reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

anilek potwierdzam to co napisała kłaczek nasza naczelna geriatria :tak: jak ona pisze, że jesteś młoda to jesteś :-), poza tym kochana mam na myśli medyczne określenie płodna czyli para z owu, odpowiednią liczbą plemników, drożne jajowody i brak przeszkód w zagnieżdżaniu - poronienie tego nie wyklucza ani nie ogranicza, tym bardziej, że macie 2 dzieci czyli możecie je mieć. statystycznie każda kobieta roni jakąś ciążę, czasem o niej nie wie bo przychodzi @, są to wczesne poronienia, które raczej każda z nas tu obecnych ma na swoim koncie. musisz uzbroić się w cierpliwość, jak widzisz w mojej sygnaturce wiem co piszę :tak:

reklama
nie wiem czy wam to pisałam wcześniej, ale na pierwszej wizycie pomiarowej u lekarza, Majka miała jakieś 4-5 tygodni i to był dokładnie termin kiedy miała sie urodzić, lekarka pyta' co dziecko potrafi?' mój mąż nie wytrzymał i wypalił 'grać na pianinie'

ale mnie ubawiłaś - aż zarżałam na głos

Witam

Majra tekst z pianinem naprawde swietny,tez sie usmialam.Przyznaje,ze ja tez czasami potrafie "wyskoczyc" z czyms podobnym.HAHAHAHA:-D

Anilek a kiedy masz termin @?Moze zrobilas test troszke za wczesnie?Skoro nie ma jeszcze @ to szanse jak najbardziej sa.Ja nadal wierze i trzymam kciuki.

Co do malych i duzych brzuszkow,mialam podobnie,do 20 tygodnia jezeli ktos nie wiedzial,ze jestem w ciazy to nie zauwazyl.A teraz siostra mi mowi,ze Ona nawet w 9 miesiacu nie miala takiego,zaznacze,ze ma 3 dzieci.A ja wydaje sie sobie normalna jak na ten tydzien.Tak wiec nie przejmujcie sie malymi,urosna badz tez nie duzo,najwazniejsze,zeby dzieciaczki byly zdrowe.:tak:

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy! Sorrki, macie rację, ale jakoś mnie zdołowała ta jedna kreska...

hona: @ jeszcze nie przylazła i kiedy przyjdzie to nie mam pojęcia, bo zazwyczaj miałam cykle 36-39 dniowe. Ostatnio dostałam po 33 (po podróży do Francji) i teraz zupełnie nie wiem. Tym bardziej, że - jak pisałam wcześniej- tym razem nie czułam charakterystycznego bólu owulacyjnego, tempki nie mierzę, bo to czynnośc wymagająca systematyczności, a z tym u mnie kiepsko...:zawstydzona/y: Obserwuję śluz. Wg tego powinnam lada dzień dostac tą głupią @, ale kiedy? :no:

Plenitude, kłaczek: trzymam kciuki, żeby Wam się udało. Należy Wam się jak nie wiem co. :tak:

Anilek - ja 42 a mój M 36, 3 poronienia i dalej walczymy :tak:.

Kłaczku - a u mnie wszystko jak w zegarku i śluz płodny już się pojawił. Nie wiem, co mam z tym wszystkim zrobić. Czekać, nie czekać?

Anilek - ja 42 a mój M 36, 3 poronienia i dalej walczymy :tak:.

Kłaczku - a u mnie wszystko jak w zegarku i śluz płodny już się pojawił. Nie wiem, co mam z tym wszystkim zrobić. Czekać, nie czekać?
A, qwa na co? Na menopauze?? Z tego co wiem sprawa jest prosta - jesli endometrium nie jest gotowe, to sie zarodek nie zagniezdzi i nawet nie bedziesz wiedziala ze byl, a jesli sie zagniezdzi... Ja nie czekam na nic. Po prostu idziemy na zywiol. Jesli w tym cyklu jest szansa na ciaze, to my ja wykorzystamy.

zjola- jak organizm nie jest gotowy to ciąży nie przyjmie, ;-)

ja to się z wami czuje jak gówniara (jeszcze 33, mężuś 36), ale na kwietniówkach to raczej jak geriatria:-(

no to i ja tez bardziej gówniara?? ja 35 a R 36...

zjola mi lekarz po zabiegu nie kazał czekac... ewentualnie odpuscic cykl z poronieniem... nie czekaj kobieto... bzykaj sie jak masz ochote a my trzymamy kciuki...

Zjola - działaj! walcz! wiem, że boli, ale bardziej będzie bolało jak już będziesz wiedziała że przegapiłaś ten okres kiedy mogłaś walczyć. a tak przynajmniej nie będziesz mogła mieć do siebie pretensji bo będziesz wiedziała, że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy żeby zawalczyć o fasolinkę. trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

troszkę mi przykro że tyle dziewczyn, które były z nami w miarę na bieżąco poznikały po sierpniu. tzn. rozumiem je, ale mimo wszystko chciałabym wiedzieć co tam u nich słychać a szukać ich po innych wątkach nie zamierzam. uprzejmie apeluję o zameldowanie się!!! nie będę wywoływać imiennie bo jakiś czas temu to zrobiłam i zostałam olana ;-)

reklama
Do góry