reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Bardzo mi przykro, że doświadczasz takiego traktowania ze strony "księciunia" ... Teraz to Ty powinnaś być królową, trzymaj się, życzę Ci normalności i zrozumienia, a przede wszystkim wszystkiego co dla Ciebie i Twoich dzieci najlepsze 😘
Raz jest dobrze raz źle i to nie jest to że w ciąży jestem. Z resztą mam dwie młodsze siostry. Jedna 7 lat po ślubie dzieci nie mają. Nie dowiedziałam się czy nie mogą czy chodzi raczej o karierę zawodową. Druga rok młodsza wiecznie a to depresja a to 3 razy była zaręczona i za każdym razem zerwała. Jak to ona mówi po co jej małżeństwo to tylko kłopot i obowiązek a do dawania razld pierwsza. Po za tym ja jestem osobą wierzącą ale ona to ma całe życie podporządkowane. Codziennie do kościoła na 7 chodzi, prowadzi wspólnotę przykościelną. Ona jest za wyrokiem trybunału konstytucyjnego. Jak mała lubi jednorożce i konie to źle bo to symbol ludzi o odmiennej orjentacji sexualnej. Poj...a jak lato z radiem. Dzisiaj mi dała tak popalić, przeszkadza jej że mój maż nanosi z totłowni na butach pył na klatkę schodową. Mieszkamy w kamienicy a w piwnicy jest kotłownia no nie da się nanieść jak snieg się do butów przyczepi. Mi kazała leczyć psychiatrycznie. I ona myśli że ją wezmę na chrzestną teraz nigdy w źyciu.

reklama
Kwiatek jakby ci płakała po urodzeniu to wiesz co robić, w samochód i jazda!
Wiesz, że już za chwilę usłyszysz jej głosik... 😍
Netka co u was?
Teredka jak sobie radzicie?
Tak was czytam i myślę... Co ja tu robię? Mam prawie przedszkolaka 😂 zasiedziałam się 🙄

Raz jest dobrze raz źle i to nie jest to że w ciąży jestem. Z resztą mam dwie młodsze siostry. Jedna 7 lat po ślubie dzieci nie mają. Nie dowiedziałam się czy nie mogą czy chodzi raczej o karierę zawodową. Druga rok młodsza wiecznie a to depresja a to 3 razy była zaręczona i za każdym razem zerwała. Jak to ona mówi po co jej małżeństwo to tylko kłopot i obowiązek a do dawania razld pierwsza. Po za tym ja jestem osobą wierzącą ale ona to ma całe życie podporządkowane. Codziennie do kościoła na 7 chodzi, prowadzi wspólnotę przykościelną. Ona jest za wyrokiem trybunału konstytucyjnego. Jak mała lubi jednorożce i konie to źle bo to symbol ludzi o odmiennej orjentacji sexualnej. Poj...a jak lato z radiem. Dzisiaj mi dała tak popalić, przeszkadza jej że mój maż nanosi z totłowni na butach pył na klatkę schodową. Mieszkamy w kamienicy a w piwnicy jest kotłownia no nie da się nanieść jak snieg się do butów przyczepi. Mi kazała leczyć psychiatrycznie. I ona myśli że ją wezmę na chrzestną teraz nigdy w źyciu.
Wiesz jak w każdym małżeństwie, bywają dobre i gorsze chwile. Ja jestem mężatką 22 lata. Jednak ja nie pozwoliłabym sobie na takie traktowanie, nawet w tych złych momentach. Też jestem osobą wierzącą, ale w Boga.
Mój mąż jest osobą "wybuchową", pochodzi z patologicznej rodziny. Mimo to zawsze powtarza, że to ja go na nowo wychowałam i nauczyłam życia. Myślę, że nauczył się sam.
Jeśli chodzi o osoby homoseksualne to mam w najbliższej rodzinie homoseksualistę. Niestety został przez swoją orientację odrzucony przez najbliższych. Dla mnie jest on najlepszą i wrażliwą osobą na świecie. Kiedyś długo i często rozmawialiśmy na temat jego orientacji. Chciałam po prostu zrozumieć co czuje. Powiedział mi jedno, że zrobiłby wszystko żeby być heteroseksualny. Chodził na terapię, leczył się, próbował spotykać z kobietami. Niestety jak to powiedział z kodem genetycznym nie wygrasz. Takie osoby były, są i będą. Nie ułożył sobie życia, ma już swoje lata jest sam. Spotykał się z fajnym chłopakiem. Zostali pobici przez sąsiadów. Brak słów dla toleancji w naszym kraju. Wiem jedno, że przynajmniej w jego przypadku to nie moda czy styl życia. Jest cholernie przystojny, nie wygląda na homoseksualistę, kobiety kiedyś za nim goniły. Nie wytrzymał tego wszystkiego i powiedział otwarcie, że jest homo. Co było potem już napisałam. Osobiście jest mi go okropnie żal. To bardzo dobry człowiek, pomocny w każdej sytuacji. Kurde, ale się rozpisałam w temacie o ciąży... Sorki, jeśli którąś uraziłam tematem homo, ale każda z nas może mieć takie dziecko i będzie trzeba to zaakceptować, bo przecież nie odrzuci się jej czy jego.

Kwiatek jakby ci płakała po urodzeniu to wiesz co robić, w samochód i jazda!
Wiesz, że już za chwilę usłyszysz jej głosik... 😍
Netka co u was?
Teredka jak sobie radzicie?
Tak was czytam i myślę... Co ja tu robię? Mam prawie przedszkolaka 😂 zasiedziałam się 🙄
To może jeszcze czas na rodzeństwo dla przedszkolaka 😉

reklama
Do góry