reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny moje serduszko przestało bić ,nie wiem jak to przeżyje
Kochana :). Dwa lata temu spotkało mnie to samo. W 12 tc. zauważyłam lekko różowy śluz, ale pomyślałam sobie, że to nic takiego, przecież nie było krwawienia. Następnego dnia pojechałam nawet do pracy. Pojechałam jednak tak na wszelki wypadek do szpitala sprawdzić czy wszystko jest ok. Podczas USG usłyszałam, że płód jest martwy od ok. tygodnia. Jak to martwy, skoro jeszcze tak niedawno słyszałam serduszko mojego maleństwa? Mój świat nagle runął. Czułam jakby umarła cząstka mnie. Szukałam odpowiedzi dlaczego tak się stało, co zrobiłam nie tak, obwinialam się. Długo dochodzilam do siebie. Nie chciałam już kolejnego dziecka bo nie chciałam znowu przez to przechodzić. Ale po jakimś czasie zmieniłam zadnie i zaczęliśmy się ponownie starać. Przez rok nie mogłam zajść w ciążę. W pewnym momencie pogodzilam się z tym, że już nie będę miała dzieci. Nieoczekiwanie za jakiś czas zaszłam w ciążę :-) :). Córcia ma teraz 1.5 roku a ja spodziewam się kolejnego dziecka. Wiem że jest Ci ciężko i z całego serca Ci współczuję.
ŚCISKAM CIĘ MOCNO. :-) :)

reklama
Mamcik6 Nie dziekuje By niczego nie zapeszyc ....
Ale czasem to jest silniejsze ta obawa ...
Ale dziekuje za Wsparcie :*

Witam :) nie wiem czy mogę dołączyć ale temat wprost dla mnie. Mam 38 lat jedna córkę w wieku 9 lat, parę poronien za sobą i w zasadzie zamknęłam juz temat dzieci a tu gdy już tylko spodziewałam się menopauzy ( w mojej rodzinie pojawia się dość wczesnie) odkryłam ze jestem w ciąży. To zapewne wczesny etap ale jestem totalnie przerażona Drogie późne mamy powiedzcie mi jak to u was było? Czego mam się spodziewac? Jak okiełznać te wszystkie emocje ...

Witam :) nie wiem czy mogę dołączyć ale temat wprost dla mnie. Mam 38 lat jedna córkę w wieku 9 lat, parę poronien za sobą i w zasadzie zamknęłam juz temat dzieci a tu gdy już tylko spodziewałam się menopauzy ( w mojej rodzinie pojawia się dość wczesnie) odkryłam ze jestem w ciąży. To zapewne wczesny etap ale jestem totalnie przerażona Drogie późne mamy powiedzcie mi jak to u was było? Czego mam się spodziewac? Jak okiełznać te wszystkie emocje ...
Witaj Ania. My tu chyba wszystkie juz po 40 wiec nie wiem czym się martwisz ;) A tak na poważnie - dla mnie też z początku to był szok, ale z każdym dniem jestem coraz szczęśliwsza. Głowa do góry i spokojnej ciąży :)

Witaj Ania. My tu chyba wszystkie juz po 40 wiec nie wiem czym się martwisz ;) A tak na poważnie - dla mnie też z początku to był szok, ale z każdym dniem jestem coraz szczęśliwsza. Głowa do góry i spokojnej ciąży :)
Oj martwię się porostu wszystkim dużo za mną utraconych ciaz wiec ciąża sama w sobie nie kojarzy mi się z czymś miłym. Wtedy byłam dużo młodsza wiec jakie szanse mam donosic teraz? Jeśli już się uda to czy ja znajdę siłę na odchowanie malucha w tym wieku? Ja już zamknęłam etap macierzyństwa, poukładalam swoje życie i teraz totalna rewolucja

Hej Kobietki....Kochane az mi brak słow....mogę sobie tylko wyobrazić co czujecie po stracie kruszynek...bardzo,ale to bardzo Wam Kochane współczuje....nie chce dodawać więcej niż poprzedniczki bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie chce zadnej z Was urazic...
Aniu witaj :) jak milo ze kolejna ciezarna do nas zawitała :)
Kobietki a u mnie 3 dni do @...zero odczuc bo jak wcześniej pisałam odpuściliśmy...jedno co mnie meczy to fakt ze od jakiegoś czasu zaraz po owu bardzo bolą mnie piersi ze az wytrzymać nie mogę...stanik bardzo uraza a bez niego raczej nie daje rady bo mam spory rozmiar biustu...prolaktynę mam w normie...co Kochane myślicie o tym??? czym to może być spowodowane? zawsze taki ból miałam kilka dni przed @ -teraz zaraz po owu. ...

