reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ale u nas noc się zrobiła:szok: Leje cały czas, podobno od czwartku ma być lepsza pogoda - zobaczymy. Byle upałów nie było - ale dzisiaj to około 10 stopni było do południa, potem się ociepliło a teraz znowu temperatura spadła. Mój P mówi, że czuje się jak na wczasach - bo zawsze jak gdzieś jedziemy odpocząć to dużo pada :-D
A to się wypościłaś Gosiu biedaczku :) Mój biust zatrzymał się na tym pojedynczym F, spodziewam się wzrostu tuż przed porodem no i jeszcze po.
Marzenko, u mnie tą Klaudię też P wybrał - ja wolałabym Zuzię ;) Ale Klaudusia też mi się podoba, więc co mi zależy ;) I Gosia ma rację - Miśków trzeba słuchać, z tym, że nie zawsze :-D

Wiecie co Gosiu i Marzenko - wygląda na to, że jutro wszystkie trzy mamy wizytę lekarską - bo ja też - o 15. Też jestem ciekawa co mi powie, mam już wyniki morfologii i moczu - to jest ok, po anemii ani śladu :) I po bakteriach w moczu też - znaczy śladowe ilości, ale to chyba zazwyczaj tyle wychodzi.

Miłego wieczoru życzę

reklama
Majuska to super gratulacje:-) fajnie że wszystko ok. no i córcia zazdroszczę:):):) fakt duża ale buziulek ma drobniutki czyż nie? ja już pisałam że my po kolei testy zdajemy a to że morfologia ok a to że NT w normie, a to przepływy.....to wy wszystkie już wiecie jak płeć a ja może jutro? trochę boję się pytać....ja to córcię bym chciała BARDZO ale T to syna oczywiście i mówi że Albin będzie ale to tak żartuje:)
Basiu rzeczywiście jutro idziemy wszystkie ja na 15.30 ale u mnie to bardziej kontrola po amnio i zwolnienie mi się kończy a bez tego ani rusz:) Klaudusie ładne imionka a u mnie będzie Helenka może albo Nina(od wczoraj) a jak chłopczyk to nie wiem kompletnie, dobrze Basiu że nie masz już anemii chociaż pod koniec to duże prawdopodobieństwo, dobry czas teraz mamy warzywka i owocki a w domu jak siedzę to też jakoś więcej jem.
Marzenka to Ty już masz wszystko dla córci a ja NIC jeszcze ale dopiero jesienią będę kupować tak naprawdę to parę dni i wszystko jest
idę trochę pokręcić się po domu, pranie nastawię i potem jeszcze wrócę pa

Majuska wielkie gratulacje córci i super ze zdrowiutka dbaj o was jak najwiecej

Basiu mój biust rusł na poczatku potem przy brzuchu sie schował jakos mi sie wydaje mniejszy , ale napewno sie powiekszy jeszcze po porodzie to jest jak w banku
Ja jutro mam kontrole u mojej pani ciekawi mnie czy ta szyjka dalej zamknieta czy cos sie ruszyła

Gosiu jeszcze masz czas na kupowanie ja zaczełam cos myslec jak dowiedziałam sie co bedzie wczesniej do głowy mi nic nie przychodziło , a teraz tylko miec kase to w jeden dzien wszystko sie kupi , nie ma z tym problemu zadnego

Jejku Majuska, jak pisałam poprzedniego posta to mi Twój umknął, chociaż nie wiem jakim cudem bo z taaaaakim zdjęciem - no nie mam pojęcia. W każdym razie gratuluję :) to następna córcia będzie wśród czterdziestek :) I jaka ładna :) Nie martw się, że za duża, moja w pewnym momencie jakby o dwa tygodnie była większa niż powinna, ale potem się uspokoiła, chociaż waży ciągle sporo - jutro Wam napiszę ile teraz.
Gosiu, Helenka też ładna, i Nina, zresztą, które nie jest ;) I nie martw się, ja mam trzy bodziaki, które sobie kupiłam ostatnio no i troszkę używanych ubranek, ale to w różnych rozmiarach, na takiego maluszka mało - i w sumie też dopiero będziemy kompletować. Na szczęście teraz wszystko jest w sklepach czy przez internet - i szybko się zrobi zakupy. A dla chłopczyka myślałaś o Michasiu lub Antosiu? Mi się podobają, chociaż bardziej Antosia niż Antoś szczerze mówiąc :)

oj Basiu juz tak miałam na poczatku ciazy ze hałwe zapijałam sokiem pomidorowym a wszystkich w domu wykrecało a mnie tak bardzo smakowało słodkosci przestałam jest jak dowiedziałam sie o tej cukrzycy , chociaz czasem tez i słodkie cos zjem ale bardziej w owocach jak sie cukier nie podnosi to jest git

Basiu! ale strzeliłaś! jak co to ma być Antek właśnie a Michał to mi się bardzo podoba ale mam Michalinę to nie wiem mój T mówi że Antek ładnie tylko też tak myślę bo moja kota to jest Antosia no i widzisz ciągle jakieś ale.....chociaż na nią to wołamy Tola albo Mimi. Tak naprawdę to nie wiem jeszcze trochę czasu mamy to może się nam coś spodoba:)
a mnie wzięło teraz na sery i te z pleśnią też niestety (wiem że nie wolno ale tak tylko je dziubam:) z rukolą pychotka! a wczoraj to pierogi z mięsem (o dziwo?) nawet mi nie śmierdziały może się z mięskiem przeproszę...nie wiem jeszcze co dzidzia na to:) ale pomidory to non stop i sok pomidorowy też i suszone pomidory ymmm no i kwaśne wszystko...wiśnie i agrest i papierówki już były też (jak cytryny smakowały) pycha!
a jak z Julką byłam w ciąży (a Julek też mi się podoba) to dosłownie matijasy zagryzałam bitą śmietaną:) masakra
Majuska to Ty masz dzisiaj święto co? a wcześniej nie wiedziałaś że dziewczynka?

reklama
Nie znaliśmy wcześniej płci, na wcześniejszym USG z przerażenia ( bo głupia jestem i sie strasznie denerwuje czy wszystko w porządku) zapomniałam zapytać o płeć. Dzisiaj faktycznie mamy święto, mój stary siedzi i marudzi co chwila, że musi po pio skoczyć, ale mu sie nie chce wychodzic z domu bo deszcz leje :)
Ale macie smaki:-) ja o dziwo bez większych szaleństw, ostatnio wpierniczam owoce sezonowe i cieszy mnie to, bo to chyba nie tuczy strasznie, ewentualnie czasem dostaje ślinotoku na myśl o lodzie no i muszę ze 3 gałki wciąć:-D

Jak juz wiem, że dziewczyna sie urodzi to, aż się boję zakupów ciuszkowych:-D staram się racjonalnie kase wydawać, ale może mnie ponieść, bo takie cudowności są na dziewczynki, że hej !

Do góry