reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po hsg

Do 3 razy sztuka, wtedy zaczniesz się martwić [emoji6]
Może masz taką psychiczną blokadę w głowie, a stres i myśl o tym, że chce się być w ciąży tu i teraz niestety nie sprzyja.. Jeśli wszystkie badania są ok to nie powinno być problemu, u nas tez wyszło że jajowody są drożne a jednak to HSG było potrzebne, bo po nim się udało [emoji4]
Trzymam kciuki, zrelaksuj się, zajmij głowę czymś innym i samo przyjdzie [emoji847]
A czy lekarz powiedział Ci jakie będą dalsze kroki jeśli po hsg sie nie uda?

reklama
U mnie niestety 5 cykli po hsg i nic :(
Mi w szpitalu tez lekarz powiedzial po badaniu HSG ze kluczowe sa 3msc .
Moj ginek juz nie byl taki optymistyczny , powiedzial, ze to jest tylko teoria i jesli jajowody byly drozne to nie ma ona za wiele wspolnego z prawda. Chyba ze samo badanie udrożniło jajowod (Np z czopów śluzowych) wtedy mozemy mowic ze faktycznie pierwsze msc po badaniu daja wieksze prawdopodobieństwo bo wredy jajowody sa „najczystsze” ;)
Mi osobiscie udalo sie po 5msc od badania, ale przy pomocy stymulacji (mialam ich 4), mimo ze mialam swoje naturalne owulacje wspomagałam je lekami :)

Ja w tym miesiącu, w 11 dc miałam badanie drożności jajwodów, tj. sono-HSG. Cykle mam 31-32 dniowe, także optymistycznie liczę, że miesiączka się nie pojawi. :-) Nie wiedziałam, że to badanie "może pomóc".

Jajowody mam drożne, choć coś chyba nie mogli się przebić przez lewy, bo robili drugie podejście (niestety w calej tej sytuacji bardzo nieprzyjemnej myślałam tylko o tym by oddychać i odliczać kiedy się to skończy, nie przysłuchiwałam się ich wszystkim wypowiedziom). Na wypisie i to co mi powiedziała lekarka po, że jajowody mam drożne. I mam pytanie, czy też tak miałyście, że kilka dni taki śluz gęsty z krwią miałyście? Tak się zastanawiam,czy to nie były te czopy śluzowe w jajowodach, o których wspominała koleżanka kilka postów wyżej. Hmmm.

Ja w tym miesiącu, w 11 dc miałam badanie drożności jajwodów, tj. sono-HSG. Cykle mam 31-32 dniowe, także optymistycznie liczę, że miesiączka się nie pojawi. :-) Nie wiedziałam, że to badanie "może pomóc".

Jajowody mam drożne, choć coś chyba nie mogli się przebić przez lewy, bo robili drugie podejście (niestety w calej tej sytuacji bardzo nieprzyjemnej myślałam tylko o tym by oddychać i odliczać kiedy się to skończy, nie przysłuchiwałam się ich wszystkim wypowiedziom). Na wypisie i to co mi powiedziała lekarka po, że jajowody mam drożne. I mam pytanie, czy też tak miałyście, że kilka dni taki śluz gęsty z krwią miałyście? Tak się zastanawiam,czy to nie były te czopy śluzowe w jajowodach, o których wspominała koleżanka kilka postów wyżej. Hmmm.
Mialam kilka dni po badaniu oplawy zabarwione na brązowo :) nie byla to czysta krew. No i ja kilka dni po badaniu bylam na kontroli u ginekologa. Jak dlugo masz te krwawienia? Jesli cos Cie niepokoi to skonsultuj sie ze swoim lekarzem :)

Mialam kilka dni po badaniu oplawy zabarwione na brązowo :) nie byla to czysta krew. No i ja kilka dni po badaniu bylam na kontroli u ginekologa. Jak dlugo masz te krwawienia? Jesli cos Cie niepokoi to skonsultuj sie ze swoim lekarzem :)
Właśnie nie do końca doperezycowalam. Miałam tak do 4 dni, takie właśnie brązowe plamienie, takie też i z krwią, ale z dużą ilością śluzu. Śluz płodny to nie był. Zastanawiała mnie ta ilość śluzu najbardziej. Teraz jest już okej. To mój 25 dc i wszystko jest w porządku :-)

reklama
Właśnie nie do końca doperezycowalam. Miałam tak do 4 dni, takie właśnie brązowe plamienie, takie też i z krwią, ale z dużą ilością śluzu. Śluz płodny to nie był. Zastanawiała mnie ta ilość śluzu najbardziej. Teraz jest już okej. To mój 25 dc i wszystko jest w porządku :-)
To normalne ;) Takze moim zdaniem nie powinnas sie martwic 😉

Do góry