reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

A szukałam poscieli do łozeczka mam co prawda ale chciałam takie z baldachimem zeby miec na poczatek dla malutkiej , strasznie mi sie podobaja sa takie sliczne az mnie korci , Misiek mi dzisiaj przelał na konto pieniazki i kazał sobie cos wybrac bo sie rozchoruje jak nie kupie ,

reklama
No ja pościel też muszę kupić, wszystko zresztą :) Ale ja to póki co mam jeszcze trochę czasu - powoli jednak trzeba się zabierać za kompletowanie różności. Mam już kupione trzy body ;) No i trochę używanych ubranek oczywiście. Więc pierwsze koty za płoty.
A wracając do pościeli - widziałam te z baldachimem, śliczne są, ale to trzeba jeszcze taki stelaż do baldachimu, masz czy też musisz kupić?

Ostatnia edycja:
No śliczne Marzenko i rzeczywiście niedrogo. Też muszę poszukać czegoś.
A teraz ze sklepu wróciłam, kupiłam włóczkę i chyba zrobię sukieneczkę dla mojej dziewczynki.
I zmokłam. Kurczę blade - od rana do południa ani kropli deszczu a jak wysiadałam z autobusu to się rozpadało i do mojego powrotu do domu nie przestało. Ale teraz już nie pada, ha, ha:-D A ja oczywiście ani kawałka parasola nie wzięłam :)

Basiu ja to ani tego parasola nie miałam w domu bo starsza córka mi zawsze gdzies wyniosła , ale jak tak zaczeło padac to młodsza poszła kupic bo jak wyjsc z domu jak tak leje ostatnio , ja co prawda nie wychodze z domu ale sa domownicy co musza mamie po cos poleciec moja niezastapiona Ania Jesli chodzi o imie dla córeczki to Klaudia mi sie tez podoba jednak to mój Misiek wybrał imie dałam mu wolna reke niech sie tatus cieszy ze chociaz ma taki udział a ja to zaakceptowałam

Ja nad tymi poscielami sie zastanawiałam od soboty bo taka niezdecydowana byłam a niby szkoda mi wydac kasy a zas cos bym chciała i Misiek kazał mi kupic mówi ze dosc oszczedzania dla dziecka jak sie podoba to mam brac i nie dyskutowac a oferta była dosc kuszaca za te pieniadze

Mamakasi nie koniecznie im starsza tym wieksze komplikacje , teraz młode dziewczyny maja problemy nie wiadomo od czego to jest zalezne , a to prawda skonczyły sie czasy ze 20 latka to stara panna , swiat idzie do przodu z postepem i nasze myslenie jest inne

cześć mamusie
dopiero co teraz mogę usiąść,
od rana gwizdek nie powiem gdzie:) najpierw zaspałam (9.30) potem kawa pranie itp pojechałam oddać krew (wiadomo) a tu pani melduje że czynne laboratorium do 11 a ja po była po oczywiście i to na czczo:) więc jutro rano muszę śmigać jeszcze raz bo mam wizytę na 15.30 to może zdążą zrobić bo mam tylko mocz i morfo ooooo, potem musiałam stanik kupić bo ten co ostatnio kupiłam FF!! to już!!! za mały i pije we wszystko (łajdak) nie nadążam za własnym ciałem:) a na 17 mam zebranie w nowej szkole córki to jedziemy wszyscy:)
MamaKasi ja jak miałam 29 lat to miałam takie komplikacje że buuuu a teraz mam 39 i mam zamiar ich nie mieć, moim zdaniem najwięcej zależy od naszego pozytywnego nastawienia, my tu wszystkie jesteśmy takie właśnie:)
ładna ta pościel i tania Marzenko a jak Misiek mówi że brać , to brać:) Miśków trzeba słuchać:)
no to ja wieczorkiem tu wpadnę mamcie, buziaki

reklama
Cześć mamusie!
Ufffff ... własnie wróciłam z połówkowego

Będziemy mieć córunię, oto Pati:

patiwacawska.png

U mnie to chyba niezła grubachna siedzi, w porównaniu do innych dziewczynek mam listopadowych :) wg biometrii jest to 23 tydzień, Pati waży 552g i ma ok. 30 cm długości, niezły fikający wielkolud :)
Wszystko po kolei wyszło prawidłowe....ciśnienie ze mnie uchodzi :)

A termin porodu wg tego USG wychodzi mi na 29 października :)

Do góry