reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża po 40

Ja akurat miałam okazje ze 2 lata temu oglądać z Alinką bajki o Kitty (na TVN Style były) i powiem Wam, ze to nie głupia bajeczka. Nie wiem skąd taka nagonka na nią. Tzn. mój szef mi opowidał, że podobno są nawet gadżety erotyczne z Hello Kitty - to juz przegięcie i stąd pewnie ataki na to logo.
Alinka ma sporo rzeczy z Kitty od ubranek, po torby czy torebki, czy maskotki Kitty - nie przeszkadza mi to, zwłaszcza, ze moje dziecko lubi to zwierzątko.

Fryzjer przeniesiony na jutro, a dziś się urobiłam jak głupia - zrobiłam porządek w zabawkach Alinki (skorzystałam z okazji, że pojechała z tatą), połamane wywaliłam do kubła, malutki poodkładałam do pudełek i schowałam, żeby nie były porozwalane, bo Kuba coraz częściej zagląda do pokoju z zabawkami.

reklama
axarai - doczytałam, że najpierw bezę na 180st. na 5-10min. a potem godzina na 150st i studzimy przy uchylonych drzwiczkach od piekarnika :-)
A robiłam według tego przepisu Tort Pavlova - przepis | PozytywnaKuchnia.pl - przepisy z filmami
Czekam na info czy Ci wyszła :-)

Jak Kacper był malutki to zdarzały się pytania czy to dziewczynka, teraz już raczej nie ma żadnych wątpliwości :-D tym bardzie, że ubieramy go jak małego chłopca - ostatnio przyszła do mnie do pracy koleżanka z 6mies. synkiem w śpioszkach i kaftaniku - takie duże "bobo", nie wiem, jak dla mnie to dość głupkowato wygląda :baffled:

Aaaa... Iwo ostatecznie został Jasiem - Magda zdała mi dziś relację z porodu i tak jak ja 10miesięcy temu zarzeka się, że nigdy więcej! :-D

Andzike no to Jaś tez przepieknie.A zarzekanie sie ,że nigdy wiecej zwłaszcza jak cały poród leci sie siłami natury ,a potem kończa go cc to wcale sie nie dziwię:no:

Andzike - ja po urodzeniu Magdy bardzo, bardzo długo nie chciałam mieć więcej dzieci, m.in. dzięki "wspomnieniom" z pobytu w szpitalu.

Andzike Jaś tez bedzie;)
A co do ubierania to tez nigdy nie ubieralam dzieci z spiochy czy pajace na zewnatrz bo to pidzamy sa i tylko na noc byly ubierane.

Ollena dwadzieści parę lat temu tak do kilku miesiecy to tylko śpiochy sie ubierało. po prostu nikt ne szył tak malutkich dresów ,koszulek,bluzeczek(no przynajmniej w PL)Jak ja sie ciesze ,że Amelka urodziła się teraz kiedy tyle ładnych ubranek :-)

Ollena cudo :-D
Próbuje sobie przypomnieć jak ubierałam Kubula i muszę przyznać że różnie - miał kilka pajaców które ciężko było nazwać że to bielizna - pizama. ale masz racje : na "ulicę" ubierałam go na człowieka.
Zamówiłaś już tort ?

reklama
Biedrona śpi w pajacykach, to bardzo wygodne bo jak się rozkopie to jej gołe stópki nie marzną. Rano jest ubieranie w normalne ciuszki przy czym po domu często biega w rajstopkach i bluzce bo namiętnie zdziera skarpety z siebie. Spodenek mam kilka par domowych z powycieranymi kolanami i nie pojdę na spacer z Wandą gdy tak jest ubrana. Musi być porządnie, może na niebiesko ale czysto i schludnie. Sukienki dziwnym trafem zawsze są zadzierane po pampersa w wózku i Wanda świeci tyłeczkiem obciagnietym rajstopami czy legginsami:-D

Do góry