reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Andzike masa mascarpone plus truskawy :)
Majuska ciekawam jak ta beza będzie smakować, czy za twarda nie wyszła:cool:
Mam koleżankę, której córka ma wszystko, ale to wszystko w Barbi, strach się bać co:cool2:
Własnie nie odzywa się Malfi to może synek na Świecie!

reklama
Axa - brzmi super :-) Ja robiłam z bitą śmietaną, malinami i jeżynami - też była świetna
chciałam wrzucić fotkę, ale z pracy nie mogę... :baffled:
A z bezą to cały myk tkwi w tym, że na początku piecze się ją w bardzo wysokiej temperaturze, a potem w niższej - wtedy jest spieczona na zewnątrz, a w środku miękka :-)
Daj znać jak wyszła - a najlepiej podeślij kawałek :-D

Andzike a co Ty masz do hello Kitty ? :szok:;-);-);-)

Różowego tez nei lubialam .Od keidy jest jednak Julka - lubię. Nie lubię za to cekinów, złocistości i balerinek oraz małych torebeczek :)

Axa - zmienia się Ada. Dorośleje ale nadal śliczna i urocza. Taka śmieszka jak Kacper nasz. (tzn Andzikowy).

Oj nie chciało mi się wczoraj wywodzić na tematy kościoła. Dodam tylko zęby nie zaogniać. Są katolicy i chrześcijanie . Katolicy to mohery , zakłamane babole z pierwszych rzędów a chrześcijanie to osoby które noszą Boga w sercu i nie czynią drugiemu co im niemiłe naprawdę a nie tylko na pokaz. Księża są rożni. Ten który chrzcił mi Julkę to mój kolega ze szkoły. Zawsze był nawiedzony. Jednak to ksiądz z powołania. Kochany, uduchowiony i dobry.

Amen.

U nas znowu dorsz. Sąsiad wrócił z 8 godzinnego rejsu po Bałtyku ( jest w obsłudze kutra) i sąsiadka przyniosła Julce dorszyka i dorzuciła jaja z wioski od swojej siostry. W tamtym tygodniu podrzuciła łososia świeżego dla Julki. Przy okazji i my korzystamy :-D

Umówiłam Julę na EEG. O dziwo już na 23 maja a dzwoniłam dzisiaj. Obym tylko umiała spowodować zeby zasnęła w gabinecie a nie w aucie po drodze do Gdańska.

Olena a Miia choruje teraz ? Ma ten swój katar ,kaszel i gluty ?

Azula wybacz, ignorowałam to ja Ciebie do wczoraj, ale od wczoraj juz nie potrafię:sorry2: i nie Tobie mnie oceniać i osądzać, jaką straszna kobieta jestem czy kogoś ranię mniej lub bardziej boleśnie, nie bardzo kumam co masz na myśli, czy ja ranię kogos na tym forum, czy ranię ludzi w swoim realnym otoczeniu??? dziewczyny przepraszam , czy ja tu kogos jakoś boleśnie zraniłam, uświadomcie mnie jeżeli tak jest, bo ja mam mózg zawalony strasznymi bzdurami ..może przestałam ogarniać rzeczywistośc jak należy...:no:

Zoyka ja lubie balerinki,cekiny w małych ilościach ,złocistości tez w ilości skromnej i małe koszyczki .Wszystko co jest przesadzone jest jak to mówi przysłowie "niezdrowe".

Andzike jak piekłam 5 minut w 180, a później 1,5 godziny w 140, i ja tez uwielbiam na wierzchu przypieczoną, a w środku ciągnącą. A Ty w jakiej temperaturze pieczesz?
Zoyka a ja uwielbiam małe torebeczki, tiulowe kiecki, piękne koszule ostatnio prawie w nocy kupiłam dwie 12- 18 msc MONSOON elegancka bluzka (3220284765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., 9 - 12 msc ( 80 cm ) Marks & Spencer ŚLICZNA (3227631038) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..Ada jest już posiadaczką 2 torebek:-)

