reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

No teraz juz nie mam zadnych watpliwosc cos mnie tam skrobie :-) Zjadlam dwa ciacha i chyba malej smakowalo.

Asia - ja tez tak mialam. W moim przypadku to byly kiszki. Takie mialam jakies wzdecia i moze wode zatrzymana, nie wiem, ze brzuch mi sterczal jak na 4 miesiac. Podobno takie przyjemnosci gastrologiczne czesto sie zdarzaja we wczesnej ciazy. Caly czas masz taki brzuch czy po obiedzie bardziej? Bo u mnie rano to prawie nic nie bylo, ale wieczorem jak zjadlam obiad to musialam spodnie rozpinac. Idz do lekarza jak to ma cie uspokoic, moze bedzie jak w "ciaza z zaskoczenia" - "o, pani wlasnie rodzi", hi hi hi.

reklama
Basiu, jutro jadę na betę, trochę się zmartwiłam bo myślałam,że wynik będzie od razu..a tu: na czwartek dopiero .. Fakt, ten brzuch nie jest normalny ...przed chwilą się pooglądałam dokładnie ...nawet na wdechu widać, zupełnie straciłam talię :szok:
Póltora m-ca temu mialam (tak mi się zdawało -jelitówkę)...ze wszystkimi jej objawami, później kilka dni w domu, taka bylam słaba .... A może to już była....??

Dziewczynki, już Was nie zamęczam.. Jestem wciąż pod wielkim wrażeniem , bo to dopiero 1,5 tyg. kiedy nie dostałam @ i pewnie dlatego taka nawiedzona jestem :tak::-)..życzę dobrej Nocki;-)

Ewa -dopiero teraz przeczytałam ..własnie ja też mam wzdęcia ...:zawstydzona/y: ...i to okropne...rano brzuch jakby mniejszy ....ale za to wieczorem masakra jakaś ... czuję się jak wielki balon ....no to chyba mam wytłumaczenie ...hahah .. Dzięki bardzo, już jestem spokojniejsza ...:-)

A po tych "sensacjach" wszzstko u Ciebie było okej ?

asia - jak najbardziej OK, chociaz brzuch dalej mam taki co to "pojawia sie i znika". Chociaz ostatnio to niezabardzo juz znika. Ale dalej rano mam duzo mniejszy, nawet w niektorych ubraniach to nie wiadomo czy to ciaza czy tylko pare extra kilo, ale jak cos zjem to od razu mi wylazi taki ze nie ma watpliosci :-)
A jak sie okaze ze jestes nie w 6-tym tylko w 10 tygodniu to tez bedzie dobrze, nie? Najgorszy trymestr by juz byl prawie za toba.

Asiu ja na twoim miejscu tz bym tak swirowała ze szczescia poczatek ciazy to szok dla organizmu i dla nas , ciesze sie mamuska ze bedzie maluszek dbaj o siebie i o szkraba w brzuszku a bedzie wszystko dobrze

Witajcie mamuski moja kruszynka jest przekochana , pokarm nareszie sie popkazał i juz sie leje jak trzeba , jednak nie jest jeszcze taki tresciwy ale nie odpuszczam cały czas ja do cycka dostawiam w koncu i pokarm sie wzmocni, mam bynajmniej taka nadzieje

Dzieńdoberek kochane:))
U mnie śliczna pogoda - czyli pochmurno i nie pada
wink2.gif
:-D Nie mam w sumie żadnych planów na dzisiaj, posiedzę i może ten sweter dla mężusia trochę podciągnę ;)
Ewuniu, łomatkobosko, co Ty o 5.36 robisz poza łóżkiem :szok::-D Tak wcześnie wstajesz?
Marzenko, widzisz jest coraz lepiej i jeszcze lepiej będzie :) Dzielna mama jesteś :)

Buziaki i miłego dnia życzę :)

A ja siedze na wielkim głodzie właśnie , bo byłam godzinke temu na pobraniu krwi na test glukozowy, potem wypiłam kubek tego słodkiego świństwa i musze jeszcze z godzine czekać na drugie pobranie krwi, mam blisko laboratorium to przyjechałąm do domu, żeby tam nie ślęczeć 2 godzin, a juz mnie strasznie ssa z głodu:cool:

U nas Basiu tez taka śliczna pogoda :)

Asiu ja miałam też od razu wielki i napęczniały brzuchol i praktycznie po kilku tygodniach od zajścia w ciążę przestałam się zapinać w normalnych spodniach, musiałam sie przerzucić na legginsy i takie tam...., i zreszta do tej pory mam spory brzuchol i wciąż rośnie:-D

A mnie nie puścili do domu z laboratorium:wściekła/y:, chociaż miałam tylko zejść po schodach do samochodu i potem z samochodu do domu no i z powrotem(a prowadził tata, więc tylko bym sobie siedziała). I dwie godziny tam na stołku przesiedziałam - dobrze, że książkę miałam.
Z pogody to ja jestem zadowolona - i tak środek tygodnia i nigdzie się nie wybieram a nie ma upałów dzikich i dobrze się czuję :)

Z brzuchem to niestety nie mam wzdęciowych doświadczeń a raczej mam - z całego życia i w ciąży raczej mi się nie zmieniło... Ale teraz np. gdzieś się podziały rzadko wracają :)

byłam pozałatwiac sprawy malutka zarejestrowana juz wczoraj ale dzisiaj poszłam złozyc wniosek na becikowe , musze wykorzystac póki misiek jest w domu , bo potem nie bardzo jak sie wyrwac z domu i poleciec po urzedach sprawy załatwiac , córka pojechała tez do kielc do pracy i lipa by była , ale juz mam wszystko załatwione i spokój teraz czekac az kasa wpłynie na konto

Pogoda u nas tez ładna nie prazy tak słonce bardzo da sie zyc , wam współczuje teraz w ciazy w te upały , mnie na szczescie to najgorsze omineło

Jak piłam glukoze to tez mnie z przychodzni nie wypuscili musiałam siedziec bite 2 godziny na stołku zeby nie spalic nic z tego i wyszło ze mam cukrzyce ciazowa teraz nie wiem jak jest mam do kontroli za 6 tygodni do ginekologa i diabetologa zas bede musiała powtórzyc ten test , czy nie jestem w grupie ryzyka cukrzycowego

reklama
Asiu mi brzuch wydęło w pierwszym TYGODNIU ciąży, nie do uwierzenia ale nie mieściłam się w żadne spodnie. Nie miąłam wzdęć z gazami, czy czegoś w tym stylu. Zwyczajnie dostałam brzucha i zaniku talii. Przed trzecim miesiącem już nosiłam spodnie ciążowe. Jestem dość niska i krótka w stanie, tak sobie tłumaczę, że może to dlatego wywalało mnie do przodu. Wogóle w ciągu pierwszych dwóch tygodni ciąży miałam cała masę objawów, gdyby mi koleżanka nie przywiozła testu, to wogóle nie robiłabym, byłam pewna, że to ciąża.

Do góry