reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

u nas tez na szczescie nie padało cały dzien , okna ojciec mi pomył ja siedziałam i dyrygowałam hehe ale obiad ugotowałam i pojadłam jak mops łazanki bardzo lubie pychotka za to wieczorem mi tyłek bedzie buzował a co tam jem póki moge póxniej długo nie bede mogła

nie jestem za to popuchnieta , i czuje sie super oby tak dalej

reklama
Witajcie kochane

Widze ze spedzacie wekend z mezusiami ,pogoda u nas okropna zimno pada , wieje brrr tylko lezakowac pod kołdra nic wiecej

Ale sie popłakałam jedna z dziewczyn z lipcówek urodziła dzisiaj w nocy o 3 , to jedna z tych z którymi bardziej sie zzyłam , tak sie ucieszyłam jak by to ktos bliski był

Zauwazyłam ze tutaj dziewczyny bardzo sie zzywaja ze soba to fajne uczucie

Ostatnia edycja:
cześć kochane mamusie!!!
Majuska witaj słoneczko i zostań już tutaj:)
wróciłam już dziewczyny bo tam było zimno i smutno bez was:) a tak serio to sprzątania mieliśmy duuuużo - bo przyczepa po zimie brudna zwyczajnie i gniazdko trzeba było urządzić ale wszystko już gotowe:) a pogoda słaba to postanowiliśmy wrócić. Michasia oczywiście na desce pływała choć zimno okropnie ale wiało i w piątek i w sobotę.
kochane ale tu pogaduchy fajne były!
Basiu mnie też w kolanach strzyka jak kucam to się nie martw urodzimy to przestanie:)
Marzenko też łza mi się w oku zakręciła jak przeczytałam o Twojej koleżance z lipcówek co urodziła zaraz i Ty dołączysz i my będziemy się wzruszać i tak po kolei z resztą:) a swoją drogą to ty dzielna kobita jesteś....
Zjolu oj to Ty z tym starszym też miałaś przeboje - zdrowie najważniejsze dziewczyny nie ma co
jadę teraz po jakieś zakupki bo nic nie mam a głodni wszyscy jesteśmy jak wilki:-D
to odezwę się później kochane:) buziak

Witaj Gosiu no ta pogoda to chyba wszedzie juz jest okropna Misiek mój jest w Warszawie i mówił ze leje cała noc i cały dzien oby zas powodzi nie było martwie sie o to
A rodzince jesc trzeba kupic my juz 2 danie zaraz bedziemy jesc i poleze oczywiscie troche po obiadku

Witajcie, dawno sie nie odzywałam....cały czas od miesiaca borykam sie z kaszlem, nie mam juz pojecia co sie do mnie przyplatało. Byłam na poczatku u lekarza i przepisał antybiotyk po którym nie było poprawy wiec zmienił na inny, który co prawda troche pomógł ale kaszel nadal mam i momentami jest strasznie duszacy, że nie moge zebrac oddechu. Podejrzewał astme, alergie ale ja nigdy takich rzeczy nie miałam. Przepisał mi lek na astme ale przeczytałm ulotke i nie wzięłam, stwierdził ,ze jak to nie pomoze to zostaja zastrzyki ze sterydami, ale przeciez ja jestem w ciazy. Jakos nie wierzę lekarzom. Dzisiaj zjadłam czosnku, zrobiłam syrop z cebuli moze po tym mi przejdzie? Nie chce brac tylu leków juz wzięłam antybiotyk bo musiałam. Jutro kupie jeszcze jakis syrop moze tez cos pomoze.

Anula ja piłam syrop stodal w ciazy i antybiotyki tez brałam jak miałam kaszel ale mnie tak długo nie trzymało , lekarze jak daja leki to wiedza co robia a kaszel jest niebezpieczny i posłuchaj ich rad

ja tez nigdy nie miałam cukrzycy ani nadcisnienia a jednak w ciazy mnie to dopadło , jak to powiedziała moja pani doktor organizm walczy z obcym ciałem kazdy inaczej, ulotek nie czytaj bo zadnego leku bys nie mogła brac a to dla twojego i maluszka dobra

Ostatnia edycja:
reklama
Anula musisz ten kaszel jakoś zwalczyć, a sterydy w ciąży nie są groźne bo ja np mam uczulenie na trawy i mogę steryd wziewnie sobie podawać zgadzam się z tobą że strach jest zawsze ale lekarze wiedzą co robią moja gin powiedziała tak: już po 1 trymestrze to jesteśmy wygrane i dużo więcej nam wolno:) zdrowia ci życzę kochana:) (a jak bierzesz leki nad nadciśnienie to one często wywołują...) Marzenka ma rację - nie czytaj teraz ulotek:)
Marzenko jak ty się czujesz? czy Klaudusia chce jeszcze w brzuszku posiedzieć:) każdy by chciał, cieplutko, najedzona non stop, cisza i .....tak blisko mamy już nigdy nie będzie:)

Do góry