reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ja akurat miałam okazje ze 2 lata temu oglądać z Alinką bajki o Kitty (na TVN Style były) i powiem Wam, ze to nie głupia bajeczka. Nie wiem skąd taka nagonka na nią. Tzn. mój szef mi opowidał, że podobno są nawet gadżety erotyczne z Hello Kitty - to juz przegięcie i stąd pewnie ataki na to logo.
Alinka ma sporo rzeczy z Kitty od ubranek, po torby czy torebki, czy maskotki Kitty - nie przeszkadza mi to, zwłaszcza, ze moje dziecko lubi to zwierzątko.

Fryzjer przeniesiony na jutro, a dziś się urobiłam jak głupia - zrobiłam porządek w zabawkach Alinki (skorzystałam z okazji, że pojechała z tatą), połamane wywaliłam do kubła, malutki poodkładałam do pudełek i schowałam, żeby nie były porozwalane, bo Kuba coraz częściej zagląda do pokoju z zabawkami.

reklama
axarai - doczytałam, że najpierw bezę na 180st. na 5-10min. a potem godzina na 150st i studzimy przy uchylonych drzwiczkach od piekarnika :-)
A robiłam według tego przepisu Tort Pavlova - przepis | PozytywnaKuchnia.pl - przepisy z filmami
Czekam na info czy Ci wyszła :-)

Jak Kacper był malutki to zdarzały się pytania czy to dziewczynka, teraz już raczej nie ma żadnych wątpliwości :-D tym bardzie, że ubieramy go jak małego chłopca - ostatnio przyszła do mnie do pracy koleżanka z 6mies. synkiem w śpioszkach i kaftaniku - takie duże "bobo", nie wiem, jak dla mnie to dość głupkowato wygląda :baffled:

Aaaa... Iwo ostatecznie został Jasiem - Magda zdała mi dziś relację z porodu i tak jak ja 10miesięcy temu zarzeka się, że nigdy więcej! :-D

Andzike no to Jaś tez przepieknie.A zarzekanie sie ,że nigdy wiecej zwłaszcza jak cały poród leci sie siłami natury ,a potem kończa go cc to wcale sie nie dziwię:no:

Andzike - ja po urodzeniu Magdy bardzo, bardzo długo nie chciałam mieć więcej dzieci, m.in. dzięki "wspomnieniom" z pobytu w szpitalu.

Andzike Jaś tez bedzie;)
A co do ubierania to tez nigdy nie ubieralam dzieci z spiochy czy pajace na zewnatrz bo to pidzamy sa i tylko na noc byly ubierane.

Ollena dwadzieści parę lat temu tak do kilku miesiecy to tylko śpiochy sie ubierało. po prostu nikt ne szył tak malutkich dresów ,koszulek,bluzeczek(no przynajmniej w PL)Jak ja sie ciesze ,że Amelka urodziła się teraz kiedy tyle ładnych ubranek :-)

Ollena cudo :-D
Próbuje sobie przypomnieć jak ubierałam Kubula i muszę przyznać że różnie - miał kilka pajaców które ciężko było nazwać że to bielizna - pizama. ale masz racje : na "ulicę" ubierałam go na człowieka.
Zamówiłaś już tort ?

reklama
Biedrona śpi w pajacykach, to bardzo wygodne bo jak się rozkopie to jej gołe stópki nie marzną. Rano jest ubieranie w normalne ciuszki przy czym po domu często biega w rajstopkach i bluzce bo namiętnie zdziera skarpety z siebie. Spodenek mam kilka par domowych z powycieranymi kolanami i nie pojdę na spacer z Wandą gdy tak jest ubrana. Musi być porządnie, może na niebiesko ale czysto i schludnie. Sukienki dziwnym trafem zawsze są zadzierane po pampersa w wózku i Wanda świeci tyłeczkiem obciagnietym rajstopami czy legginsami:-D

Do góry