reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Teredka napewno to im utrudni życie ale... Sama wiesz, dziecko to cud. Sama się zakochasz i pomożesz i będzie dobrze.
Gorzej jakby jakiś inny problem, choroba, uzależnienie...
Będziesz super babcia, młoda i sprawna!
Wikusia ciocia 😍
Bądź przy młodych, potrzebują wsparcia 😘
@Teredka , rozumiem, ze jesteś zaskoczona takim newsem ale dokladnie tak jak arona napisała , to nie jest tragedia żadna , oni są młodzi , samodzielni dadza sobie radę . Maja tez Was wiec w razie np studiów to wy tez pomożecie . To będzie fajny etap w ich i twoim życiu . Spokojnie, wszystko będzie lepiej niż w tej chwili Ci się wydaje 🙂
Kwiatek też tak mam. Przy nadejściu wiosny i większego dostępu do promieni słonecznych jestem weselsza, szczesliwsza z większą ochota i siłą do zycia.
Ja tez! Tym bardziej, ze ja jestem ciepłolubna, żadne upały mi nie straszne , im cieplej tym lepiej , lepszy humor , wszystko wydaje się łatwiejsze i lepiej mi się myśli z nagrzanym mózgiem niż zamarzniętym 😉🙂

reklama
Teredka, właściwie to... Gratulacje babciu🙂
Wiem, że syn jest młody, nie wiem czy "synowa" fajna, wiem, że mi też dziwnie by się zrobiło, gdyby moja 20-letnia córka zaszła teraz w ciążę (choć oczywiście miałaby moje wsparcie), ale myślę też sobie, że byłoby mi trudniej, gdybym nie miała już małych dzieci. Pewnie poczułabym się staro... Ale Ty masz maleństwo, ono i wnuk lub wnuczka będą jak rodzeństwo lub bardzo bliskie kuzynostwo🙂 oby tylko zdrowe było, reszta powinna się jakoś ułożyć...
Ja jeszcze wiosny nie czuję, u nas od kilku dni mokro i dość wietrznie. Ale mam nadzieję że i tu lata chwila przyjdzie ciepełko☀️

Witajcie dziewczyny, ostatnio to tylko zaległości nadrabiam.
Ja miałam leginsy ciążowe z Lidla, dostępne online, polecam, chodzę w nich do tej pory pod bluzę. Miałam też jeansy ciążowe z hm ale ubrałam może 3x, brzuch miałam bardzo nisko i wszystko mnie denerwowało. Leginsy byly super do sukienek, tuniki, podkoszulka .
Dziewczyny trochę mnie zdołowało, będę babcią. Syn w tym roku 21 lat wczoraj oświadczył że dziewczyna w ciąży. Jakoś tak mając syna nie spodziewałam się tak prędko. Myślałam że najpierw studia, ślub...a tu dziecko, ślubu na razie nie chcą. Żal mi trochę ich młodości, zaczną się już obowiązki i odpowiedzialniść.
Urodziłam pierwszego syna w wieku niespełna 21 lat i dałam radę, oni też na pewno sobie poradzą. Byle będą sie nawzajem wspierać i się kochać,a wszystko się ułoży 🙂

Teredka to oczywiste, że się martwisz, że jesteś zaskoczona, trochę przerażona, też pewnie tak bym się czuła.
Ale pomysł jak oni się czują, młodzi i niedoświadczeni... A wpadka to my obie wiemy co to jest 😂
Będziesz miała dla kogo trzymać sprzęty, ubranka... Ty jesteś ciepła i dobra mama i to będzie dla nich ogromną pomocą.
Najgorzej jakby zostali z tym sami.
Oby dobrze im było że sobą i dzieciątko zdrowe ❤️

Dzięki Arona, masz rację , mogłabym się martwić jakby mieli po 15 lat a przecież pelnoletni już są, pracują, dadzą radę. My pomożemy. Tylko wiesz, dziecko zawsze wydaje się dzieckiem , jakoś nie umiem się pogodzić że już dorośli. Kurcze, zawsze miałam problem z nadopiekuńczością, chciałbym uchronić te moje dzieci przed całym złem tego świata, taka kwoka ze mnie [emoji28]
Ciesze sie, ze to piszesz. Jestem podobną mamą. Ostatnio stwierdzilam, ze chyba jestem toksycznym rodzicem

Teredka nie przejmuj się. Dadzą sobie radę. Teraz też pracują i studiują więc lewusami nie są. Nie oni pierwsi i nie ostatni. Musisz oswoić się z myślą, że zostaniesz babcią, bo na to jeszcze nie byłaś przygotowana. Pomysł, za niedługo będziesz miała dodatkowe malenkie stopki do całowania. Chwilo trwaj😊

@Teredka , rozumiem, ze jesteś zaskoczona takim newsem ale dokladnie tak jak arona napisała , to nie jest tragedia żadna , oni są młodzi , samodzielni dadza sobie radę . Maja tez Was wiec w razie np studiów to wy tez pomożecie . To będzie fajny etap w ich i twoim życiu . Spokojnie, wszystko będzie lepiej niż w tej chwili Ci się wydaje 🙂

Ja tez! Tym bardziej, ze ja jestem ciepłolubna, żadne upały mi nie straszne , im cieplej tym lepiej , lepszy humor , wszystko wydaje się łatwiejsze i lepiej mi się myśli z nagrzanym mózgiem niż zamarzniętym 😉🙂
serio taka jaszczurka z ciebie😂?
Ja się męczę potwornie upałem, lubię wiosnę i jesień skrajności zdecydowanie nie.

serio taka jaszczurka z ciebie😂?
Ja się męczę potwornie upałem, lubię wiosnę i jesień skrajności zdecydowanie nie.
😂jaszczurka ! 😂 - tak jest ! Pasuje jak ulał 😂
Chyba musimy zamienić się na miejsca zamieszkania 😉🙂

@Teredka powiem Ci jeszcze, ze moja mama urodziła moja najstarsza siostrę w wieku 21 lat. Moja siostra urodziła w wieku 19 lat . Moja mama miała wtedy 40 , a ja 7 lat . Teraz ja i siostrzenica mamy dzieci w tym samym wieku, ona zaczęła wcześniej , ja później i jest fajnie 🙂😉

reklama
Dziewczyny jesteście jak najlepsze przyjaciółki, w zasadzie to na razie tylko Wam się przyznałam [emoji4] neews zostawiamy na po świętach.
Moi rodzice będą mieć pierwszego prawnuka od najmłodszej córki [emoji23] Moje siostry dużo starsze nie mogą się doczekać wnucząt a młodzi dużo starsi od mojego syna nie chcą jeszcze dzieci. Ot taka przewrotność losu.
Miłego dnia [emoji3059] może dziś się zabiorę za mycie okien bo w miarę ciepło ma być? A Wy już gotowe na święta?

Do góry