A czy lekarz powiedział Ci jakie będą dalsze kroki jeśli po hsg sie nie uda?Do 3 razy sztuka, wtedy zaczniesz się martwić [emoji6]
Może masz taką psychiczną blokadę w głowie, a stres i myśl o tym, że chce się być w ciąży tu i teraz niestety nie sprzyja.. Jeśli wszystkie badania są ok to nie powinno być problemu, u nas tez wyszło że jajowody są drożne a jednak to HSG było potrzebne, bo po nim się udało [emoji4]
Trzymam kciuki, zrelaksuj się, zajmij głowę czymś innym i samo przyjdzie [emoji847]
reklama
Dżasta :)
Fanka BB :)
Nie widziałam powiadomienia..A czy lekarz powiedział Ci jakie będą dalsze kroki jeśli po hsg sie nie uda?
No u mnie mówił że 3 pierwsze razy są decydujące a później wspominał o inseminacji [emoji6]
Jakie dalsze kroki?U mnie niestety 5 cykli po hsg i nic
K
Kropka.88
Gość
Mi w szpitalu tez lekarz powiedzial po badaniu HSG ze kluczowe sa 3msc .U mnie niestety 5 cykli po hsg i nic
Moj ginek juz nie byl taki optymistyczny , powiedzial, ze to jest tylko teoria i jesli jajowody byly drozne to nie ma ona za wiele wspolnego z prawda. Chyba ze samo badanie udrożniło jajowod (Np z czopów śluzowych) wtedy mozemy mowic ze faktycznie pierwsze msc po badaniu daja wieksze prawdopodobieństwo bo wredy jajowody sa „najczystsze”
Mi osobiscie udalo sie po 5msc od badania, ale przy pomocy stymulacji (mialam ich 4), mimo ze mialam swoje naturalne owulacje wspomagałam je lekami
dagittka
Ja w tym miesiącu, w 11 dc miałam badanie drożności jajwodów, tj. sono-HSG. Cykle mam 31-32 dniowe, także optymistycznie liczę, że miesiączka się nie pojawi. :-) Nie wiedziałam, że to badanie "może pomóc".
Jajowody mam drożne, choć coś chyba nie mogli się przebić przez lewy, bo robili drugie podejście (niestety w calej tej sytuacji bardzo nieprzyjemnej myślałam tylko o tym by oddychać i odliczać kiedy się to skończy, nie przysłuchiwałam się ich wszystkim wypowiedziom). Na wypisie i to co mi powiedziała lekarka po, że jajowody mam drożne. I mam pytanie, czy też tak miałyście, że kilka dni taki śluz gęsty z krwią miałyście? Tak się zastanawiam,czy to nie były te czopy śluzowe w jajowodach, o których wspominała koleżanka kilka postów wyżej. Hmmm.
Jajowody mam drożne, choć coś chyba nie mogli się przebić przez lewy, bo robili drugie podejście (niestety w calej tej sytuacji bardzo nieprzyjemnej myślałam tylko o tym by oddychać i odliczać kiedy się to skończy, nie przysłuchiwałam się ich wszystkim wypowiedziom). Na wypisie i to co mi powiedziała lekarka po, że jajowody mam drożne. I mam pytanie, czy też tak miałyście, że kilka dni taki śluz gęsty z krwią miałyście? Tak się zastanawiam,czy to nie były te czopy śluzowe w jajowodach, o których wspominała koleżanka kilka postów wyżej. Hmmm.
K
Kropka.88
Gość
Mialam kilka dni po badaniu oplawy zabarwione na brązowo nie byla to czysta krew. No i ja kilka dni po badaniu bylam na kontroli u ginekologa. Jak dlugo masz te krwawienia? Jesli cos Cie niepokoi to skonsultuj sie ze swoim lekarzemJa w tym miesiącu, w 11 dc miałam badanie drożności jajwodów, tj. sono-HSG. Cykle mam 31-32 dniowe, także optymistycznie liczę, że miesiączka się nie pojawi. :-) Nie wiedziałam, że to badanie "może pomóc".
dagittka
Właśnie nie do końca doperezycowalam. Miałam tak do 4 dni, takie właśnie brązowe plamienie, takie też i z krwią, ale z dużą ilością śluzu. Śluz płodny to nie był. Zastanawiała mnie ta ilość śluzu najbardziej. Teraz jest już okej. To mój 25 dc i wszystko jest w porządku :-)Mialam kilka dni po badaniu oplawy zabarwione na brązowo nie byla to czysta krew. No i ja kilka dni po badaniu bylam na kontroli u ginekologa. Jak dlugo masz te krwawienia? Jesli cos Cie niepokoi to skonsultuj sie ze swoim lekarzem
reklama
K
Kropka.88
Gość
To normalne Takze moim zdaniem nie powinnas sie martwicWłaśnie nie do końca doperezycowalam. Miałam tak do 4 dni, takie właśnie brązowe plamienie, takie też i z krwią, ale z dużą ilością śluzu. Śluz płodny to nie był. Zastanawiała mnie ta ilość śluzu najbardziej. Teraz jest już okej. To mój 25 dc i wszystko jest w porządku :-)