reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

hej,

Wrzucilam zdjecia zeby pokazac efekt cienkopisów z Biedronki.

Julka zawsze miała bujne włosy. Teraz ma niefajne bo jak dla mnie za długie i nie wiadomo co z nimi robić. Włażą do oczu i jedyne co jest sensowne to kitka na czubku albo dwie . Spineczki spadają. Mam ochotę skrócić Julce włoski i zrobić grzywkę :)

Z myciem była jazda od zawsze. Zawsze ryczy przy spłukiwaniu ale juz się przyzwyczaiłam. Są długie i tylko po J&J się nie plączą.Po Nivea Baby był koszmar bo robiły się kołtuny w myciu.

reklama
Andzike WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO I NAJPIĘKNIEJSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!! 100 LAT!!!

Ollena - pies z takim zadem to kaleka, po prostu.

Dwie scenki z dziś:
1) wybraliśmy się do H&M, bo tylko tam mają gładkie czarne skarpetki dziecięce (skądinąd nie mieli tym razem). Wchodzimy, ja z rozdartym nieco Maksem na rękach i mówię do Adama " Bachory to tu chyba na górze mają" Na co wtrąca się stojący przy schodach ruchomych ochroniarz i z szerokim uśmiechem mówi "tak i szarańczę też!!!!"
2) wychodzimy z galerii handlowej na parking. Nagle słychać dźwięk silnika inny niż wszystkie. Maks zamiera w oczekiwaniu. W nasze pole widzenia powoli i majestatycznie wtacza się Harley - czarny i chromowy i skórzany, a moje dziecię drze z piskiem w tamtą stronę i podziwia to zjawisko z wyrazem religijnego uniesienia na twarzy, a oczy ma wielkie jak pięciozłotówki, a jak pan od Harleya dochodzi do wniosku że się przestawi kawałek dalej i ostrzega, że ryknie i "żeby się maluch nie przestraszył", rzeczony maluch reaguje na ten ryk jakby się do niego archanioł odezwał i biegiem goni zjawisko, żeby jeszcze się pogapić ( muszę ze wszystkich sił trzymać, żeby nie próbował dotykać)... Chyba zaczynamy zbierać na Harleya.

Flo scenki piękne, uśmiałam się:-D

Ollena fakt, labki też są i to kolejna rasa , którą zaczyna sie "masakrować" mieliśmy w schronie multum tego, wszystko do resocjalizacji, popsute:sorry2:, póki co nie kombinuja przy budowie, postawie, ale np. mnóstwo labkow ma róznego rodzaju alergie, choroby skóry, zapalenia uszu, non stop takie do gabinetu przychodzą.
A na łańcuchu to i jamnika i yorka można wypatrzeć;-)

Flo no z harleyem to i Amelia by ocipła z zachwytu wszelkie motory ,traktory qady to jej żywioł ale jak uzbieracie młodemu na harleya to jak se go sprawi podeslę smokuśkę;-):-)Ollena nie wsio ludzie spapraja rasy mało modne sa śliczne właśnie w swej prostocie uwielbiam szpice niemieckie ,foksteriery,psy gończe tam faktycznie zwraca sie uwage nie tylko na wygląd zewnetrzny ale i na charakter.A labki jak i Yorki to psy na topie i one maja wielka szanse na "popsucie".Zreszta majuska chyba wie najlepiej i z rasowych w schronach to chyba dużo jest właśnie onków ,amstafów i labradorów może York jakiś stary i chory bo to małe więc mniej kłopotów

Nie cierpię ryku Harleya. U nas ostatnio to modne i wszyscy nowobogaccy kupuja ryczace motory i nagle są fanami ( mam takich znajomych, okazała się nagle że całe życie byli pasjonatami owych motorów. Znam ich z 15 lat i nigdy słowa o tym aż tu nagle..
Flo - ale jasno widać w którą stronę pójdą zamiłowania Maksa. Zacznij odkładać :)

Zobacz załącznik 580286

Zoyka - nie obcinaj włosków, tylko spinaj, grzywkę też. Jeśli Julka nie protestuje przy wiązaniu włosków, to zapuszczaj. Ja Alince tylko na samym początku ze dwa razy podcięłam grzywkę i odpuściłam, bo ciężko z tym było, a odrastała w błyskawicznym tempie. A z tyłu w tym roku po raz pierwszy podcięliśmy włosy, bo trochę długie były i jak to określiła, jak siada na toalecie, to ją po pupie łaskotały.

Flo - nasz też zaczyna wykazywać zainteresowanie motoryzacją, ale fascynację motorami wykazuje Alinka.

Zoyka oglądane Juleczki to czysta rozkosz! Piękna jest
Adi prawie roczniaczek ) 15.08.2013 023.jpg

Załączniki

• 15.08.2013 023.jpg
    15.08.2013 023.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Do góry