , i jak to zinterpretować, nawet gin się nie podjął, jeszcze tylko tydz i się okaże, już nawet wolałabym brać tą rovamycyne bo przynajmniej wiedziałabym że chronię w jakiś sposób dziecko, trochę czuję się jak na bombie

reklama
Bett już niedługo i będzie kolejny cud z nami:tak: będę zaglądać codziennie i sprawdzać co u Ciebie;)
Co do moczenia nóg... Podobno nie wolno... Ale czytałam różne opinie w necie. Jedne absolutnie odradzają inne wręcz namawiają. Ja już próbować na pewno nie będę.
Za wszystkie staraczki &&&&
I mam ogromną prośbę:tak: trzymajcie dzisiaj za nas kciuki bo mamy wizytę u gin. Bardzo późno bo dopiero o 18.30 i znając opóźnienia to pewnie nas przyjmie po 19 a za nim dojedziemy do domu czyli jakieś z 3h to nie będę Wam pisać jak po wizycie, ale z samego rana się odezwę.
Pozdrawiam WSZYSTKIE gorąco :tak:

Do góry