reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po hsg

reklama
Cykl regularnie monitoruje od września po 3 nawet 4 razy w miesiącu jestem u lekarza. Podpowiem mu o tych zastrzykach może się zgodzi
Pewnie ;) zapytaj moze akurat Sie uda 😉
Jak na monitorowanie 3 wizyty to chyba malo 🤔
Ja dopiero 8dc i druga wizyta i jeszcze na pewno 3 beda :) ale wiadomo kazdy lekarz inaczej :)

Dziewczyny czym się różnią te zabiegi hsg z USG i z RTG? Który daje lepsze efekty?

Cześć dziewczyny,
odświeżam wątek - któraś po badaniu hsg/sono? jakie efekty?
Ja jestem po cyklu z sono metodą piankową, niestety przy pierwszym podejściu się nie udało i trochę się załamałam...

Cześć dziewczyny,
odświeżam wątek - któraś po badaniu hsg/sono? jakie efekty?
Ja jestem po cyklu z sono metodą piankową, niestety przy pierwszym podejściu się nie udało i trochę się załamałam...
Hej. Ja po HSG z rtg i w pierwszym cyklu po HSG się udało a miałam robione miesiąc przed około owulacji i trochę krwawiłam po tym, więc było bez próby bo za późno ale kolejny się udało [emoji2956]
Lekarz mówił że pierwsze 3 cykle po HSG są decydujące, więc spokojnie [emoji847]
Ja się nie nastawiałam już na efekt, więc miałam niespodzianke [emoji3526]

Hej. Ja po HSG z rtg i w pierwszym cyklu po HSG się udało a miałam robione miesiąc przed około owulacji i trochę krwawiłam po tym, więc było bez próby bo za późno ale kolejny się udało [emoji2956]
Lekarz mówił że pierwsze 3 cykle po HSG są decydujące, więc spokojnie [emoji847]
Ja się nie nastawiałam już na efekt, więc miałam niespodzianke [emoji3526]
Hej Dżasta,
Ja miałam wykonywane w 10dc A na monitoringu lekarz stwierdził że dzień po może być owulacja i kazał próbować wieczorem właśnie na następny dzień. Próby były ale niestety nic z tego :( po stosunku okazało się że też krwawilam. Nie wiem czy moglo to mieć związek.
Wszystkie badania ok, mąż super nasienie ale od ponad roku nic :(
Badanie droznosci super-jajowody drożne więc jakoś to wszystko mnie zdolowało. Niby wiem że trzeba próbować 3 miesiace ale już powoli tracę nadzieję

reklama
Hej Dżasta,
Ja miałam wykonywane w 10dc A na monitoringu lekarz stwierdził że dzień po może być owulacja i kazał próbować wieczorem właśnie na następny dzień. Próby były ale niestety nic z tego :( po stosunku okazało się że też krwawilam. Nie wiem czy moglo to mieć związek.
Wszystkie badania ok, mąż super nasienie ale od ponad roku nic :(
Badanie droznosci super-jajowody drożne więc jakoś to wszystko mnie zdolowało. Niby wiem że trzeba próbować 3 miesiace ale już powoli tracę nadzieję
Do 3 razy sztuka, wtedy zaczniesz się martwić [emoji6]
Może masz taką psychiczną blokadę w głowie, a stres i myśl o tym, że chce się być w ciąży tu i teraz niestety nie sprzyja.. Jeśli wszystkie badania są ok to nie powinno być problemu, u nas tez wyszło że jajowody są drożne a jednak to HSG było potrzebne, bo po nim się udało [emoji4]
Trzymam kciuki, zrelaksuj się, zajmij głowę czymś innym i samo przyjdzie [emoji847]

Do góry