reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Asia rośnie, rośnie jak byk :))))) Fajowo !!

Basiu zaszalałam w tym Lidlu, dostałam jeszcze spodenki, wzięłam te w granacie, w sumie jeszcze szare bym wzieła, ale już nie było w moim rozmiarze, a potem jeszcze wyszperałam koszulę nocną rozpinaną z przodu, szkoda tyko że w granacie bo taki trochę za ciemny, ale trudno, teraz ponosze jako kiecke w upały , a potem będzie do karmienia fajna :) z bardzo fajnej bawełny te szmatki :)

Dzisiaj jest u nas koszmarnie gorąco, 34 stopnie, idę z moją kundlicą gdzieś do cienia posiedzieć chwilkę, a potem pod prysznic się schłodzić, tatuśka mamy na delegacji więc troszkę nam nudno, dzieciaki pojechały do babci na parę dni :)

reklama
Witajcie kochane
Nie było mnie cały dzien po 10 poszlismy na spacer z malutka i na zakupy do OBI chciałam kupic nowy zlew bo musze dokonczyc ten zakichany remont
U nas tez straszni9e duszno i goraco ale i troche popadało i pogrzmiało
Asiu super ze beta rosnie ciesze sie bardzo
Gosiu nie mozesz miec zawsze pieknej pogody daj nam troche tej rozkoszy
Basiu i Majuska ja kupiłam sobie spodnie ciazowe w komisie bo za drogie były w sklepie a szkoda mi było kasy wydac na tak krótki okres

Asiu, gratulacje bety, rośnie i to jak :-) - no to na pewno fasolka :) Na usg całkiem sporego dzidziorka powinnaś zobaczyć, chociaż wciąż w kształcie fasolki. I Asia, jak będzie więcej takich męczących dni w pracy to zwolnienie - pamiętaj :)
Majus, też mam granatowe :) Te popielate były troszkę dłuższe. Fajnie się rozciągają i dobrze układają pod brzuszkiem a i w przyszłym roku się przydadzą.
To spokój masz w domu, co? Bo kundlica to ewentualnie spacer ale poza tym zajmuje się sama sobą.
Marzenko, te spodenki były całkiem niedrogie i wcale nie ciążowe tylko pasują a teraz takie upały, że na pewno się przydadzą - teraz i za rok pewnie też, już jako zwykłe porteczki. Bo te ciążowe ciuchy okropnie drogie są właśnie no i na krótko. A kiedys w Lidlu też były ciążowe ciuszki, nawet niedrogie, ale zanim się zorientowała, to same takie zjadliwie fioletowe spodnie dresowe zostały i pasy ciążowe, do których nie mam przekonania.

A u mnie burza przeszła, ale gdzieś daleko, tyle, że na chwilę niebo chmurami się zaciągnęło. I ciut ciut się ochłodziło.

Marzenka ale ty dzielna kobitka jesteś, ja to bym mężusia pogoniła do obi......

dziewczyny chciałam do lidla dzisiaj wpaść ale ....nie zdążyłam, musiałam się "odbobrować" tak Michasia mówi:) czyli wydepilować tu i ówdzie a brzuszek mi już zasłania to i owo więc pojechałam do "profesjonalistki"
już mi się zaczyna robić ciężko z tym plecaczkiem z przodu:) i stopy mi trochę puchną z rana niestety:)
Asiu no to zadomawiasz się tutaj na dobre:)
u nas dalej chłodno ale nie pada to tak całkiem przyjemnie, doceniam ten chłodek jak mam paluszki jak paróweczki:)
a i kota ozdrowiała i nie kuleje:)

Gosiu do OBI nie mamy tak az strasznie daleko a i tak poszlismy z malutka na spacer razem a ja sama chciałam widziec ten zlew jeszcze by mi kupił nie taki jak ja bym chciała a wiekszosc czasu to my kobiety spedzamy w kuchni i przy garach wiec nie ma o czym mówic musiałam go widziec
Basiu ja to kawał baby jestem i na mnie szybko nie wchodziły takie zwykłe spodnie miałam szybko duzy brzuch

Gosiu, bo Marzenka to w ogóle dzielna jest i zna się na budowlance :)
My teraz oglądamy "Filadelfię" (przerwa reklamowa jest akurat) - świetny film a poza tym najbardziej lubię te filmy, które już znam ;)
Dzięki brzuszkowi to już nogi ciężko ogolić a co tu mówić o reszcie ;)
Bidulko, takie serdelki to nic przyjemnego, wiem coś o tym, u mnie jeszcze dłonie dochodzą i stawy dłoni mnie bolą z rana i z wieczora :)

Marzenko, ja też nie trzcinka :) Tylko te spodenki tak zwijam i noszę pod brzuchem, a brzuszek zakrywam bluzką :)
Dziewczęta, po filmie to już pójdę pewnie spać, więc dobrej nocy życzę i do jutra:-)

Ostatnia edycja:
Ja tez pójde spac cały dzien z malutka to i spac sie szybko chce , a zostałam dzisiaj sama na wieczór jak palec tylko z Klaudusia i z pieskiem to co tu robic córcia spi to i mama musi isc zeby sie w nocy do niej obudzic na jedzonko

Dobranoc kochane i kolorowych snów

Dobry wieczór Kobietki :)

Dzięki, za zainteresowanie i wsparcie. Pewnie Was trochę zamęczam tymi moimi początkami ..:) Wszystko to już przecież poza Wami..

Jak na razie mam dużo energii, przestało mdlić..najgorzej jest wieczorem - wtedy padam :) Czekam na wizytę u lekarza i jakoś tak spokojniejsza jestem..No ALE ..zawsze zerknę na jakies forum ciążowe i wyczytam coś niepokojącego ..ehhh
Np. z tym przyrostem Bety, wiem że jest duży , ale przyrost w ciągu 48 h u mnie jest 58% a książkowy przyrost to min. 66 %.. Okej-nie będę panikować :))

Życzę Wam dobrej Nocki, jeszcze raz dzięki ;-) Fajnie , ze jestescie.

Dobry wieczór Kobietki :)

Dzięki, za zainteresowanie i wsparcie. Pewnie Was trochę zamęczam tymi moimi początkami ..:) Wszystko to już przecież poza Wami..

A zamęczaj w końcu kogo masz zamęczać jak nie nas..no i kto Cie lepiej zrozumie:-D
I przestańże wreszcie ten internet wertować:wściekła/y:..ja się wygadałam mojemu ginowi, że wyczytałam dużo różnych rzeczy tu i ówdzie, to powiedział, że zna mój adres bo jest w karcie, przyjedzie i odetnie mi kabel:rofl2:

U nas lekkie zachmurzenie i troszkę kropi, łapie oddech :) Rano mam takie fajne szczupłe nózki jeszcze, po południu już i na wieczór kloce spuchnięte:no:

reklama
dzień dobry babeczki kochane:)
oj ja to się nigdy pożegnać nie zdążę bo zalegnę gdzieś po cichutku:)
ale za to na kawkę zapraszam, Asiu to ty niesamowita jesteś że te %% sobie wyliczyłaś, już ci pisała tu nie jedna że w tym wieku to do netu nie zaglądaj tylko na nasze forum - gdzie indziej to "samo zło", ha ha jak pamiętam to nawet sama pani psycholog mi to powiedziała:)
wszystkim nam wyliczają %% na każdym kroku że 1% tego albo tamtego, ciesz się brzuszkiem bo wszystko będzie dobrze zobaczysz! dobrych ludzi licho nie rusza:) trzeba w to wierzyć!! samej mi ciężko ale wiem że tak trzeba bo tak jest lepiej....dla wszystkich
a po cichu ci się przyznam że sama też siedziałam w badaniach prenatalnych i to opracowaniach klinicznych...wariatka sobie teraz myślę,dobrze że hormony ciążowe mnie uspokoiły bo inaczej do dziś bym zaglądała w TAKIE rzeczy:))
Basiu boje się że będę puchła bo teraz z rana znowu mam paróweczki, a może to że pogoda znowu taka deszczowa? trzymam się wersji że jesienią będzie lepiej
Marzenko jak tak dużo spacerujesz to schudniesz tu i tam, a co robisz jak mała zgłodnieje po drodze? sciągasz do buteleczki czy cycuszki na zawołanie odsłaniasz? ale ja ci zazdroszczę tej malutkiej!!!
to miłego dnia wszystkim buzia

edit Majuska szybsza:) też widzę napisałaś co i ja Asi:) mi też T mówił ze mi embargo na neta założy jak będę siedziała w chorobach genetycznych:)
spaczone jesteśmy na pewno trochę wiekiem i tym gadaniem naokoło ale nie dajmy się zwariować babeczki!!!
trzeba tylko popatrzeć jak te 40 co urodziły wyglądają i jakie są happy!! a Skrzynecka, a Figura ....

buzia

Ostatnia edycja:
Do góry