Moja koleżanka pod koniec 3-go miesiąca miała zabieg. Strasznie mi przykro...w środę jadę do szpitala na wywołanie poronienia. W czwartek był to 16 tydzień ciąży, płód był wielkości 15-16 tydzień, więc serduszko przestało bić niedawno.
Mam obawy co do wywoływania poronienia, ponieważ boje się, że nawet pod wpływem leków nic się nie zacznie dziać. Tak miałam przy porodzie pierwszego dziecka. Wywoływali poród po 15 dniach przeterminowania i nic, zrobili cc. Nie miałam ani jednego skurczu.
Czy któraś wie co w sytuacji kiedy poronienia nie wywołają? Jest to jeszcze za małą ciąża na cc, a za duża na to co robią do końca I trymestru.
reklama
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
mysiaczku 54 zł, tabletkę dostałam na miejscu, powiedzieli, że ma być na czczo i najpóźniej do 11 być w labie. Musisz być spokojna, przespać całą noc, zapomnieć o bobosexach - luzik totalny. Ja robię w Medice na kupieckiej, mam tam kartę rabatową więc tam chodzę.
mysiak
Fanka BB :)
Plenitude własnie sie zastanawiam czy nie zrobic.... hm.. wyluzowana?? hm.. ja chyba nigdy nie jestem wyluzowana hahahaha.tez zawsze jeżdże na kupiecką...
trzeci dzien mnie narywa brzuch @owo... grrr....
trzeci dzien mnie narywa brzuch @owo... grrr....
Plenitude
mysiaczku ja też mam z tym problem i dlatego zależało mi na tym, żeby zobaczyć ile ona wzrasta po obciążeniu, tym bardziej, że pracuję w stresogennym towarzystwie 
Magda poziom prolaktyny jest dla organizmu ważny bo zbyt duże jej ilości utrudniają zajście w ciążę. ja od marca do dziś nie zaszłam, może to statystyka a może coś innego. Prolaktyna jest hormonem wydzielanym przez przysadkę spotykanym w większych ilościach podczas laktacji bo pobudza wytwarzanie mleka, a więc i w ciąży, po wysiłku, stosunku seksualnym. Bez laktacji też jest obecna, ale jej nadmierna ilość prowadzi do niepłodności, ponieważ zaburza cykle nawet do zaniku @, pojawiają się cykle bezowulacyjne, drażliwość. Można ją doprowadzić do normalnego stanu farmakologicznie. Często po tym kobieta zachodzi w ciążę jeśli poza hiperprolaktynemią nie miała poważniejszych schorzeń uniemożliwiających zajście w ciążę bez leczenia.

