reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po hsg

reklama
Mi w szpitalu tez lekarz powiedzial po badaniu HSG ze kluczowe sa 3msc .
Moj ginek juz nie byl taki optymistyczny , powiedzial, ze to jest tylko teoria i jesli jajowody byly drozne to nie ma ona za wiele wspolnego z prawda. Chyba ze samo badanie udrożniło jajowod (Np z czopów śluzowych) wtedy mozemy mowic ze faktycznie pierwsze msc po badaniu daja wieksze prawdopodobieństwo bo wredy jajowody sa „najczystsze” ;)
Mi osobiscie udalo sie po 5msc od badania, ale przy pomocy stymulacji (mialam ich 4), mimo ze mialam swoje naturalne owulacje wspomagałam je lekami :)
Dajesz nadzieję, może clo też mi pomoże. Również mam swoją naturalną owulację

Dajesz nadzieję, może clo też mi pomoże. Również mam swoją naturalną owulację
Tego Ci zycze z calego serca❤️

Tak czytam posty tutaj i wczesniej na staraczkach to niemalże kazda dziewczyna stymulowana jest/byla clo.
Ja chyba jako jedyna z forum (tak mi sie wydaje) symulowana bylam purogenem plus oczywscie Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka.
To samo jesli chodzi o proga, kazda brala/bierze albo dupka albo luteinę a ja jako (chyba) jedyna progesteron besins 😃
Na poczatku nawet sie wystraszyłam ze moj ginek robi na mnie jakies doświadczenia 🤣 ale jak widac u mnie zadziałało. Oczywiscie mam 100% zaufanie do mojego lekarza. Kiedys nawet spytałam czemu nie dupek tylko besins to powiedzial ze jest duzo lepszy czysty progesteron niz duphaston.
Wiadomo ze na kazdego dziala co innego i nie ma sie co kierowac za bardzo tylko co kto bierze , ale jak mowilam na poczatku bylam przerażona jak naczytałam sie ze kazda ma clo plus duphaston a ja zupelnie cos innego ;)

hej
ja staram sie z mezem 3,5 roku. mialqm 3 cykle z orvitelle bo lekarz twierdzi ze pecherzyki pekqjq za późno i szybko rosną. jednak nic nie pomogly.
03.11 mialqm robiona drożność. dostalam lekj przeciwbolowe w kroplowce. badanie nieprzyjemne ale bardzo krotkie. skupilam sie xeby oddychać i praktycznie nie bolalo.
19.11 ide na wizyte kontrolna...
opinie są różne i przy wypisie lekarka tez powiedziala zeby jie próbować ale po czytaniu opini zdecydowalismy sie z mezem ze probujemy.
dajemy sobie czas do konca roku jak sie kolejny raz nie uda . zmieniam lekarza i ruszamy juz do kliniki

hej
ja staram sie z mezem 3,5 roku. mialqm 3 cykle z orvitelle bo lekarz twierdzi ze pecherzyki pekqjq za późno i szybko rosną. jednak nic nie pomogly.
03.11 mialqm robiona drożność. dostalam lekj przeciwbolowe w kroplowce. badanie nieprzyjemne ale bardzo krotkie. skupilam sie xeby oddychać i praktycznie nie bolalo.
19.11 ide na wizyte kontrolna...
opinie są różne i przy wypisie lekarka tez powiedziala zeby jie próbować ale po czytaniu opini zdecydowalismy sie z mezem ze probujemy.
dajemy sobie czas do konca roku jak sie kolejny raz nie uda . zmieniam lekarza i ruszamy juz do kliniki
A mowila ile nie probowac? Nam lekarza w szpitalu po badaniu jak i moj ginekolog powiedzial zeby probowac od razu ;) podobno kluczowe sa 3 pierwsze miesiace po badaniu.

Tego Ci zycze z calego serca❤️

Tak czytam posty tutaj i wczesniej na staraczkach to niemalże kazda dziewczyna stymulowana jest/byla clo.
Ja chyba jako jedyna z forum (tak mi sie wydaje) symulowana bylam purogenem plus oczywscie Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka.
To samo jesli chodzi o proga, kazda brala/bierze albo dupka albo luteinę a ja jako (chyba) jedyna progesteron besins 😃
Na poczatku nawet sie wystraszyłam ze moj ginek robi na mnie jakies doświadczenia 🤣 ale jak widac u mnie zadziałało. Oczywiscie mam 100% zaufanie do mojego lekarza. Kiedys nawet spytałam czemu nie dupek tylko besins to powiedzial ze jest duzo lepszy czysty progesteron niz duphaston.
Wiadomo ze na kazdego dziala co innego i nie ma sie co kierowac za bardzo tylko co kto bierze , ale jak mowilam na poczatku bylam przerażona jak naczytałam sie ze kazda ma clo plus duphaston a ja zupelnie cos innego ;)
Udało się :) drugi cykl z clo zaskoczyło :)

reklama
Cześć dziewczyny, staramy się z mężem 14 miesięcy o dzidziusia.
15.02 miałam badanie Sono HSG. 18.02 planowo owulacja. Staraliśmy się 4 dni z rzędu.
Dziś powinnam dostać miesiączkę, której brak.
Pobolewa mnie czasami brzuch, oraz piersi.
2 testy ciążowe negatywne.
Czy są tu kobiety którym udało się zajsc w ciążę w cyklu po HSG lub wogole HSG pomogło w spełnieniu marzenia?
Czy może powinnam zrobić betę?

Do góry