reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzieki kobietko! To calkiem nowy suwaczek jest.:-D A Chinczykom mam ochote umilic czas jaki im jeszcze z nami zostal. Bo ja zla kobieta jestem.;-) Za moje poczucie bezpieczenstwa, za lek przed wyjsciem z domu, za nocne koszmary, za nerwowke jaka mi zorganizowali, za inspektorow z councilu lazacych mi po domu w poszukiwaniu wyimaginowanego smrodu, za policje wzywana z powodu rzekomo rozpylanego przez nas gazu, za "je...a polska suke", za "je..o polskiego bachora" pod adresem mojego dziecka, za "to dziecko nie zyje", za wszystkie te wyzwiska od cpunow, pijakow, bandytow, dziwek wrzeszczane na cala ulice, za nocne dobijanie sie do drzwi...
Widzisz, w Polsce dalabym gnojowi w ryj tylko raz i z jego natura to by wystarczylo bo to tchorz. Tu nie moge - w UK gdyby mi "puscily nerwy", dostalabym 3-6 miesiecy paki. Nie moge, ale niech on tylko jeszcze pysknie... Mam zamiar go udupic "w jedwabnych rekawiczkach".

reklama
klaczek to nie smyczkow szkoda:-) lepsze jest znecanie psychiczne:-D słuchaj wredna nie wredna,ale nalezy sie gnojom!! nie potrafia sie zachowac to trzeba pokazac,ze jak ci w twarz pluja to nie mowisz,ze deszcz pada...

Wole otwarte teksty, ale tu - jak pisalam kobietce - nie da sie w ten sposob. Jak nie chce byc ta ofiara, to musze "zza winkla". Nie lubie, ale nie odpuszcze gnojom. Z reszta, po nas przyjda kolejni lokatorzy i tez beda mieli problem z Chinczykami bo to nie jest juz regula. Tylko wobec nas oni juz maja ostrzezenie i za nastepnym razem bedzie paka, a wobec nastepnych juz beda mieli czyste konto i beda sie mogli wyzywac od nowa. No, takie prawo.

Kłaczku ja miałam poronienie wywołane tabletką na rozwarcie szyjki, miałam skurcze, miałam mega krwawienie, ale u nas w szpitalu i tak potem czyszczą.... więc załapałam się rownież na zabieg.

Lekarka powiedziała mi, zeby poczekac do pierwszej miesiaczki bo niby tyle potrzebuje Macica na regeneracje. A jeśli coś bedzie jeszcze nie tak z macica, to poprostu nie przyjmie zapłodnionej komorki. także mam nie czekac, tylko poczuc kiedy bede gotowa psychicznie i działóać już po pierwszej @.

Idzie u nas burza wiec znikam narazie...
odezwe sie pozniej..

Mysiaku, to tak jak ja w PL... Jak odstawili podtrzymanie, to sie samo ruszylo, ale na zabieg i tak... Eh... Jak niektorzy marudza na sluzbe zdrowia w UK, tak jestem im wdzieczna za pozostawienie mi decyzji w jaki spsob chce rozwiazac ciaze bezzarodkowa, za dokladna informacje co do przebiegu kazdej opcji, mozliwych komplikacji itd. Dzieki temu uniknelam zabiegu, a nie chcialam kolejnego "rycia" po macicy. Mam nadzieje ze h-p wyjdzie Ci bez zmian i ze bedziecie mogli szybko podjac starania. Fajnie ze chcesz walczyc. Mialam dokladnie tak samo - wrocic do formy i walczyc od nowa. I udalo sie - Wam tez sie uda.

Hejka

Mysiak tulam i zapalam
[*] dla Twojego Aniolka, witamy w Naszym gronie zostan z nami i pisz o wszystkim napewno bedzie razniej:tak:widze ze pozytywne nastawienie jest wiec i sukces bedzie:tak:

Kłaczku nie wiem czy mialam przyjemnosc Ci pogratulowac fasolki:confused:przez ten brak neta jestem nieogarnieta, jakby nie bylo GRATULUJE z calego serca i zycze powodzenia:-)Daj popalic tym Chinolom tak na odchodne niech popamietaja, a co!!!!

