reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Cześć, witam się dobrą wiadomością. Moja córeczka jest juz ze mną, urodzona w 38+1 tc, 2900, apgar 10. Poród SN, 12 godzin, męczący i dość bolesny, ale teraz już tylko pełnia szczęścia [emoji173]️. Dla przypomnienia mam skończone 42 lata i to moje pierwsze dzieciątko :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Cudna wiadomość, gratulacje [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć, witam się dobrą wiadomością. Moja córeczka jest juz ze mną, urodzona w 38+1 tc, 2900, apgar 10. Poród SN, 12 godzin, męczący i dość bolesny, ale teraz już tylko pełnia szczęścia [emoji173]️. Dla przypomnienia mam skończone 42 lata i to moje pierwsze dzieciątko :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
CUDOWNIE :) GRATULUJĘ

Witam Kochane. Czytam Wasze forum od jakiegos czasu .Mam 42 lata i 3 dzieci w tym bliznieta.Mieszkam w Uk.Zawsze chcialam miec obok siebie gromadke dzieci bo je poprostu kocham.Niestety mój mąz bał sie cały czas ze kolejne dzieci to kolejne bliznieta.Obecnie staramy sie o dzidzie kolejną i chociaz wiem ze bedzie ciezko chcemy sie postarac.Troszkę mnie podniosłyście na duchu ze to sie moze jeszcze udac....ahhh ten wiek....

pilotka dzięki za ciepłe słowa :) mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz... i w sumie chyba wszystko na to wskazuje bo czemu miałoby nie być? dzieci duże już, zdrowe i szczęśliwe, u boku facet, z którym "konie kraść", sytuacja finansowa ustabilizowana.... nic tylko cieszyć się macierzyństwem po raz kolejny ;) a ciepłe wyspy po 60-tce będę odwiedzać, trudno :p

Mańka super wieści!!! gratulacje! :D

Ansure strasznie mi przykro... rozumiem, że w związku ze zmianą "sytuacji rodzinnej" wstrzymujesz starania? naprawdę nie ma szansy żeby jakoś wszystko odkręcić?
z mojego strasznie poplątanego życia wynika jedno - nigdy nie mów nigdy (to dotyczy także obecnej ciąży), życie mnie tak bardzo potrafi zaskoczyć że trzymam się tej zasady i nie odchodzę od niej nigdy ;)
trzymam za was kciuki

annauelle
Kochana.... ty to już masz gromadkę dzieci :D u mnie teraz będzie trzecie a już mi się wydaje, że prawie na drużynę piłkarską uzbierałam ;) a tak serio to życzę duuużo powodzenia, ponoć wiek jest czynnikiem utrudniającym zajście, ale ja i wiele moich koleżanek jesteśmy dowodem na to, że to nie reguła (większość urodziła pierwsze dziecko mając 40 lub będąc po 40-tce, moja ciąża miała 0,0001% szans że się zdarzy i była ogromną niespodzianką...)

dorota
co u ciebie????

u mnie niestety bóle związane z kręgosłupem odezwały się po dłuższym czasie i boję się, że problem się będzie nasilał, a do września daleko... o_O
no nic, jakoś trzeba przetrwać... ;) najwyżej będę leżeć i pachnieć a reszta będzie tylko drinki z palemką donosić :p

reklama
Hej:-)
Agutka - szczęściar z Ciebie. Nie bój się. Ciesz się tym szczęściem.

U mnie już po okresie....zaczynam od nowa:-( W 2dc zrobiłam badania prolaktyny i progesteronu. Prolaktyna 488,50 ulU/ml (górna granica), a progesteron po przeliczeniu na ng/ml 0,1997 (poniżej normy) ....jednego sporo za dużo, drugiego sporo za mało.....teraz już wiem czemu straciłam 4 ciąże:-(
Szkoda tylko że zmarnowałam prawie 4 lata, i trafiłam na lekarzy "bez myślenia" i sztampowych. Żaden nie pomyślał by zlecić mi badania.
W poniedziałek idę do ginekologa - endokrynologa....może nie wyrzuci mnie za drzwi ze względu na wiek. A jeśli nawet to na własną rękę będę przyjmować lek na obniżenie prolaktyny.
Z takimi wynikami mogę do emerytury próbować:-(

Do góry