reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kobietka powodzenie na rozmowie!!

Martussia ja tak mialam i za cholere nie wiem co to jest. To znaczy poszlam z tym do ginka i powiedzial, ze moj jajnik zaspal i zaczal produkowac progesteron z opoznieniem i malo (niedomoga cialka zoltego??), przez co organizm wzial to za przygotowanie do @. 2 tyg mnie tak trzymalo, az wreszcie przyszla @. Tak mialam w zeszlym cyklu, teraz jeszcze tej fazy nie przeszlam.

reklama
zjola super! Cieszę się razem z Tobą i dalej &&&&&

aniii ja Luteinę biorę 2x2 dopochwowo, czy Ty masz w buteleczce do picia? Moja gin mówiła, że minimum do 20 tyg będę ją brała. Swoją drogą ja w ogóle sensacji żołądkowych nie mam i nie miałam, za to piersi - dotknąć ich nie mogę od samego początku :(
Plenitude &&&&& za monitoring

U mnie po wczorajszej wizycie w Warszawie - załamka
sm04.gif

wyniki:
https://www.babyboom.pl/forum/members/kessi77-114827/albums/wyniki-4024/picture471756-ultrasenografia-i-trymestr-1.html
https://www.babyboom.pl/forum/members/kessi77-114827/albums/wyniki-4024/picture471746-ultrasenografia-i-trymestr-2.html

nie wiem co o tym myśleć, to wyniki z dokładnego usg, a wyniki PAPP-a do odbioru 14.06 i od razu wizyta u genetyka... i decyzja czy amniopunkcja,,, ona ponoć 100%, a te wyniki to prawdopodobieństwo.
Z nóg zwalił mnie NB(-), chociaż gin powiedziała, że jak nie widzi kości nosowej, nie znaczy, że jej nie ma, ale jak...??? :( i NT wzrosło do 3,1mm...
9dni oczekiwań, zwariuje do tego czasu :(
Czy u którejś z Was był brak NB, a potem się pokazała?
Jutro mam wizytę u mojej gin, mam nadzieję, że może Ona znajdzie NB?
pozdrawiam
K.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurczę Kessi zupełnie się na tym nie znam :( Ja bym się zdecydowała na amniopunkcję, bo czasami okazuje się, że usg daje wadliwy obraz. Trzymam kciuki żeby to wszystko dobrze się skończyło &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Karola, ja w ostatniej ciazy mialam cholerne braxtony, ale pozniej. No, bylo nieraz wesolo tak, ze zastanawialam sie czy przypadkiem juz nie jedziemy - tak ze 2 ostatnie tygodnie to byly konkretne akcje, wczesniej skurcze nieregularne, dosc silne, cichnace jesli sie polozylam. Ale tez potrafily w ogole zaczac sie jak bylam w lozku.
Kessi... temat jest trudny. Co do amniopunkcji, ja mam mieszane odczucia i o ile na poczatku zasady NHS w UK wydawaly mi sie okrutne, o tyle po przemysleniu przyznalam im racje. Amniopunkcja niesie za soba niewielkie, ale jednak ryzyko utraty ciazy. W UK robi sie ja, jesli matka deklaruje terminacje ciazy w przypadku potwierdzenia wad dziecka. Jesli twierdzi ze chce dziecko urodzic niezaleznie od wyniku, badania sie nie przeprowadza. Inna rzecz, ze test PAPP-A mialam robiony kolo polowy ciazy, wiec gdyby co, to dalsze badania pewnie bylyby kolo 22 tygodnia...I oni biora pod uwage terminacje w tym czasie, czego ja pojac nie umiem, ale to moj rozumek widocznie za maly. Zrobilabym wszelkie badania - dla spokoju wlasnego po prostu.
Mam nadzieje ze nie bedziesz musiala nawet ocierac sie o takie opcje, ze Twoje malenstwo po prostu dobrze sie ukrywa, a tak naprawde jest zdrowe. Nasze zycie nie moze byc tak okrutne.

Czekamy.. Czas troche urozmaicaja nam zajecia zwiazane z kupnem domu - latanie po prawnikach, agencji, bankach... Myslenie dzieli sie na temat jedynie obowiazujacy i kwestie kredytu hipotecznego - na szczescie... Mala alkaida tez stara sie odciagac uwage od ewentualnej konkurencji.:-D

Kessi kompletnie sie nie znam na tych badan i nie umiem pomoc, ale bede trzymac kciuki, zeby wszysto jednak okazalo sie jedna wielka pomylka i dzieciatko bylo cale i zdrowe!

reklama
kobietko trzymam kciuki mam nadzieje ze sie uda i dostaniesz ta prace:tak:;-)
kessi trzymam kciuki &&&&&&&&&&&& by wszystko skonczylo sie szcześliwie.

Do góry