reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

witaj asiu - ach focha nie bedzie,z pewnoscia bedzie dumna starsza siostra:tak:moja corcia byla ze mna u ginki,jak potwierdzily sie moje przypuszczenia i lezka jej poleciala...bedzie dobrze,zobaczysz:o)

reklama
No dziewczyny, ale jesteście niemożliwe, człowiek się chwilkę zdrzemnął a tu nowa czterdziestka, no powiedzmy... prawieczterdziestka przybyła :-D

Witaj Alexandra :) Zostań z nami - wiekiem jak najbardziej do nas pasujesz ;) Parę słów o mnie, żebyś za daleko wstecz nie musiała grzebać ;) Czterdziestka mi stuknie w sierpniu (widzisz, też jeszcze nie mam 40 lat :-)) Na razie nie mam dzieci - czekam na wrzesień - to będzie nasza pierwsza dziewczynka :) A Tobie gratuluję fajnej rodzinki :)

Asia, net nie jest zakazany, nawet fajny jest, tylko o choróbskach nie czytaj, bo można wpaść w hipochondrię :tak: Człowiek w sobie wszystkie objawy znajduje, brrr...
I ja też myślę, że córa się ucieszy :)

Gosiu, Marzenko
, no teraz moja kolej, ja sobie powtarzam, że to jeszcze całe dwa miesiące, ale pewnie zleci jak z bicza strzelił. Kurczę, ale 30 tydzień... a dopiero się zaczynało :-) Na razie nie myślę o porodzie :)
A ostatnio coś była akcja mam karmiących - żeby ludzie się nie oburzali, jak matka w publicznym miejscu chce dziecko nakarmić prosto z cycusia :) Osobiście uważam, że nie ma co się afiszować, bo rzeczywiście niektórzy (zwłaszcza osoby starsze) mogą czuć się zakłopotani patrząc, ale gdzieś z boku, dyskretnie, czy w miejscu do tego przeznaczonym - jak najbardziej.

Alexsandra moje córki były w niebo wziete i sa nadal , kochaja ja niesamowicie mocno , strasza codziennie chgociaz na chwilke przyjdzie zeby ja zobaczyc , młodsza nacałowac sie jej nie moze , jak przyjechałam do domu to wszyscy płakalismy ale ze szczescia , to wspaniałe uczucie , jestem dumna z moich starszych córek ze tak kochaja swoja siostrzyczke bardzo ,

Asiu tobie sie chyba tylko wydaje ze bedzie foh , napewno bedzie szczesliwa nie wyobrazam sobie inaczej , a jak zobaczy malenstwo to bedzie nium zauroczona nie da sie nie kochac takich szkrabów malutkich

Alexandra witaj, fajnie, że tu u nas taki ruch.
U mnie podobnie jest bardzo jak u Ciebie, mam 19 letniego syna i 17 letnia córę, to są dzieci z mojego pierwszego małżeństwa, a własnie w tym roku podjęlismy decyzje z obecnym mężem ( o nie ma swoich dzieci) , że przydałoby się coś jeszcze nabroić na starość i czekamy na córunię, która ma się urodzić w listopadzie, też jestem bardzo ciekawa jak moje dzieci będą siostrzyczkę traktować, ogólnie z ciązy się cieszyli, pamiętam jak robiłam test po cichu w łazience , nagle wszyscy tam jakoś powłazili, a tu wyskoczyły 2 krechy, jaja były i wrzaski, teraz córa jak widzi mój ruszający się brzuchol jak mała szaleje też się bardzo cieszy...zobaczymy co będzie dalej :) syn jak to chłop nie pokazuje po sobie jakiegos szczególnego zauroczenia, ale mówi, że na pewno będzie brał małą na spacery, zobaczymy....

Barbaro ja tez mam urodziny w sierpniu, dokładnie 25, ale niestety w tym roku już stuknie 41:-(, rok temu z okazji pełnej rocznicy zrobiłam sobie huczną imprezę ze znajomymi, zaszaleliśmy strasznie, ale wiedziałam, że to już ostatni raz....żadnych następnych urodzin nie zamierzam juz tak świętować, chyba że w jakimś bardzo kameralnym gronie ;)

witaj barbaro -zostane z wami i to jak najbardziej:happy:gratuluje,juz 30 tc,super,jak sobie przypomne to olivera rodzilam...ach

marzenko - gratulacje,jaka ze mnie gapa,dopiero teraz zauwazylam,ze twoja niunia ma 1 tydzien,jaka slodka:tak:

to prawda,o chorobsach nie ma co czytac,wiem jaki horror przechodzilam czytajac o aminopunkcji etc...:szok:...a teraz napisze krotko o sobie,zebyscie wiedzialy z kim macie doczynienia...:ninja2:...kobieta dojrzala(czyt.38 lat :-)),mamusia przewspanialej trojcy,zona tego samego faceta od 20 lat,pochodzaca z bydgoszczy,od prawie 20 lat mieszkajaca w wuppertalu,zajmujaca sie domem...blondynka...

no to racja Basiu człowiek zmyka na moment a tutaj jak w ulu!!!
oj to miałaś w sumie przeżycie Alexandro z tym 30 tygodniem, czemu tak wcześnie jeśli wolno zapytać? słyszałam gdzieś że jak starsze kobitki to dzieci rodzą się wcześniej ale moja gin zdementowała:)
ale fajnie tu u nas!!! napr5awdę dziewczyny fajnie że jesteście:)

Majuś, ja jestem z 21 sierpnia - też jakąś imprezkę planuję, chociaż raczej nie huczną, bo już dość ciężka będę ;) Ale uczczę urodziny na pewno. A dlaczego nie świętować następnych? Ciągle młode jesteśmy - za rok będziesz młodą mamą rocznego dzieciątka:-)
Patrzcie, mamy już dwie mamusie - jedna dołączyła gotowa :)
Ja też się cieszę, że nas coraz więcej, bo to znaczy, że nie jestem wyjątkiem, i żadna z nas nie jest :). I mam nadzieję, że będzie nas jeszcze więcej :)

Idę teraz trochę mieszkanie ogarnąć, ale jeszcze wrócę ;)

reklama
I piszemy czasem równocześnie.
Gosiu, nie chciałabym wcześniej urodzić, więc dobrze, że Twoje Gin zdementowała. Ale na wszelki wypadek zapytam swojej - jak nie zapomnę ;)

Do góry