reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Dzięki za podzielenie się informacjami.Powiedzcie mi czy cwiczycie w ciąży ?Te takie specjalne ćwiczenia dla ciężarnych ?Ja nie cwiczylam w poprzednich ciazach i nie wiem czy to pomaga (zeby szybko sie rodzilo i nie bolalo)czy tylko żeby być w formie?Mięśnie Kegła mam juz tak po porodach obluzowane ze od lat z wkładkami chodzie.
Ja chodze z kijkami juz od dłuższego czasu i teraz też. 2-3 razy w tyg po 1,5-2 godziny. Muszę powiedziec że nie bolą mnie biodra co było koszmarem w poprzedniej ciąży, ale tez nie chce mi się jeść chyba dlatego, że zazwyczaj zajadałam nudę a tak jak jestem w ruchu to mniej kusi. I dobrze bo ta ciaze zaczęłam z większą wagą niz poprzednio i nie chce za duzo przytyc bo potem trudno mi zrzucic. Te kijki mi bardzo w tym pomogły, tyle ze przez lockdown znowu waga piszla w gore....
Nic innego nie cwicze.

U mnie już po pierwszym porodzie tak zostało. Także przed każdym porodem wygolona własnoręcznie prawie od 25 lat.😊😉Mimo wielkich bebzonow jakoś zdawałam radę po omacku. Omiotlam wzrokiem czy nie trzeba poprawek przy użyciu lusterka i ok😉
Tak końcówka ciąży najciężej, ale i po palcu da radę 😂

Kurcze nie nadążam z czytaniem tak Was poniosło [emoji13]
Piłam zakwas w ciąży, wyniki miałam dobre. Po cc anemia, dostałam żelazo, nie dałam rady go zazywac tak mnie bolał żołądek przeszłam na zakwas, po 2 msc morfologia idealna, polecam.
Tojaka, Kwiatek- śliczne bobasy[emoji7][emoji173][emoji173]
@Mamapo40 u nas jest teraz wirus takiej jelitówki biegunka +gardło, niekoniecznie Covid, zawsze taki był w tym okresie.
Możesz zażyć węgiel, mi przeszlo po 2 dniach.

reklama
Kurcze nie nadążam z czytaniem tak Was poniosło [emoji13]
Piłam zakwas w ciąży, wyniki miałam dobre. Po cc anemia, dostałam żelazo, nie dałam rady go zazywac tak mnie bolał żołądek przeszłam na zakwas, po 2 msc morfologia idealna, polecam.
Tojaka, Kwiatek- śliczne bobasy[emoji7][emoji173][emoji173]
@Mamapo40 u nas jest teraz wirus takiej jelitówki biegunka +gardło, niekoniecznie Covid, zawsze taki był w tym okresie.
Możesz zażyć węgiel, mi przeszlo po 2 dniach.
O dziękuję Ci jak jutro będzie bez zmian to idę do lekarza , nie chce ryzykować.

Do góry