reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
No to Wy sobie nie odpuszczajcie tych owulacji, bo ja tu na newsy czekam😍🥰...
Obiecuje, to był ostatni raz 😉😁i to tylko dlatego żeby dać szanse działać wybijającym bakterie antybiotykom i wszelakim suplementom - w sumie i tak pewnie bez sensu, bo niby potrzeba aż 3 mies żeby wyprodukować lepsze plemniki. No ale ciul tam, niech będzie choć jeden, żeby nie było, ze tak na wariata wszystko 😉

Ale emocje no 😁
Ja ostatnie tygodnie miewałam nawet godzinę czy 2 regularne skurcze, które przechodziły po kąpieli 😂 ale za każdym razem wydawało się, że to już. Któregoś wieczora miałam znowu piękne co 10 minut a to już 38.6 dni było... I znowu się uspokoiło... Aż tu nad ranem chlustnely wody... Bez skurczy!
Tego kurcze nie zgadniesz.
Moja kuzynka z 3 dzieckiem miała lepsza niespodziankę. Termin był więc oddala starszych mamie, poszła na kontrolę a lekarz, że do porodu daleko, nie zanosi się... To zaprosili znajomych na piwo, chata wolna... Mąż i znajomi po piwku a ta mówi., że jakiś dziwny skurcz miała i idzie do ubikacji... Za chwilę był krzyk, Marcin łap dziecko! 😳
3 skurcze i dziecko wyskoczyło!
To dopiero szaleństwo 😂
masakra :D

Po wizycie: Mały waży około 2900, 36tc+5 (uwielbiam to liczenie), wszystko w porządku, wydajność łożyska, przepływy ok.
Jedynie co to ze względu na cukrzycę ciążową (a raczej jej podejrzenie) , jeśli do 39tc nie urodzę to moja gin da mi skierowanie do szpitala😭
I już stres mnie dopadł😔

Po wizycie: Mały waży około 2900, 36tc+5 (uwielbiam to liczenie), wszystko w porządku, wydajność łożyska, przepływy ok.
Jedynie co to ze względu na cukrzycę ciążową (a raczej jej podejrzenie) , jeśli do 39tc nie urodzę to moja gin da mi skierowanie do szpitala😭
I już stres mnie dopadł😔
No to może urodzimy w bardzo podobnym terminie i też fajnie będzie. Będziemy się wymieniać doświadczeniami😍

I już stres mnie dopadł😔
No to już tuż , tuż 🙂
Wszystko jest dobrze i wszystko będzie dobrze ! Sprobuj się nie stresować za bardzo 😉

Do wtorku się nie przemęczam(mój szpital przyjmuje od 37tc porody, i urodziny Córy 13go😀) a potem zaczynam trening : sprzątanie, spacery, chodzenie po schodach i przytulanie z moim Love 😁
Pomysły mile widziane😀
Eh.. Nie chcę leżeć na wywołaniu😔
Dziękuję Wam za wsparcie!
U mnie żadne metody nie działają...

reklama
No i od rana super wieści dziewczyny są już jedna noga na wylocie a reszta cierpliwie czeka 😉.No u mnie z cierpliwoscia słabo ale kiedyś się ta ciąża przecież skończy 😂😘Ja dzisiaj bardzo słabo spałam .Pourodzenia pierwszego dziecka miałam kamienie w woreczku żółciowym i później mi go usunęli -i od lat zmagam się z refluxem żółciowym .Normalnie biorę jakiś propranazol i jest lepiej ale teraz to mordęga .Może któraś wie czym bezpiecznie w ciąży złagodzić objawy refluxu albo mordujące zgagi bo to podobne leki nato działają .
Dziewczyny sorry za częste literówki ale w telefonie mam język norweski ustawiony i jak tylko się chwilkę załapie to mi wyrazy zmienia 😉🤗

Do góry