X
Xwawelx
Gość
A jak z wspolzyciem ? Ile trzeba sie wstrzymac ? Kiedy mozna zaczac stosowac tampony ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dość szybko zależało 2 tygodnie nie współżycia , psychicznie trochę dłużej ale ja byłam na oddzielnej sali sama , lepiej iść do lekarza u mnie jak się zaczęło to miałam temperaturę i pielęgniarka która nas wtedy przyjmowała czy ktoś z soru powiedział że dobrze zrobiliśmy bo mogłam się nawet wykrwawić nic nigdy nie wiadomo..Mam podobną sytuację do twojej... bylam w szpitalu 31 marzec, dzis kontrol okazalo sie, ze w szpitalu uznali ze jestem czysta a dzis nagle okazuje sie, ze nie. I mx w dupe. Jutro mam zglosic sie na łyżeczkowanie, beta wynosi 26. Nie chce czekac juz czy sie wyjrwawie czy tez nie, bo to bez sensu. Jak szybko po poronieniu doxhodzilyscie do siebie ?
do szpitala to radzę wsiąść podpaski bądź tampony ja tamponów nie używam więc nie wiem czy możnaRozumiem. Dzieki za odpowiedź.
Tamponów nie wolno po lyzeczkowaniu. Ja nawet podczas pierwszej miesiączki po lyzeczkowaniu nie używałam tamponów, dopiero od drugiej, ale lekarze mówią, że wystarczy się 2 tygodnie wstrzymać z tamponami.do szpitala to radzę wsiąść podpaski bądź tampony ja tamponów nie używam więc nie wiem czy można
Chciałbym tylko dać znać, że chyba miałaś rację z tą betą. Pięknie spadła do 92 a wynik z dzisiaj po 2 dniach to 45,92 więc lekarz zadecydował, że nie ma potrzeby przeprowadzać zabiegu. Tym bardziej, że w obsadzie USG jest wszystko ładnie. Czekam aż się oczyszczę do końca i za jakiś czas ponowie moje staraniaO ile jestem zwolennikiem łyżeczkowania, tak uważam, że tam nie ma co czyścić. A plamienie i krwawienie po biochemicznej może trwać dopóki beta nie spadnie do zera, jak już masz 90 to po weekendzie pewnie będzie 0, więc jak dla.mnie szkoda w ogóle się fatygować do szpitala.
To super, pewnie biochemiczna. Powodzenia w staraniachChciałbym tylko dać znać, że chyba miałaś rację z tą betą. Pięknie spadła do 92 a wynik z dzisiaj po 2 dniach to 45,92 więc lekarz zadecydował, że nie ma potrzeby przeprowadzać zabiegu. Tym bardziej, że w obsadzie USG jest wszystko ładnie. Czekam aż się oczyszczę do końca i za jakiś czas ponowie moje starania
nie bój się na pewno dbasz o siebie wiadomo z tyłu głowy gdzieś to siedzi ale ogólnie masz leki jak luteinę dufaston?Ja miałam łyżeczkowanie na początku grudnia (serduszko przestało być w 8+3). Okres dostałam po około 4 tygodniach. Dopiero po nim zaczęliśmy znowu współżyć. Tamponów zaczęłam używać przy drugiej miesiączce... A co do staran.. Nie byłam gotowa bardzo długo i nie wiem czy nadal jestem... Lekarz dał zielone światło już po pierwszym okresie, ale my przestaliśmy "uważać" w marcu. I od razu się udało... Aktualnie 7+6. Nadal jestem przerażona, co chwilę sprawdzam czy nie krwawie... Dla mnie to za wcześnie, lek jest większy niż radość...
Biorę cały karton leków... Pregna plus, pregna dha, duphaston, utrogesan dopochwowo, acard, witamina B, metypred i arechin z powodu przeciwciał Ana i zdarzyło mi się wziąć torecan. Poza tym chodzę na kroplówki wzmacniające i intralipid....nie bój się na pewno dbasz o siebie wiadomo z tyłu głowy gdzieś to siedzi ale ogólnie masz leki jak luteinę dufaston?