reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka odplamiacz z biedronki jest też świetny :-D kupiłam z Lovely ale nie wszystko odplamia (była fajna promocja :-D ).
A propos lidla - są spodnie i kurtki przeciwdeszczowe na polarze i gumowce ocieplane. Całkiem fajne.
Netowe zakupy w zarze zrobiłam, teraz zapłaciłam talonem prezentowym (czy jak mu tam). Zostało mi jeszcze na następną wyprzedaż - już mam dwie rzeczy upatrzone :-D Ostatnio mnie "zabił" tam sweterek - nabyłam za 39,90 a wyjściowo kosztował 169.90
Dziewczyny mieszkające poza PL czy u Was też są takie dziwaczne proporcje ???? bo ja za każdym razem przeżywam szok.

reklama
Misia, Karol wazyl 15,16 prawie 2 miesiace temu. :sorry2: Kurteczki w Lidlu widzialam, butkow niestety nie...

Zoyka, ja zawsze zapieram mydlem. Namydlam i zostawiam na kilka godzin, potem w pralke dopiero. Nie wszystko schodzi, ale jak tak nie zejdzie to juz nie zejdzie. Ostatnio Cienem zapieralam Karola dres upaprany smarem i zeszlo w rekach. :szok:

Moje dziecko melduje zlane majty - przychodzi i wrzeszczy "sikaBA" = sikawa. I faktycznie jest zlany.

Helo, tęskniłam! :sorry2:

Pierwszy etap przeprowadzki zakończony, ten tydzień mam luźniejszy (tzn siedzę w robocie raptem do 18 i nie wracam tam po zaśnięciu Kacpra:no:) więc trochę Was nadrobiłam :-) Od przyszłego tygodnia znów jazda bez trzymanki, ale tak szczerze... lubię to:-D Lubię jak coś się dzieje, jak projekt nabiera kształtów, jak rozwiązują się pojawiające się problemy itp itd... :-D
Majuska - tekst trochę przydługi, ale bardzo mi się podoba i się pod nim podpisuję :tak:
azula, Zoyka, axa - przepiękne macie córy!
Ollena - z Patryka rośnie niezły przystojniak! Co do smoczka - mam takie samo zdanie jak Zoyka, ale skoro Mia lubi, a Tobie nie przeszkadza... :tak:
Zoyka - ja jestem fanką Ariel Proffesionala, nie ma plamy, której nie potrafiłby usunąć, zdecydowanie polecam:tak:

aaaaa!!!! Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe, coraz bliżej mi do tytułowych 40tek :-D:-D:-D

W urodziny też wyrabiałam nadgodziny, więc Kacper wpadł do mnie pomóc mi z telefonami i przetestować niezadeptaną jeszcze przez pracowników wykładzinę:-D
Zobacz załącznik 580710Zobacz załącznik 580708

Pyza na balkonie :-)
Zobacz załącznik 580709

Azula - kosztuje grosze. Złotówkę może dwie.

Misia a jak wygląda albo jak się nazywa ?

Gdzie Ty takie promo łapiesz ?

Majuska - uwielbiam takie nowatorskie rozwiązania w zabawach z dziećmi.

Andzike - pracusiu. Witaj znowu. A Kacper przecudny !

Ten Twoj Ariel plamy po marchewce tez spiera w temp. 40 stopni ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Andzike - nie lubie ariela - mam 90% i się zastanawiam co z tym zrobić :-(
Widzę, że Kacper postępy robi w tuptaniu :-D ciesz się że jeszcze nie wystartował bo potem nie dogonisz.
Zoyka ja już dawno postulowałam, żeby ubierać dzieci pod kolor obiadu :-D My np. mamy koszulkę do buraczków :-D
a zakupy w regularnych sklepach - rajty były przecenione z 40 zł :baffled: koszulka nie pamiętam z ilu :baffled: teraz czekam na spodenki za 22.90 (z paskiem) za sam pasek płacę 29.90 :wściekła/y:
Majuska czekam aż Kubula będzie ciut większy bo teraz ma etap kolejki i destrukcji :-D a z rysunków - sztuka linearna i kółka ... no usiłowanie.