Magda poziom prolaktyny jest dla organizmu ważny bo zbyt duże jej ilości utrudniają zajście w ciążę. ja od marca do dziś nie zaszłam, może to statystyka a może coś innego. Prolaktyna jest hormonem wydzielanym przez przysadkę spotykanym w większych ilościach podczas laktacji bo pobudza wytwarzanie mleka, a więc i w ciąży, po wysiłku, stosunku seksualnym. Bez laktacji też jest obecna, ale jej nadmierna ilość prowadzi do niepłodności, ponieważ zaburza cykle nawet do zaniku @, pojawiają się cykle bezowulacyjne, drażliwość. Można ją doprowadzić do normalnego stanu farmakologicznie. Często po tym kobieta zachodzi w ciążę jeśli poza hiperprolaktynemią nie miała poważniejszych schorzeń uniemożliwiających zajście w ciążę bez leczenia.
anty2
Fanka BB :)
czarna,kobietko to &&&&&&&&&&&& za pozytywy;-)
karola jednak zdecydowałam się jechać,już mam wniosek i wszystkie badania,w tym tygodniu złożę i czekam na decyzję. A jak tam Ala?Brzuszek już w porządku?Odnośnie tych chorób,to owszem wiem,że nie musi,ale bardzo trudno nie myśleć tak będąc na pogrzebie osoby,która zmarła tak nagle...Na szczęście nie należę do osób,które w takich sytuacjach siadają na kanapie i czekają na śmierć;-).Ja zawsze wychodziłam z założenia,że trzeba żyć tak jak by miało to trwać 100 lat,a jednocześnie zdawać sobie sprawę,że zycie jest bardzo kruche:-(
anii dzięki.I jak tu nie kochać takiego szkraba,jak Lilunia?:-)
aniazetka no pewnie,że razem łatwiej.Współczuję ci głęboko z powodu twoich przeżyć.Pisz z nami,to naprawdę pomaga.
kasia jednak u ciebie też jakieś pozytywy,dobre i to na razie,a II jeszcze zobaczysz czego życzę ci z całego serca
plenitude uwielbiam zbierać grzybki,u siebie gdzie znam lasy nie mam czasu,a tutaj trochę się boję zabłądzić,więc wychodzi mi na to,że w tym roku grzybki będę widziała tylko na moim awatarze:-)Jak czytam o twoim szefie,to krew mi się gotuje i tym mocniej zaciskam kciuki za twoje marzenia.Że też takie typy awansują na szefów
Przerwa niestety się skończyła
,więc resztę doczytam na kolejnej,bo u mnie niestety nadal zwariowany okres w pracy...
karola jednak zdecydowałam się jechać,już mam wniosek i wszystkie badania,w tym tygodniu złożę i czekam na decyzję. A jak tam Ala?Brzuszek już w porządku?Odnośnie tych chorób,to owszem wiem,że nie musi,ale bardzo trudno nie myśleć tak będąc na pogrzebie osoby,która zmarła tak nagle...Na szczęście nie należę do osób,które w takich sytuacjach siadają na kanapie i czekają na śmierć;-).Ja zawsze wychodziłam z założenia,że trzeba żyć tak jak by miało to trwać 100 lat,a jednocześnie zdawać sobie sprawę,że zycie jest bardzo kruche:-(
anii dzięki.I jak tu nie kochać takiego szkraba,jak Lilunia?:-)
aniazetka no pewnie,że razem łatwiej.Współczuję ci głęboko z powodu twoich przeżyć.Pisz z nami,to naprawdę pomaga.
kasia jednak u ciebie też jakieś pozytywy,dobre i to na razie,a II jeszcze zobaczysz czego życzę ci z całego serca
plenitude uwielbiam zbierać grzybki,u siebie gdzie znam lasy nie mam czasu,a tutaj trochę się boję zabłądzić,więc wychodzi mi na to,że w tym roku grzybki będę widziała tylko na moim awatarze:-)Jak czytam o twoim szefie,to krew mi się gotuje i tym mocniej zaciskam kciuki za twoje marzenia.Że też takie typy awansują na szefów

Przerwa niestety się skończyła

Plenitude - dziękuję serdecznie za wyjaśnienie. Coś już o tym słyszałam wcześniej, ale nie wiedziałam o co chodzi.
Ja wciąż czekam na pierwszą @ i bardzo się niecierpliwię. Już 2 razy miałam wrażenie, że "na 100% dzisiaj", no i nic.
Ja wciąż czekam na pierwszą @ i bardzo się niecierpliwię. Już 2 razy miałam wrażenie, że "na 100% dzisiaj", no i nic.
Plenitude
anty ja też uwielbiam, mój mąż już jęczy, że on chce do lasu
wilk jakiś czy co
mój szef jest dyrektorem, więcej nie będę pisać :-( ale walczę, już się denerwuję wizytą u lekarza co mi tam powie, cieszę się, że dokopałam się do tej prolaktyny, eh. Kochana pamiętaj, że ja zaciskam mocno za Ciebie kciuki
&&&&

reklama
Aga... Wspolczuje. Cholera... Nie wiem co sie robi przy tak zaawansowanej ciazy, ale mysle ze lekarze wiedza. Mysle ze urodzisz naturalnie.
Mowilam? Kurde, mowilam! Jak tylko zaczelismy jakis seksik, to mi sie licznik wlaczyl i juz kombinuje ktory to dzien cyklu i jakie sa szanse na zaskoczenie. Niech to cholera! Mial byc luz!
Mowilam? Kurde, mowilam! Jak tylko zaczelismy jakis seksik, to mi sie licznik wlaczyl i juz kombinuje ktory to dzien cyklu i jakie sa szanse na zaskoczenie. Niech to cholera! Mial byc luz!