azula
Fanka BB :)
Witam ja też nie chcę sie już o religii wypowiadać ani o KK ani o protestantach(też maja przeszłość nie samymi płatkami róz słaną ,a choćby czarownice z Salem) nie o muzułmanach po prostu strony na którą ja wchodze i czerpię wiedzę o świecie nie podałam bo czuję jednak wrogość.Na 1000 pedofili przypada 1 ksiądz i tego zwłaszcza szukaja masmedia ,a gdzie 999 innych pedofilów o których az tak chętnie jak w ogóle media donoszą? ubolewam ,że w ogóle istnieje takie zjawisko a w ramach kościoła szczególnie To z"nas" sa księża jak matka i ojciec źle wychowa syna to będzie po prostu złym człowiekiem czy to mężem czy księdzem .Budowanie za grube pieniądze budynków tez uważam za niezbyt dobre ale można budować normalnie dla ludzi.Jak napisała Marzenka niczego złego sie tam nie nauczymy,a wprost przeciwnie.Papiez Franciszek tez wypowiada mocne słowa o końcu karierowiczostwa w kościele na przykład.Ja nikogo nie zmienie nie jestem niczyim sumieniem.Temat był o muzułmanach i myślę ,że zrozumieliśmy ,że bieda ,słabe wykształcenie + zachęta ze strony religii mogą spowodować np świętą inkwizycję:-(ładny dzień się zapowiada zapewne spędzę sporo czasu na dworze.Miłego dnia
Ostatnia edycja: