reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Adi boska , i nie w różowościach:-D

Byliśmy na kolejnym placu zabaw, super zabawa, oczywiście Paćka kilka razy została nazwana chłopczykiem:sorry2:, ale dziś miała prawo, bo była mocno na czarno ubrana:-D Hitem okazało się jeżdżenie po Leclerku koszyko-samochodem Little Tikes, oczywiście zakończone sceną histerii przy kasie:-D Pogoda się nam zesrała, zimno i wietrznie jest:sorry2:
Zoyka, a ciekawam jak Julka znosi zabiegi przy włosach, czesanie, upinanie ??

reklama
Hełoł :-)
Flo ja muszę zacząc zbierać na lokomotywę także i tak masz lajcik :baffled: Nie widziałam nigdy czarnych skarpetek w H&M - kiedyś kupiłam szare (takie stalowe wręcz) ale czarnych niet. Musze zaatakować panią w sklepie.
Zoyka - podetnij Julce końcówki ale żadnej grzywki - dopiero się będziesz irytowała - Kubla ma a ja mam wkurzenie bo trzeba to podcinać non stop.
Byliśmy wczoraj na nowym Allenie: Blue Jasmine - słodko - gorzki, ale oczywiście warto obejrzeć.
Z Kubula została Pani Ala, nie widziała go miesiąc i stwierdziła że baaardzo urósł :-D aż mam ochotę to zmierzyć tylko jak przy jego ruchliwości :baffled:
Axa - słodka Adi :-) i nie rószoffa :-D

Cześć w pierwszym dniu wrześna.

U nas zimno i wieje. M pojechał po coś słodkiego a ja biorę sie za obiad.Nudy.

Axa - Ada przecudna jest. Taka słodka i radosna. I modnisia z niej.

Co do włosów to bardzo nei lubię dziewczynek albo dziewczyn w za długich włosach. Wyglądają wtedy na niezadbane i cienkie a rodzice często zapuszczają bo niby długie to fajne. Uważam z,e lepiej jak sa krótsze a wyglądają na gęstsze. Katrina dobrze zrobiłaś ,ze podcięłaś Alince włoski.

Misia zmierz go przez zabawę. Kładę Julkę na dywanie i dosuwam głowę do kanapy i za nogami zaznaczam wygłupiając się . Wtedy mierzę odległość od kanapy do zaznaczenia.

Miajuska. Dobieranego jej nie robiłam. Czesanie znosi dobrze bo jest przyzwyczajona. Kitki daje sobie robić bez problemu. Najgorzej z myciem. Jak am z tyłu związane to tak trzęsie głową żeby poddało.

Zoyka zmierzyłam przy ścianie tylko że jest listwa przypodłogowa ale odnoszę wrażenie, że ma ok 92-93 cm :-D Po ubraniach nie dojdę bo Kubula ma dziś np na sobie spodenki dresowe z nexta na 74 :-D (do kompletu była bluza i koszulka, w których nie chodzi od roku bo za małe) i bluzę z GAPa na 2-3 lata :-D, która ma już za krótkie rękawy :-D a wg mnie i next i gap mają dużą rozmiarówkę.
A warkoczyki ? warkocz ? opaska, żeby włoski nie leciały na twarz ?

Zoyka - Alinka ma bardzo grube włoski (znaczy się gęste), mimo, ze przedtem nie były obcinane. Tyle, że bała się, że jej do toalety będą wchodzić. I nigdy nie chodzi z rozpuszczonymi włosami, bo nie lubię jak włosy wchodzą wszędzie, np. do jedzenia, nie mówiąc o tym, ze strasznie sie kołtunią i potem jest problem z ich rozczesaniem.

Ostatnia edycja:
Adi jak zawsze z ogromnym uśmiechem to chyba bardzo radosne dziecko:-)Zoyka te Julciowe włoski sa śliczne i jak na razie chyba nie za długie by ci chudo wyglądały;-)ale roboty przy nich nie zazdraszczam:no:Amelia chyba też urosła bo jakos często odkładam dość sporo ubrań do kartonu:-(i mi ciut żal bo w niektórych ciuszkach ją ze 2-3 razy widziałam np takie fajniusie ogrodniczki cieplejsze wiosna przydługie ,a teraz wyladowały w kartonie bo za krótkie ,a latem nie było okazji by pochodzić.U nas rano padało teraz jest wzglednie jeszcze po mleko za chwile idę .No niestety coraz cześciej będa krótkie i deszczowe dni:-(

misia widze teraz na Mii jaka Gap ma zanizona (?) rozmiarowke. Mam kilka rzeczy 12-18 i sa na styk. Teraz kupilam legginsy w tym rozmiarze (te w grochy) i jeszcze kilka tygodni beda za male, teraz sa mocno na styk a kupilam w Next 12-18 i sa dlugie, beda jeszcze na troche. Bluzy Gapa maja dlugie rekawy a krotkie sa ogolnie. Mam taka bluze/tunike 18-24 i jest juz za mala :( tzn rekawy dobre ale za krotka.. Bede u nich kupowac chyba na 2 lata..

Azula pokaz Amelke!

Przypominam ze dzis Przepis na zycie!!

reklama
Ollena nie wiem sama - bo faktycznie w tej bluzie rękawy są za krótkie a w drugiej (inny fason) za długie. Moje ulubione spodenki i spodnie też całkiem długo mu służyły. Ale bluzy z długim rękawem to już różnie.
Co robisz Azula z ubrankami Amelki ? Spakowałam karton ubranek Kubulowych i muszę się teraz zebrać, żeby je wysłać do znajomego.
A w ogóle to padł mój ostatni bastion, ma świątynia dumania :-( Czytam sobie Obłęd 44 a tu ... puk, puk, puk i wkracza Kubula... a teraz zjadł trzy kawałki ciasta marchewkowego i padł przy mie na kanapie oglądając świnkę Pepę. Ciekawe czy dośpi do rana.

Do góry