Zoyka - trochę się boję tego "kotecka" :-D ale róż nawet lubię, blisko mu do mojego ukochanego fioletu :-D
A propos złota, bo ominęła mnie dyskusja nt pierścionków :-) - Paweł mnie zaskoczył, bo wybrał całkiem sam (kiedyś myślałam, że jak już się chłopaczyna zdecyduje to będzie szukał pomocy u bratowej albo u mojej mamy) i trafił idealnie - co prawda wziął do mierzenia mój pierścionek "z przed ciąży" czyli jak ważyłam jakieś 10kg więcej, więc mógłby być trochę ciaśniejszy, ale mam nadzieję, że kiedyś odzyskam wagę :-) a co do wzoru to jest z dwóch rodzajów złota - białego i złotego, jest malutki i delikatny i nawet na moich mikro rękach nie rzuca się specjalnie w oczy :-D to się pochwaliłam, a co :zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y:

Zjadłabym świeżą rybkę - w zeszłym roku na imieniny zafundowałyśmy chłopakom taką całodzienną wyprawę na dorsza, przywieźli tego straszne ilości ;-)
axarai - nie jestem pewna, bo nie mam teraz dostępu do przepisu, ale coś mi świta, że było nawet powyżej 200st... :dry: i chyba dłużej niż 5min... ale nie bierz tego za pewnik, sprawdzę przepis jak będę w domu.
Zawsze jak tu piszemy o jedzeniu to się głodna robię :-D
Majuska - ja się nie czuję urażona niczym, ale autograf Marsa mogłabyś załatwić :-D

Ostatnia edycja:

Hello Kitty na Expo 2010

Hello Kitty - postać wymyślona przez japońską firmę Sanrio w 1974. Jest bohaterką filmów animowanych, gier komputerowych, ozdobą wielu gadżetów. Jej wizerunek pojawił się po raz pierwszy na małej, plastikowej portmonetce. Jest niesamowicie popularna w Japonii i Korei, gdzie powstało nawet auto z jej wizerunkiem. /źródlo Wikipedia/
Kotecek jest sympatyczny, Wanda ma chyba dwie bluzeczki z jego wizerunkiem a kiedyś rozważałam ideę kupienia jej nocnej lampki z tym wzorem bo była ładna i pasowała mi do pokoju - oczywiście w PL.
Swego czasu był szał na tzw anime i japońskie bajki, Filip zachwycał się takim stworem zwanym Badamen czy jakoś podobnie, moda minęła i HK kiedyś też się skończy. Co nie znaczy że można zabawkę uważać za dzieło szatana, bo to zakrawa na szaleństwo i ośmieszanie się w oczach społeczeństwa. Oliwy do ognia dolał fakt iż wypowiadał się ksiądz katolicki no i rozpętała się dyskusja na temat normalności polskiego duchowieństwa w KK.
Pewnie znowu się narażę, ale w nosie mam i nie poczuję się urażona jeżeli Majuśka puknie mi się w czółko za szatańskie bluzeczki skoro posiada szatańskie rajstopki :-D

Lubię Wandę w sukienkach, ale świetnie wygląda w spodniach i do tego typowo dziewczęce bluzeczki w kolorach róż, fiolet lub biel z ozdobnymi rękawami. Zresztą nie mam nic do różowego mimo iż zarzekałam się w ciąży, że nigdy pinkowego nie kupię dla małej :-D
Cudem dla mnie jest upieczenie dobrej bezy - dziewczyny czapki z głów nad Waszym talentem :))) ja tylko piekę kilka ciast a najlepiej wychodzą mi te mieszane na zimno lub kupowane w pudełku do rozrobienia :-D talentu zdobniczego na torciku też mi los odmówił :)))

dziewczyny torty bezowe wygladają zachecająco może sie skusze i sama Amelce upieke na roczek .Dajcie łatwy i szybki przepisik

reklama
Azula po południu nastąpi degustacja tego dzieł, mojej pierwszej bezy w życiu, jeżeli okażę się jakimś cudem zjadliwa, w dniu jutrzejszym podam przepis na to dzieło.
Andzike, czekam na system pieczenia w takim razie, bo nie wiem czemu mam wrażenie, że mi za twarda wyszła.
Anka jem akurat orzeszki, i przez Ciebie i szatańskie bluzeczki i rajstopki o małom co się nie udusiła!!!:-) A i dzięki za wyjaśnienia dotyczące kotecka!

Do góry