Witam Was dziewczęta
Nadrabiam zaległości w czytaniu bo nie zawsze mam czas ze względu na to, że urządzamy pod podstaw nasz dom i pewne rzeczy chcę ustalić i załatwić jeszcze przed porodem ... Cieszę się, że nasze grono się powiększa
Witajcie Mamcik6 i LinaEwe76
Gratuluję ciąży i życzę Wam aby przebiegała wzorcowo i aby Wasze dzieciątka zdrowo się rozwijały.
Mamcik6 to strasznie przykre, że mąż nie wspiera Cię i nie uczestniczy w tak ważnym dla Ciebie i całej rodziny momencie ... Właściwie nie chce wziąć odpowiedzialności za ciążę, a przecież on też w tym uczestniczył. Nie wiem jak Ci pomóc, jedyne co mi przychodzi do głowy to może powinnaś namówić męża na jakaś wizytę u specjalisty od rozwiązywania tego typu problemów? Jakaś terapia małżeńska? Czasami ludzie nie potrafią rozwiązywać sami swoich problemów wtedy warto zwrócić się o pomoc do specjalistów, do psychologów, są poradnie rodzinne itp... Miejmy nadzieję, że jak maleństwo się urodzi to mąż zmieni zdanie i jego stosunek do dziecka zmieni się, tego Ci życzę i trzymam kciuki !
LinaEwe76 , Twoje życie zmieni się o 360 stopni i jestem przekonana, że na lepsze
To Twoja pierwsza ciąża i nie przygotowywałaś się na tę ciąże więc rozumiem Twoje początkowe obawy ale myślę, że ciąża to najlepsze co mogło Was spotkać. Jeśli chodzi o wiek to wcale nie jesteś stara, a całe życie jeszcze przed Tobą i pamiętaj o tym, że nie samą pracą człowiek żyje
My też mieliśmy poukładane, spokojne życie, ja mam dorosłą córkę, a teraz na własne życzenie będziemy musieli zaczynać od początku czyli od pieluch
Będzie dobrze !