reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś [emoji3590]
Wczoraj z mężem ruszyłam na spacer...mijalismy młodszych rodziców...i taka nas duma rozpierała [emoji13] a niech patrzą [emoji3059]
Ja wstydzilam sie brzucha i ogolnie dlugo sie nie moglam pogodzic ale juz z wozkiem tez chodzilam dumna. W ciazy nie chcialam myslec o wizycie w pl tak mnie to bolalo a teraz mnie boli, ze nie moge malym pochwalic tam 😂

reklama
U mnie jeśli chodzi o porody to pierwsze dwa próby sn (pierwszy z oksytocyną w cholerę godzin bez znieczulenia, drugi bez w miarę szybko pełne rozwarcie i jak się zdecydowałam na znieczulenie to było za późno by podać), oba zakończone cc nagłym w pełnej narkozie.
Trzeci cesarka na zimno 3 tygodnie przed terminem z powodu stanu przedrzucawkowego - tym razem nie spałam. I to bylo cudowne [emoji3590] aczkolwiek pionizacja po tym 3 cc to był koszmar.

Dzięki za podzielenie się informacjami.Powiedzcie mi czy cwiczycie w ciąży ?Te takie specjalne ćwiczenia dla ciężarnych ?Ja nie cwiczylam w poprzednich ciazach i nie wiem czy to pomaga (zeby szybko sie rodzilo i nie bolalo)czy tylko żeby być w formie?Mięśnie Kegła mam juz tak po porodach obluzowane ze od lat z wkładkami chodzie.

U mnie jeśli chodzi o porody to pierwsze dwa próby sn (pierwszy z oksytocyną w cholerę godzin bez znieczulenia, drugi bez w miarę szybko pełne rozwarcie i jak się zdecydowałam na znieczulenie to było za późno by podać), oba zakończone cc nagłym w pełnej narkozie.
Trzeci cesarka na zimno 3 tygodnie przed terminem z powodu stanu przedrzucawkowego - tym razem nie spałam. I to bylo cudowne [emoji3590] aczkolwiek pionizacja po tym 3 cc to był koszmar.
A nie masz zrostów pooperacyjnych?Moja kolezanka miała 4 razy otwierany brzuch i teraz ją wszystko boli po latach ze trudno jej się chodzi.Jakby pieczenie .

Dzięki za podzielenie się informacjami.Powiedzcie mi czy cwiczycie w ciąży ?Te takie specjalne ćwiczenia dla ciężarnych ?Ja nie cwiczylam w poprzednich ciazach i nie wiem czy to pomaga (zeby szybko sie rodzilo i nie bolalo)czy tylko żeby być w formie?Mięśnie Kegła mam juz tak po porodach obluzowane ze od lat z wkładkami chodzie.
Ja tylko kegla cwiczylam, tak w miedzyczasie 😂
Na kiedy masz termin?

Ja miałam trzy cc i pionizacja po pełnej narkozie jak dla mnie była mniej traumatyczna więc może jest to jakaś reguła.

Mam pytanie o ten stan prxedrzucawkowy. Czy wcześniej coś wskazywalo, ze moze sie tak zakończyć?

reklama
Do góry