reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Celesty mój chrzestny w tym roku skończy 61 lat, jego żona 62 mają 5 dzieci. Najmłodszą ciotka urodziła w wueku 41 lat. Dużo przeszli ale wszyscy są po ślubach oprócz najmłodszej. Ona ma teraz 21 lat jest mądra, ładna, zdolna. Nie ma czym się przejmować. Aby miłość była w związku i w stosunku do dziecka. No jak Kowalewski teraz zmarł w wieku 83 lat a córkę miał 21 lat. To Ty rady nie dasz. Będzie ciężko ale aby do przedszkola dziecko poszło i zobaczysz różnicę.
U wierz mi ja mam odwrotnie wsparce rodziny ale mój mąż się nigdy nie zmieni. Ostatnio tu gdzie była sypialnia było też łóżeczko moje córki ona za nic w świecie nie chciała spać w pokoju gdzie są zabawki ma 3.5 roku, dlatego postanowiłam jej meble przeniść do sypialni a nasze łóżko i szafę przenieść do jej pokoju z zabawkami i tam wstawilibyśmy łóżeczko. I co z twardniejącym brzuchem przeciągnęłam szafę i dwa regały, przeniosłam wszystkie zabawki, dywan. Dobrze że wszystko na filcu to pchałam to po podłodze a hrabia siedział i oglądał film jak zwygla miał to w d..pie. na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że mam się nie denetwować i nie przeforsować bo urodzę. Do tego mam opadające dno macicy. Już ściągnęłam aplikację i jak sobie przypomnę to ćwiczę mięśnie kegla. A ten łaskę mi robi że mi colę bez cukru kupił albo jak proszę o konkretne bułki dla córki to kupi byle co. Tylko ona ma wybiórczość pokarmową i nie zjada wszystkiego.
Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.
Kawoszka81, bardzo mi przykro, że tak masz. Nic więcej nie napiszę, bo mi same bardzo niecenzuralne słowa przychodzą na myśl, a to nieładnie przeklinać na forum..., no i nic to nie da, bo moje przemyślenia nie zmienią, nie naprawią Twojej sytuacji.

reklama
Celesty mój chrzestny w tym roku skończy 61 lat, jego żona 62 mają 5 dzieci. Najmłodszą ciotka urodziła w wueku 41 lat. Dużo przeszli ale wszyscy są po ślubach oprócz najmłodszej. Ona ma teraz 21 lat jest mądra, ładna, zdolna. Nie ma czym się przejmować. Aby miłość była w związku i w stosunku do dziecka. No jak Kowalewski teraz zmarł w wieku 83 lat a córkę miał 21 lat. To Ty rady nie dasz. Będzie ciężko ale aby do przedszkola dziecko poszło i zobaczysz różnicę.
U wierz mi ja mam odwrotnie wsparce rodziny ale mój mąż się nigdy nie zmieni. Ostatnio tu gdzie była sypialnia było też łóżeczko moje córki ona za nic w świecie nie chciała spać w pokoju gdzie są zabawki ma 3.5 roku, dlatego postanowiłam jej meble przeniść do sypialni a nasze łóżko i szafę przenieść do jej pokoju z zabawkami i tam wstawilibyśmy łóżeczko. I co z twardniejącym brzuchem przeciągnęłam szafę i dwa regały, przeniosłam wszystkie zabawki, dywan. Dobrze że wszystko na filcu to pchałam to po podłodze a hrabia siedział i oglądał film jak zwygla miał to w d..pie. na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że mam się nie denetwować i nie przeforsować bo urodzę. Do tego mam opadające dno macicy. Już ściągnęłam aplikację i jak sobie przypomnę to ćwiczę mięśnie kegla. A ten łaskę mi robi że mi colę bez cukru kupił albo jak proszę o konkretne bułki dla córki to kupi byle co. Tylko ona ma wybiórczość pokarmową i nie zjada wszystkiego.

