reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża po 40

Andzike masa mascarpone plus truskawy :)
Majuska ciekawam jak ta beza będzie smakować, czy za twarda nie wyszła:cool:
Mam koleżankę, której córka ma wszystko, ale to wszystko w Barbi, strach się bać co:cool2:
Własnie nie odzywa się Malfi to może synek na Świecie!

reklama
Axa - brzmi super :-) Ja robiłam z bitą śmietaną, malinami i jeżynami - też była świetna
chciałam wrzucić fotkę, ale z pracy nie mogę... :baffled:
A z bezą to cały myk tkwi w tym, że na początku piecze się ją w bardzo wysokiej temperaturze, a potem w niższej - wtedy jest spieczona na zewnątrz, a w środku miękka :-)
Daj znać jak wyszła - a najlepiej podeślij kawałek :-D

Andzike a co Ty masz do hello Kitty ? :szok:;-);-);-)

Różowego tez nei lubialam .Od keidy jest jednak Julka - lubię. Nie lubię za to cekinów, złocistości i balerinek oraz małych torebeczek :)

Axa - zmienia się Ada. Dorośleje ale nadal śliczna i urocza. Taka śmieszka jak Kacper nasz. (tzn Andzikowy).

Oj nie chciało mi się wczoraj wywodzić na tematy kościoła. Dodam tylko zęby nie zaogniać. Są katolicy i chrześcijanie . Katolicy to mohery , zakłamane babole z pierwszych rzędów a chrześcijanie to osoby które noszą Boga w sercu i nie czynią drugiemu co im niemiłe naprawdę a nie tylko na pokaz. Księża są rożni. Ten który chrzcił mi Julkę to mój kolega ze szkoły. Zawsze był nawiedzony. Jednak to ksiądz z powołania. Kochany, uduchowiony i dobry.

Amen.

U nas znowu dorsz. Sąsiad wrócił z 8 godzinnego rejsu po Bałtyku ( jest w obsłudze kutra) i sąsiadka przyniosła Julce dorszyka i dorzuciła jaja z wioski od swojej siostry. W tamtym tygodniu podrzuciła łososia świeżego dla Julki. Przy okazji i my korzystamy :-D

Umówiłam Julę na EEG. O dziwo już na 23 maja a dzwoniłam dzisiaj. Obym tylko umiała spowodować zeby zasnęła w gabinecie a nie w aucie po drodze do Gdańska.

Olena a Miia choruje teraz ? Ma ten swój katar ,kaszel i gluty ?

Azula wybacz, ignorowałam to ja Ciebie do wczoraj, ale od wczoraj juz nie potrafię:sorry2: i nie Tobie mnie oceniać i osądzać, jaką straszna kobieta jestem czy kogoś ranię mniej lub bardziej boleśnie, nie bardzo kumam co masz na myśli, czy ja ranię kogos na tym forum, czy ranię ludzi w swoim realnym otoczeniu??? dziewczyny przepraszam , czy ja tu kogos jakoś boleśnie zraniłam, uświadomcie mnie jeżeli tak jest, bo ja mam mózg zawalony strasznymi bzdurami ..może przestałam ogarniać rzeczywistośc jak należy...:no:

Zoyka ja lubie balerinki,cekiny w małych ilościach ,złocistości tez w ilości skromnej i małe koszyczki .Wszystko co jest przesadzone jest jak to mówi przysłowie "niezdrowe".

Andzike jak piekłam 5 minut w 180, a później 1,5 godziny w 140, i ja tez uwielbiam na wierzchu przypieczoną, a w środku ciągnącą. A Ty w jakiej temperaturze pieczesz?
Zoyka a ja uwielbiam małe torebeczki, tiulowe kiecki, piękne koszule ostatnio prawie w nocy kupiłam dwie 12- 18 msc MONSOON elegancka bluzka (3220284765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., 9 - 12 msc ( 80 cm ) Marks & Spencer ŚLICZNA (3227631038) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..Ada jest już posiadaczką 2 torebek:-)

