reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

m.in. strony o pieluszkach:
Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła
Eko - przewijanie - GreenPig

a że mam sklerozę: Ubranka dla dzieci – Endo
mieli fajne wyprzedaże, zamówiłam kilka rzeczy - dostawa szybka, a ubranka są z bardzo dobrej jakości bawełny - jeśli macie ochotę coś zakupić to polecam.
I chyba najważniejsza rzecz: sprawdzajcie uważnie koszty przesyłki, leżaczek - bujaczek który wg ceneo był najtańszy w sieci, po wrzuceniu do koszyka i doliczeniu kosztów przesyłki za pobraniem (przy przelewie zresztą też) okazał się droższy niż w najdroższym sklepie stacjonarnym...

reklama
Witam się poniedziałkowo, dzięki, Kochane za słowa współczucia. Teź myślę,że najważniejsza teraz jest moja Córcia. Wierzę, że i Wam się wszystko uda. Iwoneczko, za Ciebie szczególnie się modlę. Sama mam w niebie dwa Aniołki. Będzie dobrze:)

Dzięki Misiu za cenną uwagę o kosztach przesyłki :)
Z pieluszkami to kiedyś w porannym programie TVN słyszałam (no właśnie Reni Jusis - ale ona trochę za bardzo radykalna jest - kurczę ona polecała podpaski wielorazowego użytku - no bez przesady ;)) i zainteresowałam się, ale na razie to nie jestem zdecydowana. Na pewno jednorazowe są wygodniejsze, bez dyskusji :) Jeszcze zobaczę - możliwe, że będę i takich i takich używać w zależności od sytuacji.
Gosiu, nie miej wyrzutów sumienia - apap można w ciąży przecież, mnie parę razy tak głowa bolała i nic nie pomagało a apap pomógł. Myślę, że dobre samopoczucie mamy jest bardzo ważne dla maluszka a leki są po to, żeby w razie konieczności sobie pomóc.
A zabawek na razie nie mam żadnych :szok: Co za mama ze mnie...

Czesc dziewczyny, ja tylko na chwile, bo mam w pracy kupe roboty a juz mi zlecialo pol godziny na czytaniu postow z weekendu. Ale jestescie gadatliwe.

Marzenko - moja mala tez nie chciala jesc z piersi. Formula jej nie dokarmialam, ale sciagalam i dawalam z butelki, i przez pierwsze dwa miesiace to chyba tylko tak jadla, jak podrosla to chyba nie bylo jej juz tak trudno jesc z piersi to sie przestawila. Jak bedziesz kupowala smoczki do butelek, to szukaj takich co maja malenkie dziurki, zeby wolno lecialo. Niech sie dziecko troche napracuje, zeby wlasnie sie nie nauczylo ze z butelki to duzo latwiej.

misia - witaj, widze ze nieduzo ci juz zostalo. Z tymi zabawkami to jest smiesznie, moja mala miala chyba z piec zabawkowych telefonow, ale i tak sie za prawdziwy lapala. Czlowiek nakupuje roznych swietnych zabawek a dziecko potem najbardziej chce sie bawic tekturowym pudelkiem albo wiertarka tatusia, he he.

Gosia - moja kumpela uzywala wielorazowych pieluch. Sa to jakies takie majty czy cos i maja wkladki ktore sie wymienia, te wkladki sie pierze. Ja uzywalam i dalej na razie uzywam jednorazowych, powiem szczerze ze z wygody, bo oboje pracujemy z mezem na pelen etat wiec kto by to mial prac. Tez najbardziej lubilam pampersy, ale jak mala podrosla, tak ok 2 roku to sie przestawilismy na huggies, bo dla starszych dzieci te byly lepsze.

A ja poszalalam i kupilam ubranka dla siebie :-). Mialam nie kupowac, ale mam jechac w delegacje no i wlasciwie to nie mialam nic co by sie nadawalo zeby nalozyc do biura. To kupilam sobie dwie pary spodni, jedne dlugie drugie capri, pare bluzek i sweterek. Dla dziecka mam tyle ze dla dwoch by starczylo a jeszcze dostalam dodatkowa torbe od kolezanki.