Kobietka przykro mi z powodu pracy, nie ta to inna...za tym zapomnieniem to nie martw sie na zapas natura podobno wie co robi a w razie zaskoczenia tak jak Karola radzila do gino-enda i reka na pulsie bedzie ok;-)

Pozdrawiam Was Kochane serdecznie kazda bez wyjatku buziaki milej niedzieli

mysiakPrzykro mi,że Ty również musiałas to przechodzić,teraz trzeba dać sobie trochę czasu,dojść fizycznie i psychicznie do siebie.Będzie dobrze,musi być,tutaj każda z nas wspiera i dostaje w zamian również słowa otuchy,jak widać po suwaczkach niektórych,właściwie to wiekszości dziewczyn ,to i nam się pewnie uda :)trzymam kciuki za cIEBIE&&&&&
kłaczkuza Ciebie również cały czas 3mam i za wszystkie tutaj oczekujące i starające się &&&&&&&&&&&&&
ja nadal oczekuję na @ pewnie przyjzie jak bede musiala iść na wizyte w najbliższą środę :szok:pierwsza wizyta po zabiegu oooOOOOOoo. Coś czuję,że dostanę ta @
ale to dobrze,to przybliży mnie do starań :)

mój Aniołek10.05.2012 9 tydz (*)

Dzien dobry niedzielnie.

nisiao.. widzę, ze ty tez kochana masz świeże "rany" cholernie to niesprawiedliwe... i dla twojego cudu
[*]

Kłaczek... jejq ja w tym zaćmieniu mózgu no nie zauważyłam.... OGROMNE GRATULACJE... zycze ci jeszcze cudnych 8 miesiecy, lekkiego porodu i cudnego maleństwa, zdrowego, spokojnego..

Ja kochane od jutra wracam do diety... zaczełam ją bedąc w ciąży (nie spodziewałam się poprostu), ale to bezpieczna dieta także cieszę się bardzo. Odstawiam znow cukier, ziemniaki, mąke, ryz, makarony...z tego tez powodu od wczoraj wcinam lody, słodycze, opijam sie niezdrową colą, a dzis na obiad zrobie pizze:)

Dla dziewczyn z PCO dodam, ze dieta niskowęglowodanowa podobno korzystnie wpływa tez na jakość komórek jajowych i samego jajeczkowania, wiec jak któraś z was ma podejrzenie PCO lub na nie choruje to polecam.

Elka, wojna polsko-chinska przynajmniej pozwala mi odciagnac mysli od kontroli majtow.:-D A swoja droga milo znow wziac do reki skrzypce, szkoda tylko ze wprawa gdzies zniknela i to sie niestety daje slyszec. Ciesze sie cholernie ta ciaza, jednoczesnie jeszcze wisze w jakims niedowierzaniu (mimo kolekcji sikancow), a gdzies z tylu glowy szwenda sie lek przed strata. Wiem, ze moge bo przeciez jest Karol, ale wiem tez ze moze byc tak roznie... No, nic - kto nie probuje, ten nie ma.
Nisiao, dzieki. Przyjdzie przyjdzie, juz Ty sie nie martw, one zawsze przychodza. A potem jazda bez trzymanki i czekamy na wyniki. :tak:
Mysiaku, dzieki! Mam nadzieje ze dokladnie tak bedzie. Porod... Jesli uda sie powtorzyc ostatni, to ja tak moge raz w tygodniu rodzic.:-D Byle donosic, byle zdrowe bylo...

reklama
Witam,

mysiak przytulam i zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*], zostań z nami, mamy tu same wspaniałe kobietki :tak:

lenka dziękuję, nawet jak będę miała dosyć to i tak nie mogę się doczekać :tak::-D

majra tak, owu była najprawdopodobniej we wtorek wieczorem i lekarz kazł zrobić test 28 dc czyli u mnie to 27 czerwca, ja mam w sobie optymizm - taki umiarkowany bo dla mnie szklanka jest zawsze do połowy pusta :-D- , chciałam dodać otuchy lence, że ma takich fajnych synów, a są tacy co jeszcze czekają na swój cud i takie to życie ;-)

angel, kobietka dziękuję bardzo za dobre życzenia

kłaczku dołączam do życzeń zdrowej i spokojnej ciąży, zdrowego maluszka ślicznego i mądrego jak Karolek :tak:

Do góry