Oj dziś był ciężki dzień. W nocy mały ze trzy razy robił pobudkę (chyba następna trójka chce wyjść), a rano ciężko było wstać. W pracy mały płakał, bo był zmęczony, ale mąż odwiózł Alinkę do szkoły i przyjechał do nas, to jedno zajęło się dzieckiem, drugie robotą. Potem szybko robienie obiadu (w tym czasie Kuba sie zdrzemnął) potem po Alinkę do szkoły (poszliśmy wszyscy na spacerek). Potem zjedliśmy obiad, druga drzemka Kuby, potem trochę na dworze pobyliśmy i do spania. W międzyczasie jeszcze dwa prania i tak poniedziałek zleciał.

Kuba coraz częściej i coraz śmielej próbuje swoich sił w chodzeniu. Póki co max. 3 kroki robi, a potem następuje pad kontrolowany. Poza tym mój synek bardzo ładnie bawi się autkami, tak, że oprócz piłek i balonów, doszły jeszcze klocki i autka.

Ostatnia edycja:
Andzike wykładzina faktycznie jeszcze niezdeptana;-):-),a Kacper fajnisty zreszta jak zwykle:tak:No to Zoyka ku Lidlu się udam .Czasem właśnie mam plamy różne i czasem to jakoś mimo zapierania namaczania nie maja chęci opuścić łez padołu czyli ubioru dziecięcego i co nawet nie bardzo gratisowo to komuś dać:no:czasem taki łach jako ściere jeszcze używam ale np fajne body tzw mięsiste porzadne z Nexta to wolałabym doprać niech jeszcze komuś posłużą:-DKatrina u mnie na porzadku dziennym to jest nocnym jest 3 pobudki i wcale jakichkolwiek kłów nie widze aż strach się bać jak zechcą się przebijać:angry::rofl2:

reklama
Hej,
Zara ma przeceny 2 razy w roku, terminy mozna sprawdzic w necie wpisujac w wyszukiwarke ;-) Poczatek lipca i zaraz po BN chyba. Przez neta warto polowac szczegolnie na poczatku bo jest wszystkiego duzo. W sklepie nie zawsze jest wszystko a juz pozniej w necie sa ogromne braki a dana rzecz mozna dorwac w sklepie ;-) No i u nas tez sa przeceny ale mi sie nie chce grzebac w doroslych rzeczach, w dzieciecych jak najbardziej bo nie ma tego duzo i zawsze cos upoluje. Choc ostatnio widze, ze Zara ma tansze bluzki dla dzieci jak np. H&M albo w tych samych cenach wiec sie nie zastanawiam tylko biore. No i buty maja swietne, teraz Mii planuje kupic trampki na jesien i drugie na zime, botki maja cudne dla dziewczynek.

Zoyka, Andzike jak to smoczek nie pasuje? ;-) a co tu do pasowania? ;-) ja moge dobierac opaske do ubrania ale nie smoczek, niech se doi ile chce, byleby nie do 18tki ;-)

Azula dzieki, pomysle nad zyczeniem :-)

Amelka sliczna i Kacper superowy!
A co Wy z tym, ze jak dziecko zacznie chodzic to jest hardcore? ja tak jak i przy Patryku tak przy Mii odzylam jak zaczela chodzic... nie nosze tyle, nie zdziera kolan na betonie, czubkow butow i wreszcie nie musza za nia biegac krok w krok :-)

U nas dzis upal, nawet wiatru 0!

Katrina Kuba jeszcze spi 2 razy dziennie?!

Mia tez 3 noce juz budzi sie co chwile z placzem albo jeczy, wszystkie 3 na raz ida :angry:

Ostatnia edycja:
Do góry