reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

reklama
no mamuśki spałam 2 godzinki....ciurkiem, chyba mała poczuła braki drzemek z półwyspu:)
ale jak widzę to wszystkie chyba poszły z brzuszkami spać::))
rozpogodziło się u nas ładnie a jutro jedziemy z powrotem na półwysep:)
u mnie reakcje były dwie jak dwie córki:)
Ustaliliśmy z mężem że zrobimy kolacyjkę w domku i on powie no i było wesoło bo tak poważnie zaczął aż się młodsza pogubiła w scenariuszu i jak powiedział to nie złapała od razu i tak na starszą wymownie spojrzała a starsza jej bez ogródek że mały glut będzie w domu:) serio tak jak wytłumaczyła "po chłopsku" a mała strasznie się ucieszyła a Miśka dopiero po 5 minutach:) jest już dorosła i musiała sobie to w główce poukładać i to trzeba uszanować:) w sumie to ją rozumiem bo trochę świat licealistki się zmieni ale też bez przesady raczej na dobre!!! także Asiu wg mnie przygotuj się na różne scenariusze bo może być różnie ale finalnie to na pewno się ucieszy. Moje córy to już nie mogą się doczekać:)

ale Asiu doskonale cię rozumiem bo ja to zwyczajnie bałam się powiedzieć starszej:)
ale z perspektywy czasu to powiem że zuuupełnie niepotrzebnie:::))

ale się rozespałyście dziewczyny:))
a ja tu sama cały czas:)

Ostatnia edycja:
No dziewczyny, najstarsza to jednak chyba ja jestem, bo we wrzesniu skoncze 44....

Aleksandra - witaj. Jezeli nie masz nic przeciwko, mozesz powiedziec czemu Oli urodzil sie w 30 tc? Ja tak jak Gosia slyszalam ze starze matki rodza wczesniej. Moja corka urodzila sie prawie 3 tygodnie przed terminem, boje sie ze druga moze byc jeszcze wczesniej.

Bylam wczoraj u lekarza, wszystko ok, serduszko wali 152/min czyli w porzadku. No i z cala pewnoscia czuje kopniaki, wczoraj mala przywalila pani doktor w doplera, he he. Mam juz zaklepane usg genetyczne za 2 tygodnie, juz sie nie moge doczekac.

Gosia - pewnie imprezuja, w koncu piatek.

My dzisiaj idziemy na wesole miasteczko bo nam sie "w gminie" ustawilo i maja byc fajerwerki. Bylismy juz wczoraj, ale zabraklo czasu na oblecenie wszystkich karuzeli no i na przejazdzke wozem strazackim, a mala nam nie popusci. Juz od rana paple ze idziemy sie przejechac na smoku. Przez te wszystkie letnie atrakcje to moje dwuletnie dziecko chodzi spac o 10.

a to dobre Ewa rozbawiłaś mnie tą imprezą:)
ale powiem wam laski że jak urodzę już i się "wyslimuję" to trudno raz ale tak zabaluję że do rana:) i wina dużo wypiję bo lubię!!
i fajnie będzie...postanowiłam.

no chociaż ty Ewa się dołączyłaś:) ale masz imprezkę z tymi karuzelami uuuuu ale wiesz lepiej się nie chichrać bo dzieciaki będą to lata wspominały:)

Jestem, jestem :)
Mama u mnie była, kupiła mi kilka ciuszków, oczywiście w kolorystyce różowej ;) No, jakby tak chłopak się urodził, to by miał garderobę ;) Zjedliśmy razem obiad - fasola "mamut" PYCHA :) pogadaliśmy i odwieźliśmy mamę do domu.
Też Gosiu dzisiaj spałam w dzień, ale wcześniej, zresztą od trzech dni jakoś nie mogę przetrwać dnia bez drzemki, nie lubię spać w dzień ale nie dam rady, oczy bym musiała na zapałkach trzymać a w sumie po co? No to śpię...

Macie przeżycie z informowaniem starszych pociech:-). Ja takiego problemu czy nie-problemu nie mam, ale szczerze mówiąc to nawet chciałabym mieć ;) U mnie na razie potencjalny podmiot takich problemów siedzi w brzuszku ale wkrótce się zacznie ;)

Też czasem napiłabym się wina (np do obiadu) albo zimnego piwa dla ochłody, ale piję wodę z cytryną i lodem i trudno :tak:

Ewuś, superowo, że wszystko ok, na genetycznym na pewno też będzie :)

skąd wiedziałyście o tym spaniu??:-D:-D Przespałam całe popołudnie:-D:-D U nas od 2-3 godzin szaleje jakaś burza, kotłuje się i kotłuje i nie może odejść, nawet takim ostrym gradem waliło:-(

U nas pogoda spokojna, bez burz ale i bez upału. Widzisz Majuś, myśmy spały a dziewczyny gadały a teraz one śpią :)
Ja też powoli zbieram się do spania.
A wiecie, moja malutka już bardziej rozpycha się niż kopie ;) Ma coraz mniej miejsca :)

Kolorowych snów wszystkim i do jutra

Dzisiaj chyba taki dzien był do spania ja tez spałam od 16 do 19 nie mogłam usiedziec tak mnie łamało a malutka spała to skorzystałam

Ewcia czy to wazne ile masz lat wazne ze chcesz byc jeszcze mamuska a w tym wieku sie bardziej spokojnie do tego podchodzi sama widze po sobie

Mamuski ja tez zmykam spac zaraz trzeba korzystac póki mozna
Dobranoc kochane

reklama
Cześć Dziewczyny :)

Wczoraj miałam słaby dzień, w pracy zamieszanie, do tego pogoda (burze) i tez "muliłam" całe popołudnie i wcześnie zasnęłam.

Pisałyście o winku i piwku :).. i przypomniało mi się jak to w dniu, w którym zrobiłam sobie test, byłam też w sklepie i kupiłam ulubiony sok ananasowo-kokosowy do drinków .....Więc najpierw ten sok z myślą o zrobieniu drinka wieczorem, a później przypomniało mi się jak brałam prysznic wieczorem , to odkryłam że strasznie bolą mnie piersi. No to jak już miałam ten sok, to po chwili namysłu kupiłam test. Tego drinka już nie wypiłam .... :-D

Nie bez powodu się trochę boję Kochane jak moja Nastolatka zareaguje na wiadomość o rodzeństwie, bo już kiedyś pytałam Ją o to i prychnęła : "mamo, no co Tu oszalałaś :wściekła/y: , nie-nie chcę " ...Nie pisałam Wam wcześniej , Nikolę mam z pierwszego małżeństwa, mój obecny mąż ma też 16 letnią córkę, między naszymi dziewczynami jest różnica 2 miesięcy.

Dzisiaj w Tychach po wczorajszym pochmurnym całym dniu od rana jest słonecznie , leżę jeszcze w łóżku i piję kawę, ale jej nie dopiję ..jakiś dziwny ma smak ..:))

Pozdrawiam Was , skrobnę coś wieczorkiem , pa

Do góry