Zoyka - trochę się boję tego "kotecka" :-D ale róż nawet lubię, blisko mu do mojego ukochanego fioletu :-D
A propos złota, bo ominęła mnie dyskusja nt pierścionków :-) - Paweł mnie zaskoczył, bo wybrał całkiem sam (kiedyś myślałam, że jak już się chłopaczyna zdecyduje to będzie szukał pomocy u bratowej albo u mojej mamy) i trafił idealnie - co prawda wziął do mierzenia mój pierścionek "z przed ciąży" czyli jak ważyłam jakieś 10kg więcej, więc mógłby być trochę ciaśniejszy, ale mam nadzieję, że kiedyś odzyskam wagę :-) a co do wzoru to jest z dwóch rodzajów złota - białego i złotego, jest malutki i delikatny i nawet na moich mikro rękach nie rzuca się specjalnie w oczy :-D to się pochwaliłam, a co :zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y:

Zjadłabym świeżą rybkę - w zeszłym roku na imieniny zafundowałyśmy chłopakom taką całodzienną wyprawę na dorsza, przywieźli tego straszne ilości ;-)
axarai - nie jestem pewna, bo nie mam teraz dostępu do przepisu, ale coś mi świta, że było nawet powyżej 200st... :dry: i chyba dłużej niż 5min... ale nie bierz tego za pewnik, sprawdzę przepis jak będę w domu.
Zawsze jak tu piszemy o jedzeniu to się głodna robię :-D
Majuska - ja się nie czuję urażona niczym, ale autograf Marsa mogłabyś załatwić :-D

Ostatnia edycja:

Hello Kitty na Expo 2010

Hello Kitty - postać wymyślona przez japońską firmę Sanrio w 1974. Jest bohaterką filmów animowanych, gier komputerowych, ozdobą wielu gadżetów. Jej wizerunek pojawił się po raz pierwszy na małej, plastikowej portmonetce. Jest niesamowicie popularna w Japonii i Korei, gdzie powstało nawet auto z jej wizerunkiem. /źródlo Wikipedia/
Kotecek jest sympatyczny, Wanda ma chyba dwie bluzeczki z jego wizerunkiem a kiedyś rozważałam ideę kupienia jej nocnej lampki z tym wzorem bo była ładna i pasowała mi do pokoju - oczywiście w PL.
Swego czasu był szał na tzw anime i japońskie bajki, Filip zachwycał się takim stworem zwanym Badamen czy jakoś podobnie, moda minęła i HK kiedyś też się skończy. Co nie znaczy że można zabawkę uważać za dzieło szatana, bo to zakrawa na szaleństwo i ośmieszanie się w oczach społeczeństwa. Oliwy do ognia dolał fakt iż wypowiadał się ksiądz katolicki no i rozpętała się dyskusja na temat normalności polskiego duchowieństwa w KK.
Pewnie znowu się narażę, ale w nosie mam i nie poczuję się urażona jeżeli Majuśka puknie mi się w czółko za szatańskie bluzeczki skoro posiada szatańskie rajstopki :-D

Lubię Wandę w sukienkach, ale świetnie wygląda w spodniach i do tego typowo dziewczęce bluzeczki w kolorach róż, fiolet lub biel z ozdobnymi rękawami. Zresztą nie mam nic do różowego mimo iż zarzekałam się w ciąży, że nigdy pinkowego nie kupię dla małej :-D
Cudem dla mnie jest upieczenie dobrej bezy - dziewczyny czapki z głów nad Waszym talentem :))) ja tylko piekę kilka ciast a najlepiej wychodzą mi te mieszane na zimno lub kupowane w pudełku do rozrobienia :-D talentu zdobniczego na torciku też mi los odmówił :)))

dziewczyny torty bezowe wygladają zachecająco może sie skusze i sama Amelce upieke na roczek .Dajcie łatwy i szybki przepisik

reklama
Azula po południu nastąpi degustacja tego dzieł, mojej pierwszej bezy w życiu, jeżeli okażę się jakimś cudem zjadliwa, w dniu jutrzejszym podam przepis na to dzieło.
Andzike, czekam na system pieczenia w takim razie, bo nie wiem czemu mam wrażenie, że mi za twarda wyszła.
Anka jem akurat orzeszki, i przez Ciebie i szatańskie bluzeczki i rajstopki o małom co się nie udusiła!!!:-) A i dzięki za wyjaśnienia dotyczące kotecka!

Do góry