Witajcie Kochane ;-)

Ale zaszalałyście - trzy strony na naszym forum doszły od wczorajszego wieczora haha :) Ja miałam troszkę zabiegany dzień od rana , chociaż w pracy nie byłam, moja Nikola wyjechała na 2 tygodnie na wieś, musiałam Ją wyprawić.. i wiecie co , to zabawne-poczułam ulgę że trochę Jej nie będzie...ale tylko z tego względu,że przez ten czas nie będę musiała unikać patrzenia Jej w oczy i udawania,że nic się nie dzieje ....
laugh.gif
(że szykuje Jej się rodzeństwo) ...Zawsze to jakaś zwłoka hihih

Mam nadal mdłości,ale apetyt mi dopisuje ...tylko jak zjem, to zemdli a później już okej. Dzisiaj po przebudzeniu zrobiłam kawkę ..dwa łyki i do zlewu..no nie da rady, cholewcia ...już tak chyba zostanie do końca ciąży...
unhappy.gif
...

Alexandra śliczny ten Twój Oliver :)

Szczególnie serdecznie witam Iwonkę , cieszę się że coś dobrego spotkało Cię w moim mieście :) Ja mieszkam w nowej części Tych, starsza jest bez wątpienia bardziej urokliwa..:)

Basieńko jak Twoje nogi dzisiaj ? Mam nadzieję, że lepiej ..przypomniałam sobie ,ze moje w poprzedniej ciąży od 7 m-ca puchły masakryczne w upalne dni..

Tychy dzisiaj zachmurzone , jakaś śpiąca jestem, na razie Dziewczyny, zajrzę wieczorkiem to pewnie znów będę miała co poczytać Tutaj ;-)

Ostatnia edycja:
Wróciłam z wizyty, wszystko w porządeczku na szczęście, kolejna 10 sierpnia :)

Właśnie się u nas przetoczyła burza..strasznie w tym roku jest burzliwie:no:

Dziewczyny ja też troche poczytałam o tych pieluszkach wielorazowych i jednak wybieram Pampersy bo niestety te pieluszki trzeba prać i to pół biedy, ale trzeba je też gdzieś suszyć i długo bardzo schna , ja niestety mieszkam w małym mieszkaniu i juz bez dzidzi ledwo wyrabiam z suszeniem prania po 4 dorosłych osób, a co dopiero jak jeszcze dojdzie maleństwo:no: Stąd jednak Pampersy...chociaz dwójkę poprzednich na tetrówkach wychowałam:-D...Pampersy wtedy używałam sporadycznie :)

Basiu ...no właśnie z tą solą, jak tylko możesz to ogranicz do minimum jakiekolwiek solenie, powinno Ci to troche ulżyć w tych puchnięciach..

Asiu nieźle masz z tą kawą, pewnie tak będzie przez dłuższy czas, że nie dasz rady wypić :) Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę, natychmiast mnie od papierosów odrzuciło ( bo paliłam wtedy niestety ) ....zachodząc w kolejną dokładnie tak samo, nawet testu nie robiłam, bo wiedziałam, że to ciąża, no i jeszcze w drugiej ciąży nie znosiłam kalfiora gotowanego, potem znów mi smakował :)

...pare godzin mnie nie bylo a wy sie rozpisalyscie...hohoho...plodne jestescie moje kochane...:-)

majuska - super,gratuluje udanej wizyty !!!

my uzywamy pampersow...wygoda i jestesmy mega zadowoleni.z poprzednia dwojka tez uztywalam pampersow z ta tylko roznica,ze byly osobno dla dziewczynek i chlopcow a teraz wszystko unisex:o)))

wrocilismy z gimnastyki,oli robi postepy...tzn. asymetria staje sie coraz mniej widoczna i polubil prawa strone:happy:

u nas tez pogoda "pod psem"...zmoklam,make-up sie rozpuscil...ehhhhhhhhhhhhhhh

reklama
Do góry