reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

zastanawiam sie nad uzyciem olejku rycynowego alby spowodowal rozwarcie pomozecie mi w decyzji?? co o tym myslicie??chcialbym jutro znalesc sie na oddziale przy okazji robienia ktg :)

reklama
ZJOLA - ale fajnie, że juz możesz zacząć...u mnie jeszcze kilka dni....bo @ dopiero się zaczęła, ale po jej obfitości wnioskuje, że szybko sie skończy....bo ja już tak mam, że im więcej się "leje" od początku tym krócej trwa....
to powidzenia.....zatrzęś ziemią.....tylko pamiętaj, że ja blisko mieszkam...i żeby mi obrazy ze ścian pospadały! A zawsze zwalisz na tąpnięcia!
Anulka - oby szybko....i lekkiego porodu Ci zyczę!

Anulka - Nigdy nie słyszałam nic na temat olejku rycynowego, ale może lepiej nie przyspieszać porodu? Ja rodziłam bez mojego lekarza prowadzącego i nic złego się nie działo. Moja koleżanka rodziła w zupełnie innym szpitalu, w którym lekarz prowadzący nie pracuje i też wszystko w porządku.
Wklejam posta z innego forum:
Witam :)
ponieważ miesiąc temu wypróbowałam tę metodę i znalazłam takie pytanie, postanowiłam podzielić się doświadczeniami ;)
w 38 tyg 2 dz. ciąży lekarz powiedział mi, że szyjka jest niedojrzała i zamknięta, zero rozwarcia, więc poród pewnie będzie po terminie, do tego dodał, że skoro nadal przybieram na wadze, to znaczy że jeszcze trochę, ponieważ przed porodem waga stoi bądź spada. załamał mnie tym, bo miałam już dosyć oczekiwania i kilka prywatnych powodów dla których chciałam już urodzić, a bynajmniej nie po terminie ;) ale cóż, nic na siłę, wpisałam w google hasło: naturalne przyspieszanie porodu i najpierw zaopatrzyłam się w herbatę z liścia maliny i olej z wiesiołka. czop nie odchodził, nie było żadnego śluzu wskazującego na rozwieranie się szyjki, po 4 dniach stwierdziłam, że spróbuję też rycyny.
Najpierw przejrzałam różne fora, aby dowiedzieć się czy to bezpieczne, wyszło na to, że tak, kobiety którym to nie pomogło pisały tylko o przeczyszczeniu tudzież paskudnym smaku który do dziś śni się im po nocach ;) doczytałam także, że kiedyś w ten sposób przyspieszano porody w szpitalach. Po olej wysłałam do apteki koleżankę,[byłam wtedy równo 7 dni przed terminem, dokładnie w 39 tygodniu przyszedł na świat mój pierwszy synek dlatego stwierdziłam, że czas już odpowiedni dla dzieciątka] bo głupio mi było z brzuchem to-to kupować, w końcu aptekarki się znają,a niech by nie chciały sprzedać... Długo zastanawiałam się nad wielkością dawki... na buteleczce było napisane - 1 łyżka stołowa, zaś w internecie pisano o 3-4 łyżkach a nawet 1/4 szklanki zmieszane z 3/4 soku ! [ze względu na rzekomy paskudny smak nie do przełknięcia]
powiedziałam sobie raz kozie śmierć i wypiłam 2,5 pełnych łyżek, tych do zupy :) wcale nie było takie złe... popiłam herbatką, i czekałam, tak jak napisano efekt przeczyszczający powinien nastąpić d 2 do 6 godzin po spożyciu, wypiłam o 19.
Czekam, czekam... Po 22 poszłam do WC, faktycznie przeczyściło trochę, ale bez przesady, skrętu kiszek nie dostałam. przed 24 położyłam się spać, bez większych nadziei bo poza jedną wizytą w Wc nic się nie działo. myślałam sobie: a może za mało wypiłam i przeczyściło mnie za słabo, może jeszcze łyknąć? ale postanowiłam najwyżej wypić więcej za 2 dni, a jak i to nie podziała to odpuścić. Na szczęście nie musiałam :) O 3 w nocy obudziły mnie skurcze, nie jakieś super mocne, ale regularne. nie spałam już tylko liczyłam i zapisywałam skurcze, co jakiś czas chodziłam siusiu. przed 7 rano załatwiając się poleciała krew - czop hura! umyłam włosy, spakowałam się, o 12 w południe zgłosiłam się do szpitala z rozwarciem na 4 cm, z nerwów chyba akcja na 2-3 godzinki ustała, skurcze się wyciszyły, pielęgniarki kazały mi dużo chodzić po szpitalu , no to chodziłam, pod wieczór juz nie dawałam rady bo skurcze były zbyt bolesne, o 24 położono mnie na porodówce na łóżku porodowym, o 4:30 synek był już ze mną :)
Nie wierzyłam, że olej coś ruszy, a jednak :) pomogło, chodź sama nie wiem jak to możliwe, to jednak czyni cuda.

Karolciu - może sławetny brodzik zamortyzuje wstrząsy :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
zastanawiam sie nad uzyciem olejku rycynowego alby spowodowal rozwarcie pomozecie mi w decyzji?? co o tym myslicie??chcialbym jutro znalesc sie na oddziale przy okazji robienia ktg :)
O olejku nie słyszałam ,ale polecam ściąganie i wieszanie firanek,mycie okien i podłóg i jak również częste chodzenie po schodach :-D:-D:
Skakanie na skakance też jest dobre ,bo gładzi szyjkę ,ale nie wiem czy dasz radę :-D:-D:-D
W ciązy zagrożonej tego robić nie wolno ,bo przyspiesza poród ,więc do roboty !!!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Anulka az mnie scielo jak poczytalam, dopiero jak zerknelam na Twoj suwaczek to zobaczylam ze to praktycznie termin. Spokojnie - inny lekarz qwcale nie musi byc gorszy, ja ani razu nie rodzilam przy tym ktory prowadzil ciaze, raz nawet udalo mi sie poklocic solidnie z lekarka ktora miala odbierac porod (pi...a byla chamska) i spokojnie dzieci na swiat przyszly. Nie stresuj sie, ja bym dala dziecku wybrac czas. Nie spiesz sie, bedzie w porzadku - za szybki i sprawny porod! &&&

Anulka - a podobno najlepszy jest sex. W nasieniu są składniki, które powodują skurcze macicy. Chodzi o pomoc w przemieszczaniu plemników. Pod koniec ciąży działa jak przyspieszacz porodu :)

reklama
Zjola jasne ,że tak.:-D:-D
Tym bardziej ,że zaraz po porodzie to post absolutny każdego obowiązuje :eek:;-):-):-)
Trzeba kuć żelazo póki gorące i są ku temu możliwości.:-D:-D:-D
Anulko kochana ,więc cała noc przed Wami :-D:-D:-D:-D
I nie ma bata albo szyjka puści,albo łóżko pęknie od trzęsienia ziemi w waszej sypialni.
Ja bym wykorzystała ten czas bardzo sumiennie ,bo nie znasz dnia ,ani godziny .
:-D:-D:-D
Lekkiego porodu życzę .:-p:-p:-p:-):-)

Do góry