reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka, oddaj do sklepu po prostu. Jakis szit, skoro dziecku przez glowe nie mozna przelozyc.

W temacie smoczkow i innych, Karol smoczka juz nie uzywa (HURRAAAA!), ale kiedy idzie spac obowiazkowo musi dostac "kocyka". W lozeczku to kolderka, w poludnie to kocyk, ktorym nie musi sie przykryc, ale musi go miec na piersi i przytulic. JEsli spi w naszym lozku, ja "robie za" kocyk, a on jest skuteczniejszy od rzepa.

reklama
A moja mynda dalej na poziomie onomatopei i pojedynczych slow. Czesto dziwnych. I zauwazylam, ze czesto powtarza kazde slowo, mowi np. "kotekote" i to jest "kotek".

do rozgadania to mu daleko :-D ale nie myślałam, że więcej niż dwa wyrazy powie na raz :-D
Zoyka zaskoczyłaś mnie espritem bo Kubula ma ich kilka bluz i nigdy nie było takich jaj - albo było zapięcie z na ramieniu albo dość spore wycięcie.
Kłaczku - Kubula miesiąc temu ważył 10.600 i sądzę że nadal tyle waży :-D
Kupiłam mu dziś kolejkę - Tomek i przyjaciele - wagonik na baterie + tory no i mam dziecko z głowy. Helikopterem blokuje tory, wykoleja pociąg itd. ... Jeździ po stole, kanapie, lapku ........ torach też :-D Oświetla tory, tunel :baffled:
Azula no zara tania nie jest - udało mi się kupić na ciuchach sweterek i jedną bluzę a tak to przecena. Jedyne co kupuję w pierwszej cenie to paski do spodni :baffled: Zobacz na przecenie bo dziewczęcych ubranek było całe mnóstwo w fajnych cenach. Ostatnio kupiłam Kubuli koszulkę za 9.90 i rajtki po 5.90 dla dziewczyn ode mnie z pracy.
Kubuli ulubione słowo to KÓŁKO :-D i jeszcze :-D

Misia ja nawet nie wiem gdzie u nas w pobliżu jakis sklep zary mają:-(.Amelka mówi dość dużo jak na swój wiek ale tez nie więcej niż dwa słowa np mama choć ,autko jedzie ,chał am(pies je )itp.Więc gratki dla Kuby za rozbudowe zdanka.Ollena for yu z dzisiaj + rybka może komuś spełni życzonko;-):-) 100_1708.jpg100_1695.jpg100_1714.jpg

Załączniki

• 100_1708.jpg
    100_1708.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 49
  • 100_1695.jpg
    100_1695.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 53
  • 100_1714.jpg
    100_1714.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 47
a ja zrobiłam odkrycie roku. Julka ubabrała bodziaki ( sztuk 3) rozlanymi cienkopisami z Biedronki. Różowy kolor i zółty się sprały a granat za diabła nie chciał. Próbowałam Vaniszem , i prałam 3 razy w proszku. I nic. Teraz zamoczyłam i wzięłam to mydło Cien z Lidla. Odeprało się !!!!!

reklama
Zoyka ile to kosztuje moze w końcu karne sie do tego naszego niedawno otwartego Lidla jak odpiera trudne plamy to czasem mi się by przydało:tak:

Do góry