Dzieki za słowa otuchy😊Przykro mi, ze u Ciebie tak to wygląda. Trzymaj się i postaraj nie denerwować 🤗

Kwiatek czuję, że jedziemy na tym samym wózku😁 Zobacz jak to się u Ciebie poukładało...
Myślę, że teraz to już Cię zaskoczy Maleństwo☺️😀

Kwiatek czuję, że jedziemy na tym samym wózku😁 Zobacz jak to się u Ciebie poukładało...
Myślę, że teraz to już Cię zaskoczy Maleństwo☺️😀
Obyś miała rację😄. Ja już wszystkie pomysły wykorzystałam i nic..., ale jest jeszcze jedna rzecz, która była mi zabroniona od września. Jazda samochodem. Jutro mój facet idzie tylko rano na chwilę do pracy, potem wsiadam z nim do samochodu i jadę na pierwsze od wrzesnia duże zakupy spożywcze. Wybrałam carrefour piętrowy, żebym się mogła dużo poruszać😍😊, no i te wibracje w aucie, co to powodują skurcze...., a potem zobaczymy🤷‍♀️😱🧐

Z Córką tak miałam, dzień po terminie, 40tc. Postanowiłam wybrać się na zakupy, samochodem, nie korzystać z windy tylko po schodach😀 i podziałało- poród zaczął się od odejścia wód w nocy. 13 lutego ☺️
A w sumie wieczorem nic się nie działo, nic nie czułam.
Także trzymam kciuki za powodzenie akcji😁
Ja jeszcze grzeczna jestem, po weekendzie muszę próbować przyspieszyć. Nie mogę znieść myśli o tym szpitalu, wywołaniu albo cc😔
Chociaż wiadomo, dla dziecka zrobię wszystko co będzie trzeba zrobić

co za bałwan z tego Twojego męża :(

Obyś miała rację😄. Ja już wszystkie pomysły wykorzystałam i nic..., ale jest jeszcze jedna rzecz, która była mi zabroniona od września. Jazda samochodem. Jutro mój facet idzie tylko rano na chwilę do pracy, potem wsiadam z nim do samochodu i jadę na pierwsze od wrzesnia duże zakupy spożywcze. Wybrałam carrefour piętrowy, żebym się mogła dużo poruszać😍😊, no i te wibracje w aucie, co to powodują skurcze...., a potem zobaczymy🤷‍♀️😱🧐
Super pomysł 😂
mnie moja mama urodziła 3 tygodnie przed terminem bo zaczęła myć okna przed Świętami. Tak się wyginała, że w nocy ją ruszyło... o 8 rano już bylam na świecie 😄
Trzymam kciuki✊

Z Córką tak miałam, dzień po terminie, 40tc. Postanowiłam wybrać się na zakupy, samochodem, nie korzystać z windy tylko po schodach😀 i podziałało- poród zaczął się od odejścia wód w nocy. 13 lutego ☺️
A w sumie wieczorem nic się nie działo, nic nie czułam.
Także trzymam kciuki za powodzenie akcji😁
Ja jeszcze grzeczna jestem, po weekendzie muszę próbować przyspieszyć. Nie mogę znieść myśli o tym szpitalu, wywołaniu albo cc😔
Chociaż wiadomo, dla dziecka zrobię wszystko co będzie trzeba

Super pomysł 😂
mnie moja mama urodziła 3 tygodnie przed terminem bo zaczęła myć okna przed Świętami. Tak się wyginała, że w nocy ją ruszyło... o 8 rano już bylam na świecie 😄
Trzymam kciuki✊
Okna wymyłam dzień po zdjęciu szwu i nic to nie dało...🤔🤔. Dziś, tak jak pisałam, przewiozłam malutką autem... i chyba jej się podobało🤩, bo tak się żywo poruszała na początku, a potem musiała zasnąć, bo przez półtorej godziny jej nie czułam, dopiero jak dotarliśmy do domu. Taka to była wyprawa🚙😃❤.

reklama
Kawoszka kurcze co za facet! 😳🤦‍♀️
Przykre to, kurcze ty potrzebujesz wsparcia i pomocy a nie księcia wokół, którego biegać... A mała chociaż się zajmuje?
Klaudia jest na końcówce przeziębienia. Od poniedziałku wraca do przedszkola. Czasami bawi się sama ale nudzi jej się i tęskni za dziećmi. Ja muszę w poniedziałek część badań zrobić bo mam znowu Hiv i coś tam jeszcze a w Luxmedzie czeka się na wynik 5 dni. Resztę badań zrobię w piątek ale to morfoligia i mocz. Wizytę mam 20 lutego bo do 23ego mam zwolnienie ni i w sobotę mąż mnie zawiezie. Już byłam prawie spakowana ale mąż przywiózł od teściowej walizkę bo nasza jest za mała a od siostry dostałam strasznie wielką taką litniczą. To się przepakuję.

Do góry