Oj martwię się porostu wszystkim dużo za mną utraconych ciaz wiec ciąża sama w sobie nie kojarzy mi się z czymś miłym. Wtedy byłam dużo młodsza wiec jakie szanse mam donosic teraz? Jeśli już się uda to czy ja znajdę siłę na odchowanie malucha w tym wieku? Ja już zamknęłam etap macierzyństwa, poukładalam swoje życie i teraz totalna rewolucja

Ja nie mam doświadczenia w poronieniu- ale są tu dziewczyny co mają w tym temacie dużo do powiedzenia. Co do siły - tez zadaje sobie często to pytanie - czy będę mieć sile. Cóż musze mieć siłę i tak się nastawiam do tego wszystkiego. Mój mąż też bedzie musiał pomagać i jakoś razem damy rade;)

Cieszyc sie ciaza I modlic by bylo wszystko ok .Tez chcialabym miec tyle lat co Ty I rozum ten co mam teraz.Zycie mam prZyniesie scenariusz taki co niby gdzies tam many zapisany .Przepraszam za ton wypowiedzi ale dzis jest mi jakos ciezko I przyznac do mojej starosci.Dzis mi o tym przypomniala najblizsza mi osoba

Hej Kobietki....Kochane az mi brak słow....mogę sobie tylko wyobrazić co czujecie po stracie kruszynek...bardzo,ale to bardzo Wam Kochane współczuje....nie chce dodawać więcej niż poprzedniczki bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie chce zadnej z Was urazic...
Aniu witaj :) jak milo ze kolejna ciezarna do nas zawitała :)
Kobietki a u mnie 3 dni do @...zero odczuc bo jak wcześniej pisałam odpuściliśmy...jedno co mnie meczy to fakt ze od jakiegoś czasu zaraz po owu bardzo bolą mnie piersi ze az wytrzymać nie mogę...stanik bardzo uraza a bez niego raczej nie daje rady bo mam spory rozmiar biustu...prolaktynę mam w normie...co Kochane myślicie o tym??? czym to może być spowodowane? zawsze taki ból miałam kilka dni przed @ -teraz zaraz po owu. ...
Ja tam nie wiem bom ciemna w tym temacie.Kibicuje Ci bo wiem Ile przeszlas bo tu juz troche jestem to Twoja historie znam.Pozdrawiam

reklama

cześć Aniu - najważniejsze aby ciąża dobrze się rozwijała a reszta już sama przyjdzie. ja zostałam mamą pierwszy raz jak miałam 40 lat . gdybym miała możliwość oczywiście chciałabym aby to było wcześniej ale życie różnie się układa . byłam pewna, że jeżeli uda mi się mieć dziecko to będzie jedynak no bo jak w tym wieku - brak sił , energii itd. i jest w tym trochę prawdy, że nie zawsze ta siła jest. Ale wiem, że młodsze mamy przechodzą przez to samo. Ale patrząc codziennie na nasze cudowne dziecko - nie zawsze grzecznego aniołka :)D:D) postanowiliśmy mieć jeszcze jedno :D i za trzy miesiące dołączy do nas córeczka. Ta ciąża jest trudniejsza i bardziej męcząca zwłaszcza , ze trzeba zajmować się szalejącym maluchem . Czasami jestem naprawdę zmęczona. Ale jak wyobrażam sobie to nowe maleństwo , naszą rodzinę całą czwórką to bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać tego momentu. Głowa do góry . My kobitki jesteśmy silne i zawsze damy radę :D

Do góry