reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Hallo Kobitki!
Jako mama córki, i doświadczona mama 3 facetów, jestem w rozterce. Adi kończy za 2 tygodnie roczek. W domu wiadomo ma zabawki dla niemowląt, FP, itp
Moje pytanie do mam córeczek, a jest tu Was kilka, chciałabym zacząć kupować Adi jakieś babskie zabawki, ale nie wiem od czego zacząć, czy już lalę można kupić. Podpowiedzcie coś :-)
Jeżeli chodzi o odpowiedzi typu, że teraz jest równo uprawnienie, że dzieci bawią się wszystkimi zabawkami, to ja to rozumiem, Adi męskich zabawek rozwojowych ma full, teraz chce żeby miała wybór, i w jej pokoju były tez babskie, przecież nie mogę jej ograniczać do męskich tylko, prawda:rofl2:
Ollena co młodej już babskiego kupujesz, bo Mia chyba najmłodsza przed Adi :-)

Axa, a czemu nie, lalę możesz kupić jasne, Paćka miała jakąs tam lalę, ale nie wiem , gdzie ona jest teraz:-D, nie widziałm u niej jajkiegokolwiek wzmożonego zainteresowania typowo dziewczęcymi zabawkami, miała naczynia rożne z plastikowymi imitacjami żarcia i bez rewelacji, w sumie to bawi sie nadal zabawkami uniwersalnymi ( klocki, puzle, rysowanki ), myślę, że warto zainwestować w fajne ksiązki, ostatnio tu prowadziłyśmy dysputę na ten temat:-)

Axa ja mam syna ale laski ode mnie z roboty mają dziewczynki więc mam zabawki dla dziewczynek na bieżąco (przedział od 14 miesięcy do 14 lat) lalka jak najbardziej, klocki ale w dziewczyńskich kolorach, naczynia ale po 2 roku życia i atrapy żarcia też :-D Pamiętam, że koleżanka z pokoju swej córce na roczek kupiła ekspres :-D Ładnie grał :-D Następnego dnia po wręczeniu wyjęła baterie :-D Przy zakupie kasy sklepowej baterie wyjęła od razu :-D
Potem te koszmarne monsterki i kucyki różne :-D

Julka na roczek dostała między innymi "Garnuszek na klocuszek". Bawi się tym prawie codziennie do teraz , próbuje nucić piosenki ,a jak jest melodyjka to kreci główką w jej rytm. Zabawka trafiona u nas.

z tym pluszakiem się nie rozstaje . Wychodzi z nim na spacer, rano jak idzie do Babci bierze go ze sobą, spi z nim.

Ale fakt, jest fajny, Taki płaski (świetnie sluzy jako poduszka) , miły, modalny i ma duszę .

Smiki, Babyplush, Pies, maskotka, 25 cm - Smiki - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczynki!
Melduje się na szybko i...wracam do pracy:(
Caly ten tydzien mam przechlapany,jezdze do pracy rano,wracam ok.18,sprzedzam czas z Kacprem,a jak on idzie spac to wracam do roboty...
Jak mi zaplaca nadgodziny to będę bogatym czlowiekiem :D
Milego dnia,wroce do Was na pelen etat jak tylko mi się chaos w pracy skonczy!

No to ładnie rypiesz kochana, niech płacą, niech płacą i płaczą:-D

Andzike z okazji urodzin przyjmij najserdeczniejsze życzenia, oby sie spełniało wszystko co sobie wymarzysz:-)

Nie ma to jak się w sierpniu urodzić, pod znakiem Panny, najlepszy znak:-D

I dalsza część fioletu dla Ciebie :

fioletowe-kwiaty-platki.jpg

wpadnij wieczorkiem postawić jakąś wódeczkę :tak::-D

Tymczasem i ja do roboty spadam:sorry2:

Załączniki

• fioletowe-kwiaty-platki.jpg
    fioletowe-kwiaty-platki.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 28
hełoł :-)
Andzike CAŁUSKI urodzinowe, mniej rypania więcej Kacprowania :-)
A u nas pogoda jesienna - czas wezwać pana od kotła c.o. by zrobił przegląd i uruchomić bestie - pożeracza gazu.
Idę ogarniać chałupę, wieczorem tuptamy ze znajomymi do kina a potem na jakąś małą wódeczkę.

reklama
Dzień dobry .

Andzike
wszystkiego najlepszego , spełnienia marzeń, zdrowia , słusznych decyzji, prawdziwych przyjaciół. Zobacz załącznik 580215

Już wiem czemu dzieci gdy idą wcześnie spać budzą się w nocy. Są głodne. Julka spałą od 19 ale o północy przybiegła do nas. Dostała butle mleka i poszła spać.

U nas już od rana były dwa kupiszony. :szok:

Kupiłam w Biedronce cienkopisy. S:Liczne, w sześciu fajnych kolorach. Julka fajnie nimi rysowała. Dzisiaj się wylały. NA Julkę i na dywan....

Zobacz załącznik 580225Zobacz załącznik 580226

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry