reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Cześć Basiu - dobrze, że guzek nie groźny. To zwierzę znalezione przez Ciebie, to szarańcza jakaś, hahahaha. U mnie nic nowego ale po wizycie będę pisać co i jak. Miłego dzionka :)

reklama
Basiu teraz już w domu herbatkę:) bo leje dalej, jakieś oberwanie chmury było całonocne + grad no mówię wam masakra jakaś z tym listopadem:)
wczoraj lipiec a dzisiaj listopad dobre sobie:) Basiu a za taksi to zaraz będziesz robić a zaczniesz kochana od szczepień dla malutkiej:) jak ja pamiętam ( a moja Michalina by wtedy powiedziała "a było to przed wojną") to te szczepienia ciągle były tylko trzeba pilnować żeby katarku nie było żadnego a jak już się trafił to już było opóźnienie....ale teraz chyba są takie szczepionki że siedem chorób w jednej to może łatwiej trochę będzie:) no ale taksówkowanie to cię czeka lada moment:)
Zjolu to czekamy na dobre wieści:)
to ja do prania wracam, buzia

No cześć dziewczynki kochane! jejku no Was nadczytać to już nie sposób, jak się kilka dni tu nie zajży :-D Witaj Gosiaczku twoje bryzy mnie orzeźwiają, bo u nas patelnia od kilku dni i spływam potem na okrągło. Marzenko jak ja rozumiem to o czym piszesz, ja te upały znoszę w miarę, bo mam żaluzje i chłodniej w domku, ale ciągle chodzę się myć ,bo niecierpię mieć spoconej twarzy i szyi :szok:. Proszę wycałuj malutkiej obie piętki od cioci :-) i nie martw się moja na początku też tak sypiała i to obok włączonego telewizora, niestety wkrótce jej przejdzie ;-). Jejku jak masz fajnie już tulisz słoneczko w ramionach, też bym już tak chciała!Basieńko jutro robię TSH, mnie na szcęście usg nie wykazało żadnych zmian ale cieszę się, że mi wreszcie znaleźli dlaczego tak tyłam, a i na 99% był to powód poronień :-( Zaczynam mieć problem z robieniem zastrzyków Clexane w brzusio, bo z łapaniem fałdu jest problem. Próbowałam w udo ale bolałoooo, no cóż dla dzidzi warto pocierpieć. Zjolu czekam na wspaniałe i radosne wieści!!! tylko Cię proszę nie popełniaj mojego błędu i wyluzuj (choć nie wiem jak sie wyluzowuje w takich chwilach:zawstydzona/y:) Całusy i powodzenia! Majuska też tak miewam i śpię wtedy w dzień jak kamień :-D Pozdrawiam Cię moja bliźniaczko ciążowa. Aha mówiłam już, że cesara na 25.10? albo i ciut wcześniej. Ja wyprawiłam starszą dwójeczkę na rekolekcje młodzieżowe. Fajne dzieciaki mają w grupach więc są zadowoleni. Maluchy zostały w domu i bardzo się staraja zastąpić starszych w "pomaganiu" mamusi, no powiedzmy z różnym skutkiem ;-). Ja też kawkuję z Wami ale Inką, bo od zwykłej uwolniłam sie jakiś rok temu! całusy kochane moje i spokojnego dnia :* Wielkie kopanka od mojego kwiatuszka Róży Józefiny (no bomby poprostu) :-D

Zjolu, już coraz bliżej do wizyty, aja cały czas mam zaciśnięte kciuki. Na szczęście za dużo do roboty nie mam i mogę trzymać bez przerwy :)
No tak Gosiu o tym nie pomyślałam ;) Ale racja w sumie, wprawdzie nie na życzenie czy prośbę malutkiej ale dla niej ;) A pogodą bym się chętnie zamieniła. Co Ty na to?

Dziewczyny a ja meblowałam balkon, znaczy przyczepiłam taką wiklinową matę do jednej balustrady, żeby nam wszyscy na balkon i do domu i poprzestawiałam kwiatki. No ładnie mam teraz :):):)

I u nas kolejny dzien strasznych upałów, ja od rana jeździłam, musiałam jechać z Rzeszowa do Łańcuta ( ok. 15 km ) żeby mi krew pobrali bo jestem pod opieką przychodni zakaźnej w związku z cytomegalią, potem jeszcze zajrzałam tu i ówdzie, zrobiłam zakupy i jestem wykończona :)
Basiu ja właśnie potrzebuje takich spodenek, ostatnio jak szukałam to znalazłam w sklepie ciążowym zwykłe bawełniane spodenki za 70 zł i stwierdziłam, że nie dam tyle za taką szmatkę, muszę zajrzeć do tego Lidla w takim razie skoro Ty juz przetestowałaś że są ok. Wybrałam tez wyniki testu glukozowego , spradwziłam w necie i chyba jest wszystko ok :)
Zjolu trzymam kciuki za wizytę!!! Iwoneczko i za Twoje wyniki również!!!

A i jeszcze się zapisałam dziś na szkołę rodzenia ;) Pierwsze spotkanie mamy w piątek 22 lipca :)

O, Iwonka, dawno Cię nie było :) Strasznie się cieszę, że na usg wszystko w porządku, gratulacje :)
A jaka Ty dzielna jesteś - już dawno miałam to powiedzieć - sama zastrzyki robisz, ja nie wiem czy umiałabym, chociaż sądząc z mojej reakcji, kiedy pani pobierała mi krew i nie mogła znaleźć żyły (a ja luzik i spokój ku zaskoczeniu pani:-D) to ja by trzeba było to bym i dała rady :)
Trzymam kciuki za TSH, będzie dobrze :tak:

Ho, ho, ho, to mialas aktywny dzien :-)
Tylko Majus to trzeba dzisiaj, bo zabraknie rozmiaru, oni tam maja tak okresowo rozne towary, a od dzisiaj miedzy innymi te spodenki. A ciazowe ciuszki to nie dosc, ze drogie to dlugo nie pochodzisz a te gatki bede miala tez za rok
Gratuluje testu glukozowego:-)

reklama
Witajcie Dziewczynki :)

Mam wynik Bety: 19 808 po 48 h (było 12 651) ..czyli rośnie :)
Strasznie duszno, pokropiło trochę w Tychach ale malutko. Jakoś słabam dzisiaj :-(,ale w pracy miałam trochę zamieszania. Zajrzę wieczorkiem, pozdrawiam Kochane.

http://www.suwaczki.com/

Do góry