Hello Kitty na Expo 2010
Hello Kitty - postać wymyślona przez
japońską firmę
Sanrio w
1974. Jest bohaterką filmów animowanych, gier komputerowych, ozdobą wielu gadżetów. Jej wizerunek pojawił się po raz pierwszy na małej, plastikowej portmonetce. Jest niesamowicie popularna w
Japonii i
Korei, gdzie powstało nawet auto z jej wizerunkiem. /źródlo Wikipedia/
Kotecek jest sympatyczny, Wanda ma chyba dwie bluzeczki z jego wizerunkiem a kiedyś rozważałam ideę kupienia jej nocnej lampki z tym wzorem bo była ładna i pasowała mi do pokoju - oczywiście w PL.
Swego czasu był szał na tzw anime i japońskie bajki, Filip zachwycał się takim stworem zwanym Badamen czy jakoś podobnie, moda minęła i HK kiedyś też się skończy. Co nie znaczy że można zabawkę uważać za dzieło szatana, bo to zakrawa na szaleństwo i ośmieszanie się w oczach społeczeństwa. Oliwy do ognia dolał fakt iż wypowiadał się ksiądz katolicki no i rozpętała się dyskusja na temat normalności polskiego duchowieństwa w KK.
Pewnie znowu się narażę, ale w nosie mam i nie poczuję się urażona jeżeli
Majuśka puknie mi się w czółko za szatańskie bluzeczki skoro posiada szatańskie rajstopki
Lubię Wandę w sukienkach, ale świetnie wygląda w spodniach i do tego typowo dziewczęce bluzeczki w kolorach róż, fiolet lub biel z ozdobnymi rękawami. Zresztą nie mam nic do różowego mimo iż zarzekałam się w ciąży, że nigdy pinkowego nie kupię dla małej
Cudem dla mnie jest upieczenie dobrej bezy - dziewczyny czapki z głów nad Waszym talentem
)) ja tylko piekę kilka ciast a najlepiej wychodzą mi te mieszane na zimno lub kupowane w pudełku do rozrobienia
talentu zdobniczego na torciku też mi los odmówił
))